Sivas'ta 1 Mayıs'a Halaylı Kutlama - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta 1 Mayıs'a Halaylı Kutlama

Sivas\'ta 1 Mayıs\'a Halaylı Kutlama

Sivas'ta 1 Mayıs'a halaylı kutlamaSivas'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü miting alanında daval-zurna eşliğinde halaylarla kutlandı.

01.05.2016 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta 1 Mayıs'a halaylı kutlama

Sivas'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü miting alanında daval-zurna eşliğinde halaylarla kutlandı.

Sivas'ta kent merkezinde 1 Mayıs kutlamaları Mevlana Meydanı'nda yapıldı. Öncesinde Ethembey parkı civarında toplanan aralarında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Emek Partisi (EMEP), Halkevleri, sendikalar ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan grup geniş güvenlik önlemleri altında Mevlana Caddesi üzerinden alana kadar yürüdü. Ardından burada 1 Mayıs tertip komitesi adına konuşmalar gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, 1 Mayıs bayramını kutladı. Akyıldız, konuşmasında TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklik ile ilgil sözlerine değinerek, "Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Anayasa Uzlaşma Komisyonundan çekildiğimizde bunların gerçek niyetinin özgür bir anayasa, laik bir anayasa, çağdaş bir anayasa yapmak olmadığını, bunların gerçek niyetinin tıpkı Meclis Başkanının anlattığı düzeyde bir anayasa yapmak olduğunu söylediğimizde onlar adeta bizi suçladılar. Topluma Cumhuriyet Halk Partisi'ni 1980 darbesindeki anayasaya taraf olduğunu anlatmaya çalıştılar. Ama bugün gelin görün ki bunu en üst düzeyde, Meclis Başkanı düzeyinde itiraf eden insanların itiraf ettiği bir günde Cumhuriyet Halk Partisi'nin haklılığı bir kez daha ortaya çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından alana gelen az sayıda katılımcı, davul-zurna eşliğinde halaylar çekerek 1 Mayıs'ı kutladı. Şehitler nedeni ile kutlama programı kusa tutuldu. Ardından gruplar geldikleri istikameti kullanarak dağıldı.

ÜLKÜCÜLERDEN TEPKİ

Öte yandan programın başlamasından kısa süre önce mitingin yapılacağı alan yakınlarına gelen yaklaşık 50 dolayında ülkücü slogan atarak, şehitlerin olduğu bir günde kutlama yapılmasına tepki gösterdi. Polisin engellediği grup bir süre slogan attıktan sonra alandan uzaklaştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta 1 Mayıs'a Halaylı Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement