Sivas'ta Danıştay'ın Ales Kılavuzuna İlişkin Kararına Tepki (fotoğraflı - Son Dakika
Yerel

Sivas'ta Danıştay'ın Ales Kılavuzuna İlişkin Kararına Tepki (fotoğraflı

Memur-sen Sivas Temsilciliği'ne Bağlı Bir Grup, Danıştay'ın Ales Sınavına İlişkin Kararına Tepki Gösterdi

25.01.2011 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Sivas Temsilciliği'ne bağlı bir grup, Danıştay'ın ALES sınavına ilişkin kararına tepki gösterdi.

Kent Meydanında toplanan grup adına konuşan Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Efe Zileli, alınan kararı doğru bulmadıklarını belirterek, eleştirilerde bulundu.

Zileli, 2010 yılı Akademik Personel ve Lisans Üstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) sonbahar dönemi kılavuzundaki kılık kıyafetle ilgili düzenlemelerin Danıştay 8. Dairesi tarafından yürütmesinin 'fiziksel teşhiste sorun olabilir' gerekçesiyle durdurulması ve başörtülü adayların sınavlara girişinin engellenmesinin demokratikleşme adımlarının ardı ardına atıldığı bir Türkiye'ye yakışmadığını söyledi.

Bu kararın ortaya çıkardığı sorunun ilk olmadığını ifade eden Zileli, şunları kaydetti:

'Antidemokratik uygulamalarla sürekli tekrarlarını yaşadığımız, ideolojik saplantılarla dokunmuş akıl örtüsü sorunu yaşayan zihniyetin ürettiği benzer sorunları 28 Şubat süreci ile birlikte yaşamaya başladık. Biz, milletimizin ve özellikle de başörtülü kızlarımızın bizzat yaşadıkları bu sorunun 12 Eylül referandumuyla sona ereceğine inanmıştık. Görünen o ki söz konusu davayı açanlar da, davayı karara bağlayanlar da referandumda evet diyen milletten ve değerlerinden rahatsızdır. Oysa onlar da biliyorlar ki, inancı gereği başını örten kadın ve genç kızlarımız, sorunun kaynağı değil, mağdurudur.'

Başörtüsü konusunda hiçbir yasaklayıcı yasa olmadığını, yasada yer almayan yasağı sürdürmenin hukuk cehaleti olduğunu savunan Zileli, konuşmasını şöyle tamamladı:

'Bu kararın alınmasına neden olan davayı açanların, 1960 darbesinin doğurduğu, 1980 darbesinin beslediği, 28 Şubatın dinamikleştirdiği yapıların gestapo mantığıyla toplum mühendisliği yapma çabasındaki kişilerdir. Bu manada kendisi eğitim sendikası olan adalet ve özgürlükten yana tavır alması gereken eğitimin önündeki engellerin kaldırılması için çaba göstermesini beklediğimiz Eğitim İş Sendikası'nı kınıyoruz. Dava edenler ve karar verenler açısından karşılıklı sipariş üzerine alınmış ucube bir karar olarak tarihe geçeceğini buradan ilan ediyoruz.'

Bir süre slogan atan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Gruba bir grup genç kızın da destek verdiği görüldü.

(EMN-VED) - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas'ta Danıştay'ın Ales Kılavuzuna İlişkin Kararına Tepki (fotoğraflı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement