Sivas'ta 50 Bin Kişi 'Milli İrade' Programında Buluştu - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta 50 Bin Kişi 'Milli İrade' Programında Buluştu

Sivas\'ta 50 Bin Kişi \'Milli İrade\' Programında Buluştu

Sivas'ta, bir grup rütbeli askerin darbe girişiminin bertaraf edilmesi nedeniyle 'Milli İrade Buluşması' programı düzenlenerek 200 şükür kurbanı kesildi.

19.07.2016 01:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta, bir grup rütbeli askerin darbe girişiminin bertaraf edilmesi nedeniyle 'Milli İrade Buluşması' programı düzenlenerek 200 şükür kurbanı kesildi. Yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı programda konuşan Sivas Valisi Davut Gül, Türk Silahlı Kuvvetleri bu milletin ana unsurudur. Ancak bu darbeyi yapmak isteyenler Türk Silahlı Kuvvetleri değil bir avuç teröristtir dedi.

15 Temmuz Cuma günü, bir grup rütbeli askerin yapmak istediği darbe girişiminin engellenmesi nedeniyle Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi'nin öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle 'Milli İrade Buluşması' programı düzenlendi. Kent meydanında düzenlenen programa Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Mehmet Habip Soluk, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutanı Bektaş Arslan, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ile yaklaşık 50 bin kişi katıldı. Programda darbe girişiminin bertaraf edilmesi nedeniyle 200 adet şükür kurbanı kesildi. Kesilen kurban etleri ekmek arasında gelen vatandaşlara ikram edildi. Meydanı Türk bayraklarıyla donatan vatandaşlar darbe girişimini protesto etti. Çeşitli sloganların atıldığı buluşmada Fetullah Gülen'in fotoğrafının yer aldığı maketin boynuna ip geçirildi. Vatandaşların maket üzerine 'Vatana ihanetten idamına karar verilmiştir' yazdığı görüldü.

DARBE YAPMAK İSTEYENLER BİR AVUÇ TERÖRİST

Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan programda konuşan Sivas Valisi Davut Gül, Mesele memleket meselesi olduğu zaman bu millet her türlü olumsuzluğun üstesinden geleceğini tarihe bir kez daha şan ve şerefle yazdırmıştır. Tarih bu milletin yiğitliğini, kahramanlığını yazmaya devam edecektir. Vali Gül daha sonra şunları söyledi Muhterem Sivaslılar idam istemek size ananızın ak sütü gibi helaldir. Bu ihanet çeteleri nerede olursa olsun sayın cumhurbaşkanımızın talimatıyla mutlaka bulunup en ağır cezaya çarptırılacaklardır. Bundan emin olun. Türk silahlı kuvvetleri bu milletin ana unsurudur. Bu coğrafyada silahlı kuvvetler olmadan ayakta kalmak mümkün değildir. Ancak bu darbeyi yapanlar, bu darbeyi yapmak isteyenler Türk Silahlı Kuvvetleri değil bir avuç teröristtir. Bu böyle biline. Bu darbe girişimine karşı koyan başta sizlersiniz. Her şeyi hesapladılar tek bir şeyi hesaplayamadılar. 70 yaşındaki Hatice teyzenin sabahlara kadar kaldırımın üzerinde oturacağını, ayağı olmayan kardeşimizin tankın önüne atlayacağını, kahraman emniyet mensuplarımızın ölümü göze alarak bu işe dur diyeceğini, kahraman adliye mensuplarımız, savcılarımız, hakimlerimiz Türk Silahlı Kuvvetleri'nde suça bulaşmamış kahraman vatan evlatlarının bu işe dur diyeceğini hesaplayamadılar.

Sivas Belediyesi mehter takımının çeşitli marşlar söylediği programda vatandaşlar demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta 50 Bin Kişi 'Milli İrade' Programında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement