Sivas'ta, 'kısıtlamasız hafta sonu' kalabalığı - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta, 'kısıtlamasız hafta sonu' kalabalığı

Sivas\'ta, \'kısıtlamasız hafta sonu\' kalabalığı

SİVAS'ta, kontrollü normalleşme süreci kapsamında cumartesi günü kısıtlama uygulanmayan 2'nci haftada, cadde ve sokaklarda yoğunluk oluştu.

13.03.2021 17:24  Güncelleme: 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİVAS'ta, kontrollü normalleşme süreci kapsamında cumartesi günü kısıtlama uygulanmayan 2'nci haftada, cadde ve sokaklarda yoğunluk oluştu.

Kontrollü normalleşme süreciyle hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırıldığı iller arasındaki Sivas'ta yaşayanlar, güneşli havayı fırsat bilerek, cumartesi günü cadde ve sokaklara akın etti. Kentte öğle saatlerinden itibaren özellikle yeşil alan ve parkların kalabalıklaştığı gözlendi. İnönü Bulvarı ile Atatürk ve Sirer caddelerinde yürüyen bazı kişilerde maske olmaması dikkat çekti.

Kurallara uyulması halinde vaka sayıları artmadan devam edilebileceğini belirten Yasin Karyağdı (26), "Çok daralmıştık artık. Dışarıdan yemek bile yiyemiyorduk. Şu anda iyi ama sosyal mesafeyi korumamız gerekiyor. Dikkat edersek ve bu şekilde devam ederse bence gayet yeterli" dedi.Çarşıda gezen İsmail Kaan Kaya (19) ise "Halk kısıtlamalardan dolayı bunalmıştı. Yasakların da kaldırılmasıyla insanlar da virüsü hiçe sayarak sokaklara çıktı. Bakıldığı zaman büyük bir yoğunluk var. Kişisel mesafe konusunda uymasak da herkesin maskesi var ve dezenfektanları ellerinde görülüyor. Bunun dışında kısıtlamaların kaldırılması doğru bir karardı. Yıl boyunca evlerimizdeydik. İnşallah kısıtlamalar bir daha gelmez ve 'düşük riskli' grupta kalırız" diye konuştu.

Arkadaşlarıyla hafta sonu gezintisine çıkan Hacer Güler (42) ise "Temennimiz, kısıtlamaların gelmemesi yönünde. Maskeye, mesafeye ve hijyene dikkat edersek daha iyi olur. Bence kurallara uyuluyor" dedi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta, 'kısıtlamasız hafta sonu' kalabalığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhur İttifakı Kırklareli Belediye Başkan Adayı Derya Bulut, vatandaşlarla iftar yaptı
    09:23 Cumhur İttifakı Kırklareli Belediye Başkan Adayı Derya Bulut, vatandaşlarla iftar yaptı

    Cumhur İttifakı Kırklareli Belediye Başkan Adayı Derya Bulut, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen bir programda vatandaşlarla iftar yaparak ramazan ayının güzel ruhunu yaşatanlara teşekkür etti. Bulut, Kırklareli'nin hak ettiği hizmete kavuşması için vatandaşlardan destek istedi ve geleceğe sahip çıkacaklarını belirtti. Etkinliğe AK Parti İl Başkanı Yunus Ercan Dağtaş, MHP İl Başkanı Şaban Savaşan ve vatandaşlar da katıldı.

  • DOSTEM'de Düz Dikiş Makineci Eğitimi Tamamlandı
    09:22 DOSTEM'de Düz Dikiş Makineci Eğitimi Tamamlandı

    Denizli OSB Mesleki Eğitim Merkezi'nde (DOSTEM) düzenlenen Düz Dikiş Makineci Eğitimi tamamlandı. 13 kadın kursiyer, 40 günlük eğitimin ardından sertifikalarını aldı. Kursiyerlerden 11'i Denizli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki firmalarda istihdam edildi. Yeni kurs için kayıtlar 1 Nisan'da başlayacak.

  • Adıyaman Belediyesi Yeni Bina İnşaatına Başladı
    09:22 Adıyaman Belediyesi Yeni Bina İnşaatına Başladı

    Adıyaman Belediyesi, 6 Şubat depremlerinde yıkılan belediye binasının yerine yapılacak olan yeni belediye binası inşaatı çalışmalarına başladı. Yeni bina, Sümerevler Mahallesi'nde bulunan eski Su İşleri Müdürlüğü'nün yerinde planlanmaktadır.

  • AK Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Yaman'dan Seçim Öncesi Mesaj
    09:21 AK Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Yaman'dan Seçim Öncesi Mesaj

    AK Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Mustafa Yaman, yarın gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi Bilecik'in tüm hemşehrilerine bir mesaj yayımladı. Yaman, seçimin sadece bir adayın seçilmesi olmadığını vurgulayarak, Bilecik'in geleceğinin şekillenmesi için birlikte hareket etme çağrısı yaptı. Yaman, 70 gündür sahada halkın sorunlarını dinleyerek projelerini şekillendirdiklerini ve Bilecik'i yarınlara taşımak için hazır olduklarını belirtti.

  • Gençlik ve Spor Bakanlığı, güreş sporcularına malzeme desteği sağladı
    09:19 Gençlik ve Spor Bakanlığı, güreş sporcularına malzeme desteği sağladı

    Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gönderilen spor malzemeleri, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş tarafından 16 güreş sporcusu ve 2 antrenöre dağıtıldı. Keleş, sporculara verilen desteklerle geleceğin sporcularını yetiştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi Buldanlı Çiftçilere Tarımsal Makineler Teslim Etti
    09:18 Denizli Büyükşehir Belediyesi Buldanlı Çiftçilere Tarımsal Makineler Teslim Etti

    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Buldan Ziraat Odasına beş adet tarımsal makine teslim etti. Makineler, Buldanlı çiftçilerin tarımsal üretiminde kullanılacak.

  • Osmaniye'de depremde yıkılan kırtasiye iş yeri konteyner çarşıda hizmet vermeye başladı
    09:15 Osmaniye'de depremde yıkılan kırtasiye iş yeri konteyner çarşıda hizmet vermeye başladı

    Osmaniye'de yaşanan deprem sonucunda yıkılan 86 yıllık en eski kırtasiye iş yerinin sahibi olan Mustafa Arı, konteyner çarşıda hizmet vermeye başladı. Babasının kurduğu iş yerini devralan Arı, deprem sonrası malzemeleriyle yeni iş yerinde hizmet vermeye devam ediyor.

  • Erzincan'da trafik kazası: 2 kişi yaralandı
    09:15 Erzincan'da trafik kazası: 2 kişi yaralandı

    Erzincan merkez Fatih Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, iki araç çarpıştı ve 2 kişi yaralandı. Yaralılar, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Arnavutköy Kent Lokantası'na AK Parti afişi yerleştirildi
    09:14 Arnavutköy Kent Lokantası'na AK Parti afişi yerleştirildi

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Arnavutköy mitingi öncesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 28 Mart'ta açtığı Kent Lokantası'nın önüne AK Parti'nin adayı Murat Kurum'un afişi yerleştirildi. CHP PM üyesi Cem Aydın, afişin kapatılmasını eleştirerek, 'O küçümsediğiniz kent lokantalarına yenileceksiniz' dedi.

  • Sonic the Hedgehog 3 Çekimleri Tamamlandı
    09:10 Sonic the Hedgehog 3 Çekimleri Tamamlandı

    Yönetmen Jeff Fowler, Sonic the Hedgehog 3'ün çekimlerinin tamamlandığını duyurdu. Filmin kapanış sahnelerinden bir fotoğraf paylaşan Fowler, yeni animasyon filminin çekimlerinin bittiğini gösterdi. Sonic the Hedgehog 3'ün vizyon tarihi Aralık 2024 olarak belirlendi ve ilk fragmanın yakında yayınlanması bekleniyor.


Advertisement