Sivas Hastanede Bebek Kaçırma Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Sivas Hastanede Bebek Kaçırma Tatbikatı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde bebek kaçırma tatbikatı gerçekleştirildi.

07.06.2018 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde bebek kaçırma tatbikatı gerçekleştirildi. 'Pembe Kod' adı verilen tatbikat, gerçeğini aratmadı.

CÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde bebek ve çocuk hastaların güvenliğinin sağlanması kapsamında bebek kaçırma tatbikatı yapıldı. Herhangi bir şekilde bebek veya çocukların güvenliğinden şüphe duyulması ve kaçırılmasının tespit edilmesi durumunda acil müdahale yöntemlerini belirleyerek, önlenmesini sağlamak amacıyla Kadın Doğum Polikliniğinde tatbikat düzenlendi. Senaryo gereği Kadın Doğum Polikliniğinde bebek kaçırma olayı yaşandı. Tüm önlemlere rağmen serviste görevli hemşire tarafından erkek bir bebeğin yokluğunun fark edilmesi üzerine verilen 'Pembe Kod'un ardından hastanenin bütün giriş ve çıkışları kapatılarak kaçırılan bebeğe ulaşılmaya çalışıldı. Kapalı devre kamera sisteminin takibi ile bebeği bir kadının morg kısmından çıkarmaya çalıştığı tespit edildi. Kısa sürede güvenlik görevlileri kadını yakalayarak bebeğe ulaştı. Bebeği kaçıran şüpheli gözaltına alınarak kolluk kuvvetlerine teslim edildi.

Başarılı geçen 'Pembe Kod' tatbikatını yöneten Hastane İdare Yönetici Yardımcısı Yılmaz Acar, Bugün Kadın Doğum Polikliniğinde Pembe Kod ismini verdiğimiz bebek kaçırma eylemiyle ilgili bir tatbikat yaptık. Buradaki amacımız hem bilgilerimizi güncellemek hem de arkadaşlarımızın bu olaylardaki reflekslerini ölçmekti. Daha etkin, daha güncel kalmak için bir çalışma yaptık. 'Pembe Kod' dışarıdan gelen yabancı kimselerin annenin haberi olmadan çocuğunu kaçırması eylemidir. Bununla arkadaşlarımız en alt birimden en üst birimine kadar kimin hangi işi yapacağını, kime haber vereceğini ve nasıl müdahale edeceklerini tatbikatta uygulamalı olarak gördük dedi.

Sivas Hastanede Bebek Kaçırma Tatbikatı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Hastanede Bebek Kaçırma Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement