Sivas'ta 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta 23 Nisan Coşkusu

Sivas'ta 23 Nisan coşkusuSivas'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

23.04.2019 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta 23 Nisan coşkusu

Sivas'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama programına köylerden katılan minik öğrencilerin doğal halleri büyük ilgi çekti.

Kutlama programları kapsamında ilk olarak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kent meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Daha sonra Hafik Adem Yavuz Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri Vali Salih Ayhan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Ayhan, makamını 8'inci sınıf öğrencisi Sıla Kavak'a temsili olarak devretti. Makam koltuğuna geçen temsili Vali Kavak çeşitli talimatlarda bulundu. İlk talimatını İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Mehmet Nebi Kaya'ya veren temsili Vali, Hafik Adem Yavuz Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesinin düzenlenmesi ve futbol sahasının yapılmasını istedi. Diğer bir talimatını ise İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Teoman Karaca'ya veren temsili Vali Sıla Kavak, kentteki kütüphane sayısının artırılması talebinde bulunarak mevcut kütüphane ve müzelerde de incelemelerde bulunacağını ifade etti. Son talimatını ise İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı'ya veren temsili Vali Sıla Kavak, Hafik Adem Yavuz Yatılı Bölge Ortaokulunun bazı eksikliklerinin giderilmesi hususunda çalışma yapılmasını istedi.

Temsili Vali Kavak, Vali Salih Ayhan'dan ise okulu ziyaret etmesini istedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çeşitli mesajlarda aktaran temsili Vali, Şu an burada oturmam dakikalarla sınırlı. Çok güzel bir duygu. Bütün arkadaşlarımın adına bir mesaj vermek istiyorum. Bu güzel Dünya'da savaşlar olmasın. Anneler gözyaşı dökmesin. Çocuklar annesiz kalmasın. İnşallah bu mesaj etkili olur ve bütün insanlığın yüreğine dokunabilir. İnşallah bu Dünya'da savaşsız, mutlu yaşarız. Kız çocukları da mutlaka okusun haklarını savunsun. Bütün çocukların bayramını kutluyorum dedi.

Vali Salih Ayhan ise kendisinin de yatılı okuduğunu hatırlatarak, Valilik emin olan, koruyan, kollayan demektir. Dolayısıyla 647 bin vatandaşımıza güven vereceğiz, koruyacağız, kollayacağız. Sivas'ı müreffeh bir şehir yapacağız. Gece gündüz çalışıp hizmet edeceğiz. Valilik makamı böyle bir sorumlulukları olan güzel bir makam. Bunun farkında olarak hizmet etmeye çalışıyoruz. Bundan sonraki ilerleyen dönemlerde ülkemizin yöneticileri sizler olacaksınız. Sizler de okulunuzda bol bol hayal kurun. Kendinizi geliştirin, yetiştirin. Bu makamlara inşallah sizlerde geleceksiniz ifadelerini kullandı. Günün anısına diğer öğrencilerde makam koltuğuna oturarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra Vali Ayhan ve temsili Vali Kavak, Valilik makam aracı ile beraber programların düzenlendiği Atatürk Kültür Merkezi'ne geçti. Burada düzenlenen törene Vali Salih Ayhan ve temsili Vali Sıla Kavak, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, il protokolü, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Beypınar Ortaokul öğrencilerinin hazırladığı programda, şiir dinletisi, halk oyunları ve çeşitli dans gösterileri yapıldı. Kutlama programına katılmak üzere yakın köylerden getirilen çocuklar ilgi odağı oldu. Yöresel kıyafetler içindeki minikler, doğal ve sempatik halleriyle dikkat çekti. Vali Salih Ayhan'da Kızılcaköy'den etkinlik için gelen çocuklardan 3 yaşındaki Elif Cücener'i kucağına alarak yakından ilgilendi.

Sivas\'ta 23 Nisan Coşkusu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı
    00:21 Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir oto kiralama ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralanırken, 61 ayrı suç kaydı bulunan ve olay sonrası kaçan zanlı ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı. Saldırı sonucu yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement