Sivas'ta Beyaz Bayrak Projesi - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Beyaz Bayrak Projesi

Sivas\'ta Beyaz Bayrak Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından 2006 yılında başlatılan Beyaz Bayrak Projesi kapsamında Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullara sertifika ve beyaz bayrakları törenle teslim edildi.

21.06.2013 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okulların temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuşturulması, yeterli ve kaliteli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilerek toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene Vali Zübeyir KEMELEK'in yanı sıra; Vali Yardımcısı Veysel ÇİFTÇİ, Ulaş Kaymakamı Ali ALTINKAYNAK, İl Milli Eğitim Müdürü Turan AKPINAR, Halk Sağlığı Müdürü Levent SAĞLAM, okul müdürleri, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Zübeyir KEMELEK, burada yaptığı konuşmada: "Öğretmenlerin ve öğrencilerin okullarını temiz tutmalarını ve çalışanlara yardımcı olmalarını benim bu okulda zamanın geçiyor bu okulu temiz tutmamız lazım düşüncesi hakim olmalıdır . Okulların sadece bilgi aktaran bir kurum değil, elbette bilgi aktarılıyor ama hayat tarzı da öğretiliyor. Kötü davranıştan uzak, tutma iyi davranışlara yönlendirme konusunda iki bakanlık bu projeyi gerçekleştirilerek tüm okullarda yaygınlaştırmak istiyoruz. Sağlıklı beslenme milli bir mesele olarak görmek lazım." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan AKPINAR ise, "2006-2012 Eğitim-Öğretim yılları arası 73 okulumuz Beyaz Bayrak almak için başvuru yapmış 42 okulumuz Beyaz Bayrak almışlardır. 2012-2013 öğretim yılında ise 35 il merkezi 42 ilçe merkezinde toplam 77 okulumuz başvuru yapmış olup bu okullarımızın 28 il merkezi, 24 ilçeler olmak üzere 52 okulumuz Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştır." dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Levent SAĞLAM da okullardaki sağlıklı beslenmenin ve obezitenin engellenmesi için okul kantinlerinde satılan yiyeceklere dikkat edilmesi konusunda okul müdürlerini uyardı.

Yapılan konuşmaların ardından, Beyaz Bayrak almaya layık bulunan okulların idarecilerine bayrakları ve sertifikaları Vali Zübeyir KEMELEK ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sivas'ta Beyaz Bayrak Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement