Sivas İşitme Engelli Çiftin Ev Hayali TOKİ ile Gerçek Oldu - Son Dakika
Güncel

Sivas İşitme Engelli Çiftin Ev Hayali TOKİ ile Gerçek Oldu

İşitme engelli çiftin ev hayali TOKİ ile gerçek olduSİVAS'ın Şarkışla ilçesinde doğuştan işitme engelli Tolgahan-Merve Kılıç çiftinin ev hayali evliliklerinden 4 yıl sonra gerçek oldu.

18.11.2017 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşitme engelli çiftin ev hayali TOKİ ile gerçek oldu

SİVAS'ın Şarkışla ilçesinde doğuştan işitme engelli Tolgahan- Merve Kılıç çiftinin ev hayali evliliklerinden 4 yıl sonra gerçek oldu.

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) ve Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün ortak projesi ile gerçekleştirilen engelliler için 57 adet öncelikli başvuru olan ve 240 başvuru bulunan 2+1 253 dairenin konut hak sahibi ve konut belirleme kurası gerçekleştirildi. Halk Eğitim Merkezi Aşık Veysel Kültür Merkezi Davut Gül Konferans Salonunda düzenlenen kuraya Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Kura saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ile başladı. Programda konuşan Kaymakam Pektaş, evlerin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti. Kurada vatandaşların heyecanlı olduğu görüldü. Konut hak sahibi olma ve konut belirlemenin aynı anda çekildiği kurada isminin çıktığını görenler büyük sevinç yaşadı.

ENGELLİ ÇİFTİN HAYALİ GERÇEK OLDU

İlçede Kale Mahallesinde kirada oturan işitme engelli Tolgahan ve Merve Kılıç çiftinin ev hayali gerçek oldu. 2013 yılında evlenen ve 1 çocukları bulunan çiftin doğuştan işitme engelli oldukları öğrenildi. Evlendikten sonra kiralık evde yaşamaya başlayan çift, 3 ayda bir engelli maaşı alarak geçimlerini sağlıyor. Oturduğu eve aylık 240 lira kira ücreti ödeyen çifte kura çekilişinde TOKİ'den ev çıktı. Engelli çift sevincini salondaki yakınları ile paylaştı. Ev sahibi olduğu için mutlu olduğunu işaret diliyle anlatan Tolgahan Kılıç, En kısa zamanda eve geçeceğiz inşallah. Çok huzurluyum. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. dedi. Eşi Merve Kılıç ise, Artık ev sahibi oldum. Huzurluyum. En kısa zamanda eve geçince rahatlayacağım. Nasip kısmetmiş. Engelli olmamız nedeniyle öncelik tanındığı için yetkililere çok teşekkür ediyorum. ifadelerini kullandı.

Sivas İşitme Engelli Çiftin Ev Hayali TOKİ ile Gerçek Oldu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas İşitme Engelli Çiftin Ev Hayali TOKİ ile Gerçek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement