Sivas'ın Soğuğu Hayvanları da Etkiliyor - Son Dakika
Yerel

Sivas'ın Soğuğu Hayvanları da Etkiliyor

Sivas\'ın Soğuğu Hayvanları da Etkiliyor

Sivas'ın Altınyayla ilçesine bağlı Deliilyas beldesinde etkili olan aşırı soğuklar, insanlar kadar hayvanları da olumsuz etkiliyor.

06.03.2012 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Altınyayla ilçesine bağlı Deliilyas beldesinde etkili olan aşırı soğuklar, insanlar kadar hayvanları da olumsuz etkiliyor.

Beldede etkili olan kar yağışı ve beraberinde soğuk havanın etkili olması, yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta güçlük çekmesine neden oluyor. Deliilyas Belediyesi ekipleri, kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanları için doğaya yiyecek bıraktı. Çalışmalara katılan Deliilyas Belediyesi Başkanı Hayati Akbulut, ekolojik dengenin olumsuz etkilenmemesi için çalışmalara devam ettiklerini kaydederek, "Öncelikle ekolojik dengenin ve yaban hayatının sürekliliği için böyle bir çalışma başlattık. Doğadaki dengenin bozulmasının hayatı olumsuz etkileyeceği şüphesizdir. Örneğin kar ve soğuk nedeniyle aç kalan tavşanlar yeni dikilen fidanları kemirmeye başlamıştı. Yine aç kalan kargalar kekliklere saldırıyordu. Doğaya tavşanlar için yonca balyaları, keklikler için buğday, kurt ve tilkiler içinde et bıraktık" dedi. Akbulut, bugüne kadar 20 yonca balyası, 500 kilo buğday 50 kilo eti hayvanların ulaşabileceği noktalara bıraktıklarını kaydetti.

Olumsuz hava koşullarından vatandaşların da etkilendiğini belirten Akbulut, "Tahyurt köyü muhtarımız ve beş kişilik ailesini donmaktan son anda kurtardık. Bölgeye gelen sağlık ekipleri muhtarımız ve ailesine olay yerinde müdahale ederek yaşama döndürdüler" dedi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivas'ın Soğuğu Hayvanları da Etkiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement