Sivas'ta 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta 23 Nisan Coşkusu

SİVAS'ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

23.04.2019 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİVAS'ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama programına köylerden katılan minik öğrencilerin doğal halleri büyük ilgi çekti.

Kutlama programları kapsamında ilk olarak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kent meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Daha sonra Hafik Adem Yavuz Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri, Vali Salih Ayhan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Ayhan, makamını 8'inci sınıf öğrencisi Sıla Kavak'a temsili olarak devretti. Makam koltuğuna geçen Kavak, çeşitli talimatlar verdi. İlk talimatını İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Mehmet Nebi Kaya'ya veren Kavak, Hafik Adem Yavuz Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesinin düzenlenmesinin ve futbol sahasının yapılmasını istedi. Diğer talimatını ise İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Teoman Karaca'ya veren Kavak, kentteki kütüphane sayısının artırılması talebinde bulunarak, mevcut kütüphane ve müzelerde de incelemelerde bulunacağını kaydetti. Son talimatını ise İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı'ya veren Kavak, Hafik Adem Yavuz Yatılı Bölge Ortaokulu'nun bazı eksiklerinin giderilmesi için çalışma yapılmasını istedi. Sıla Kavak, Vali Salih Ayhan'dan ise okulu ziyaret etmesini istedi.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çeşitli mesajlar da veren Sıla Kavak, "Şu an burada oturmam dakikalarla sınırlı. Çok güzel bir duygu. Bütün arkadaşlarımın adına bir mesaj vermek istiyorum. Bu güzel dünyada savaşlar olmasın. Anneler gözyaşı dökmesin. Çocuklar annesiz kalmasın. İnşallah bu mesaj etkili olur ve bütün insanlığın yüreğine dokunabilir. İnşallah bu dünyada savaşsız, mutlu yaşarız. Kız çocukları da mutlaka okusun haklarını savunsun. Bütün çocukların bayramını kutluyorum" diye konuştu.

'BU MAKAMLARA SİZLER GELECEKSİNİZ'

Vali Salih Ayhan ise kendisinin de yatılı okuduğunu dile getirerek, "Valilik emin olan, koruyan, kollayan demektir. Dolayısıyla 647 bin vatandaşımıza güven vereceğiz, koruyacağız, kollayacağız. Sivas'ı müreffeh bir şehir yapacağız. Gece gündüz çalışıp hizmet edeceğiz. Valilik makamı böyle bir sorumlulukları olan güzel bir makam. Bunun farkında olarak hizmet etmeye çalışıyoruz. Bundan sonraki ilerleyen dönemlerde ülkemizin yöneticileri sizler olacaksınız. Sizler de okulunuzda bol bol hayal kurun. Kendinizi geliştirin, yetiştirin. Bu makamlara inşallah sizler de geleceksiniz" dedi.

Günün anısına diğer öğrenciler de makam koltuğuna oturarak, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra Vali Ayhan ve Sıla Kavak, valilik makam aracı ile programların düzenlendiği Atatürk Kültür Merkezi'ne geçti. Burada düzenlenen törene Vali Ayhan ve Sıla Kavak'ın yanı sıra 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, il protokolü, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Beypınar Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı programda şiir dinletisi, halk oyunları ve çeşitli dans gösterileri yapıldı. Kutlama programına katılmak üzere yakın köylerden getirilen çocuklar ise ilgi odağı oldu. Yöresel kıyafetler içindeki minikler, doğal ve sempatik halleriyle dikkat çekti. Vali Salih Ayhan da Kızılcaköy'den etkinlik için gelen çocuklardan Elif Cücener'i (3) kucağına alarak, yakından ilgilendi. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.

  • Metrobüste sıra kavgası kamerada
    18:46 Metrobüste sıra kavgası kamerada

    Avcılar'da metrobüs içerisinde iki yolcu arasında çıkan sıra kavgası cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tartışma metrobüse binen diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi.


Advertisement