Sivas'ta çilek fideleri toprakla buluştu - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta çilek fideleri toprakla buluştu

Sivas\'ta çilek fideleri toprakla buluştu

Sivas'ta "300 Fikir 300 Proje" kapsamında "Çilek Tadında Yetiştiricilik Projesi" hayata geçirildi.

10.06.2020 17:53  Güncelleme: 19:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta "300 Fikir 300 Proje" kapsamında "Çilek Tadında Yetiştiricilik Projesi" hayata geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü organizasyonunda Karşıyaka Mahallesinde bulunan Serpincik Göleti çevresinde Abdurrahman Güngör'e ait tarlalara çilek fidesi dikimi gerçekleştirildi.

Programda konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, "300 Fikir 300 Proje" ile bu yıl içerisinde hedef kitlelerin arzu ve isteklerine uygun bir şekilde proje üretimi yaptıklarını belirtti.

Bunlardan birinin de çilek projesi olduğunu aktaran Ayhan, "Proje bedelimiz 115 bin lira. Proje, İl Özel İdaresi desteğiyle il genelinde iklimsel anlamda müsait olan Altınyayla, Şarkışla ve merkezde uygulanmaktadır." ifadelerini kullandı.

2020 yılının üretim ve istihdam odaklı bir yıl olacağını aktaran Ayhan, şunları kaydetti:

"Çilek, eksi 10 dereceye kadar herhangi bir zarar ve zayiat olmadan ekimi yapılabilmektedir. Bunu da vatandaşlarımıza göstermiş olduk. Net gelirinin de çok yüksek olması hasebiyle ürün anlamında yüksek gelir sağladığı için çiftçilerimize tavsiye ettiğimiz bir üründür. Sivas, bakir bir alan, her adım attığımız yerde güzellikler oluyor. Örnek uygulamalar yapmaktayız. Üreten

Çiftçi Gelişen Sivas projesi kapsamındaki güzel çalışmalarımızdan da sadece bir tanesidir. 2020 yılının üretim ve istihdam odaklı bir yıl olması da temel hedeflerimizden biri. İnşallah bu topraklarımız daha bereketli olacak. İşlediğimiz bereketlenecek, çiftçilerimizin cebini dolduracak, yüzünü güldürecek, toplumumuzun refah seviyesi daha da artacak. İlimiz de her alanda varlığını hissettirecek. Kendi kendine yeten bir il, kendi kendine yeten bir Türkiye, akabinde de bu ürünleri ihraç edecek bir ülke ve il olacak."

İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız da Sivas'ta ürün çeşitliliğini artırmak için üreticilerin ek gelir kazançlarını artırmaya yönelik projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, "Bu projeyi Şarkışla, Altınyayla, Yıldızeli ve il merkezimizde 18 kişiyle uyguluyoruz. İnşallah bundan sonraki yıllarda artarak devam edeceğiz. Bu projemiz, yüzde 75'i Sivas İl Özel İdaresi destekli, yüzde 25 ise çiftçi katkılı, toplam 90 bin fide 14 bin 500 metre damla sulama borusu, 12 bin 500 metre de malç naylon olarak şu anda yetiştiricilerimize dağıtımını yaptık." açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından Vali Ayhan ve beraberindekiler çilek fidesi dikti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sivas'ta çilek fideleri toprakla buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kırmızı orman karıncaları biyolojik mücadele için nakledildi
    17:04 Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kırmızı orman karıncaları biyolojik mücadele için nakledildi

    Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kırmızı orman karıncaları, orman zararlılarına karşı biyolojik mücadele amacıyla Narlısaray Orman İşletme Şefliğine taşındı. Karıncalar, özel sandıklara konularak yeni yuvalarına yerleştirildi ve beslenmeleri için toz şeker döküldü. Nakil operasyonuna Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı ve Narlısaray İşletme Şefi de katıldı.

  • Mersin'de posta dağıtıcıları milli takım için yarıştı
    17:03 Mersin'de posta dağıtıcıları milli takım için yarıştı

    Mersin PTT Başmüdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenen PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması'na 7 ilden 34'ü kadın 124 posta dağıtıcısı katıldı. Yarışmada erkeklerde Teyfik Erçetin, kadınlarda ise İlknur Uçar birinci oldu. Başarılı olan posta dağıtıcıları Türkiye finalinde mücadele edecek.

  • Balıkesir Ayvalık'ta 29 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı
    17:01 Balıkesir Ayvalık'ta 29 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde jandarma ekipleri tarafından 29 düzensiz göçmen ve 2 organizatör yakalandı. Ayvalık ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 2 organizatör hakkında adli ve idari işlem başlatılırken, bir otomobile de el konuldu.

  • Kuşadası Belediyesi Adabahçe'de Yaz Hazırlıklarına Devam Ediyor
    17:00 Kuşadası Belediyesi Adabahçe'de Yaz Hazırlıklarına Devam Ediyor

    Kuşadası Belediyesi tarafından tarımsal üretimi geliştirmek ve tüketicilerin sağlıklı gıdaya aracısız ulaşmasını sağlamak amacıyla yaşama geçirilen Adabahçe'de yaz hazırlıkları sürüyor.

  • Marmaris Belediyesi Ketenci Deresi'nde Temizlik Çalışması Yaptı
    17:00 Marmaris Belediyesi Ketenci Deresi'nde Temizlik Çalışması Yaptı

    Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri ekibi, Ketenci Deresi'nde meydana gelen çamurları ve atılan çöpleri temizledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle ilçenin birçok noktasında kapsamlı temizlik çalışması başlatıldı.

  • Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda derece yapan sporcu Cizre'de çiçeklerle karşılandı
    16:58 Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda derece yapan sporcu Cizre'de çiçeklerle karşılandı

    Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 57 kiloda mücadele eden Cizre Fen Lisesi öğrencisi Pınar Benek, üçüncülük elde etti. Şırnak'a dönen Benek, ailesi, antrenörü ve kulüp başkanı tarafından çiçeklerle karşılandı. Benek, hedefinin 5 ay sonra yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda şampiyon olmak olduğunu belirtti. Antrenör Budak ise Pınar Benek'ten Dünya Şampiyonluğu beklediklerini ifade etti.

  • Adıyaman'da otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı
    16:57 Adıyaman'da otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı

    Adıyaman'da meydana gelen kazada, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada yaralanan 2 kişi hastaneye kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlandı
    16:57 Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlandı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Turizm Haftası ilçe protokolünün de katılımıyla kutlandı. Etkinlikte, turizmin önemi vurgulandı ve turizm etkinliklerinin çeşitlendirilmesi gerektiği belirtildi.


Advertisement