Sivas'ta Binlerce İnsan Tek Sofrada Buluştu - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Binlerce İnsan Tek Sofrada Buluştu

Sivas\'ta Binlerce İnsan Tek Sofrada Buluştu

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas’ta ’Binlerce İnsan Tek Bir Sofra’ sloganıyla düzenlenen iftara katıldı.

14.07.2015 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas'ta 'Binlerce İnsan Tek Bir Sofra' sloganıyla düzenlenen iftara katıldı. Meclis Başkanı Yılmaz, 1.5 kilometrelik caddeye kurulan sofrada yaklaşık 20 bin kişiyle birlikte oruç açtı.

Sivas Belediyesi ve kentte yerel yayın yapan Kanal 58 televizyonunun organizasyonunda, birçok sivil toplum kuruluşunun desteğiyle kent merkezinde iftar programı düzenlendi. Kadir Gecesi nedeniyle bu yıl 3'üncüsü düzenlenen programa, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Selim Dursun, Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ve bazı il protokol üyeleri ile birlikte yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Kentin en önemli caddesi olan İnönü Bulvarı üzerindeki 1.5 kilometrelik cadde çift taraflı olarak trafiğe kapatılarak sofra kuruldu. Belediye tarafından oluşturulan çeşitli noktalarda katılanlara yemek dağıtıldı. Bazı vatandaşlar ise kendi yaptıkları yemekleri alana getirdi. Akşam ezanın okunmasıyla birlikte aynı sofradaki binlerce kişi kavurma, pilav ve tatlıdan oluşan menüyle hep birlikte oruçlarını açtı. Kurulan sofraya sığmayanlar kent meydanındaki park ve bahçelere hasır ve kilim sererek buralarda oturdu.

Yemek sonrasında konuşan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Ramazan'ın rahmet ayı olduğunu Sivaslı gösterdi. Ramazan'ın birlik ayı olduğun Sivaslı gösterdi. Bir sofranın etrafında bir aile toplanır. İşte bizim Sivaslılar bir aile olduklarını bugün gösterdiler. Biz bir olursak, beraber olursak inşallah çok daha güzel günleri birlikte göreceğiz. Bizim ayrıldığımız noktalar çok küçük. Ama bir olduğumuz noktalar hem çok fazla hem çok büyük. Biz bin yıldır bu topraklarda beraber yaşıyoruz, bundan sonrada inşallah hep beraber birlikte yaşayacağız. Bugün Kadir Gecesi, bu gecede Kuran indirildi ve sabah namazına kadar bir esenlik hali var. Cenabı Allah yapılan bütün duaları kabul ediyor. Duamız odur ki Allah milletimizin birliğini bozmasın, Sivas'ımızın birliğini bozmasın. Allah milletimizin ağız tadını bozmasın. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde nice Ramazanlara ve Kadir Gecelerine ulaşırız. Cenabı Allah bizi onlardan da yüz akıyla birlikte bayrama ulaştırsın. Bu gece çok dua etmemiz lazım" dedi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Binlerce İnsan Tek Sofrada Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement