Sivas'ta İhh'den Halep'e Yardım İçin Çorba - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta İhh'den Halep'e Yardım İçin Çorba

SİVAS'ta İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyeleri, 'Halep'e yol açın' sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına destek sağlamak amacıyla vatandaşlara çorba dağıtarak Halep için verilen bağışları kabul etti.

11.12.2016 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİVAS'ta İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyeleri, 'Halep'e yol açın' sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına destek sağlamak amacıyla vatandaşlara çorba dağıtarak Halep için verilen bağışları kabul etti. İHH Sivas Şubesi üyeleri, Suriye'nin Halep şehrindeki savaş mağdurlarına destek olmak için başlatılan yardım kampanyası kapsamında tarihi Kale Cami önünde bulunanlara çorba dağıttı. Burada toplanan bağışlar ile alınacak temel gıda malzemelerinin önümüzdeki günlerde Halep'e gönderileceği belirtildi. Çorba dağıtımı ardından basın açıklamasında bulunan İHH Sivas Şubesi Başkan Yardımcısı Ahmet Çakmak, Beşiktaş Vodafone Arena yakınlarında dünkü terör saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyerek, saldırıyı kınadı. Suriye'de dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştirildiğini belirten Çakmak, uluslararası kamuoyunun bu duruma sessiz kaldığını belirterek, "Özellikle de Halep son dönemde Esed rejimi ve Rus güçlerince havadan ve karadan gece-gündüz bombalanıyor" dedi.

Şehirde gıda malzemelerinin tükendiğini, sağlık sisteminin çöktüğünü, yüz binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve milyonlarca insanın yerinden edildiğine dikkat çeken Çakmak, şunları söyledi:

"Bizler Esed rejimi ve Rusya'yı bu katliam sebebiyle kınamaktan öte yapılabilecek işler olduğuna inanıyoruz. Bu amaçla geniş bir organizasyon başlatmış bulunuyoruz. Bölgede ihtiyaç duyulan yardım malzemeleri toplanacaktır. Diğer yandan bu yardım malzemelerinin Halep'e ulaştırılması için bir yardım koridoru açılması hedeflenmektedir. Bu amaçla Suriye halkının yanında olduğumuzu göstermek üzere gerçekleştireceğimiz bu organizasyon için tüm kişi ve kurumları desteğe davet ediyor ve 'Halep'e Yol Açın' konvoyuna destek verenler listemizde görmek istiyoruz. İHH Kadın Kolları gönüllülerimiz Halep'e destek için çorba ikramı yaptı. Yapılan desteklerle Halep'teki mazlum insanlara un götürülecek ve bu unlar ekmek olarak Halep'li mazlumlara dağıtılacaktır." - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta İhh'den Halep'e Yardım İçin Çorba - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement