Sivas'ta Kapalı Yollar Ulaşıma Açıldı - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Kapalı Yollar Ulaşıma Açıldı

Sivas\'ta Kapalı Yollar Ulaşıma Açıldı

Sivas-Malatya kara yolundaki Yağdonduran Mevkii'nde tipi nedeni ile yolun dünden beri kapalı olmasına Ulaş İlçesi girişinde bekleyen yolcu otobüsü, özel araç ve TIR'larda bulunanlar tepki gösterdi.

08.01.2015 13:57  Güncelleme: 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas- Malatya karayolundaki Yağdonduran Mevkii'nde tipi nedeni ile yolun dünden beri kapalı olmasına Ulaş İlçesi girişinde bekleyen yolcu otobüsü, özel araç ve TIR'larda bulunanlar tepki gösterdi. Sabah olmasına karşın araçların geçişine izin verilmemesi üzerine, otobüs ve diğer araçlarda bulunan yolcular inerek, ilçeye 20 kilometre uzaklıktaki Yağdonduran Mevkiine doğru yürüyüşe geçti.

Polis ekiplerinin bilgi vermesi üzerine Ulaş İlçe Kaymakamı Yusuf Cankatar bölgey gitti. Ayrıca tavkiye ekipler sevk edildi. Karayolları'na bilgi verilerek yol açma çalışmalarının hızlandırılması istendi. Yürüyüş yapanların yanına giderek, yolun kısa sürede açılacağını ve araçların yola devam etmelerine izin verileceğini ifade eden Kaymakam Cankkatar, protestocu yolcuları ikna etti. Bir süre yolda yürüyenler tekrar bulundukları araçlara döndü.


Kapalı yollar nedeni ile perişan olduklarını belirten yolcular, buna karşın yolda çalışma yapılmayışın tepki göstermek üzere yürüyüş yaptıklarını belirterek, "Sesimizi duyurmak ve gidebildiğimiz yere kadar yürümek istedik. Kaymakam bey geldi bizi ikna etti. Günlerdir yollarda olanlar, hastalar var. Yeterli yiyecek yok. O yüzden yollarda daha fazla çalışma yapılmasını bekliyoruz" dedi.

Karayolları ekiplerinin yaptığı çalışma ardından yalnızca zincirli araçların yola devam edilmesine izin verileceği belirtilerek, araçlardan zincir takması istendi. Bunun üzerine ilçe girişinde bekleyen yüzlerce araç zincir taktı. Zincir takan araçlardan öncelikle otobüsler olmak üzere araçların kısım kısım seyrine izin verildi. Hareket eden otobüslerdeki yolcular yolun açılmasını alkışlarla karşıladı.

İil genelinde toplam 793 köy ve mezra yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi. Enerji nakil hatlarındaki arıza nedeni ile dünden bu yana elektrik verilemeyen Kangal ilçesinde ise, ısınma ihtiyaçlarının güçlükle karşılandığı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Kapalı Yollar Ulaşıma Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement