Sivas Katliamı'nın 20. Yıldönümü Etkinliklerle Anılacak - Son Dakika
Güncel

Sivas Katliamı'nın 20. Yıldönümü Etkinliklerle Anılacak

Sivas Katliamı 20 Sivas Katliamı 20.yıldönümünde düzenlenecek çeşitli etkinliklerle anılacak.

02.06.2013 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Katliamı 20 Sivas Katliamı 20. yıldönümünde düzenlenecek çeşitli etkinliklerle anılacak. Aleviler 8 - 9 Haziran'da Ataşehir Deniz Gezmiş Parkında düzenlenecek konserler, 23 Haziran'da Kadıköy Meydanı'nda yapılacak eylem ve 2 Temmuz'da Sivas'ta toplanarak katliamı anacak.

2 Temmuz 1993'te Sivas'ta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) tarafından organize edilen "Pir Sultan Abdal Şenlikleri" sırasında Madımak Oteli'nin yakılarak, 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanının hayatlarını kaybettiği Sivas Katliamı, 20. yıldönümünde ülke genelinde yapılacak çeşitli etkinliklerle anılacak.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri tarafından yapılan açıklamaya göre, Aleviler 8 Haziran'da Ataşehir Deniz Gezmiş Parkında İlkay Akaya, Suavi, Ferhat Tunç, Erdal Erzincan, Cengiz Özkan, Tolga Sağ, Muharrem Temiz, Nuretttin Güleç, Bulutsuzluk Özlemi ve Simurg Müzik Grubu; 9 Haziran'da Sabahat Akkiraz, Pınar Aydınlar, Dertli Divani, Metin Kahraman, Gülcihan Koç, Elif Buse Doğan, Grup Emeğe Ezgi, Semah Ekibi ve Metin Coşkun'un şiir dinletisi ile Sivas Katliamı'nı anacak.

Ayrıca, Aleviler 23 Haziran'da Kadıköy Meydanı'nda yapılacak eylem ve 2 Temmuz'da Sivas'ta toplanarak katliamı anacak.

-"SİVAS KATLİAMINI UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ"-

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta Pir Sultan Abdal Şenlikleri'ne katılan 33 aydın, yazar ve sanatçı, gericiler tarafından ateşe verilen Madımak Oteli'nde katledildiler. Çok büyük değerlerini kaybetti o gün Türkiye. Şair Metin Altıok, yazar Asım Bezirci, sanatçı Muhlis Akarsu, şair Behçet Aysan, üç telli curanın ustası Nesimi Çimen, karikatürist Asaf Koçak, şelpe tekniğinin önderi Hasret Gültekin... Ölenler arasında Hollandalı araştırmacı Carinna Cuanna da vardı, daha henüz 12 yaşında olan Koray Kaya da... 33 can... Kimisi nişanlıydı, kimisi üniversiteliydi.. Doktordu, eczacıydı, mimardı, mühendisti, öğrenciydi onlar.. Anadolu, Rumeli, Karadenizli, Akdenizli, EgeliAleviydiler, Sünniydiler ve dünyalıydılar. 2 Temmuz 1993 Sivas Katliamını unutmadık, unutturmayacağız." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Sivas Katliamı'nın 20. Yıldönümü Etkinliklerle Anılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement