Sivas'ta Ölenler Balıkesir'de Anıldı - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Ölenler Balıkesir'de Anıldı

Sivas\'ta Ölenler Balıkesir\'de Anıldı

Balıkesir Demokrasi Platformu, Sivas'ta çıkan olaylar sırasında Madımak Oteli'nde yaşanan ölümler basın açıklamasıyla protesto edildi.

02.07.2014 20:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Demokrasi Platformu, Sivas'ta çıkan olaylar sırasında Madımak Oteli'nde yaşanan ölümler basın açıklamasıyla protesto edildi. Balıkesir Demokrasi Platformu'nun (BALDEP) Yeşilli Meydanı'nda bugün saat 17.30'da gerçekleştirdiği anma etkinliğine siyasi parti, sivil toplum örgütü, sendika üyeleri ile temsilcileri katıldı. Sivas'taki olayda ölenler için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ölenlerin isimleri tek tek okunurken, etkinliğe katılanlar "burada" diye bağırdı. Yaklaşık 200 kişi "Sivas'ı yakanlar, AKP'yi kuranlar", " Türkiye laiktir, laik kalacak" şeklinde sloganlar attı.

"İNSANLIĞA KARŞI İŞLENEN SUÇLARDA ZAMAN AŞIMI OLMAZ"

BALDEP Dönem Sözcüsü Nazmi Kacar, Sivas'ta yaşananların devlete karşı bir kalkışma değil, bir insanlık suçu olduğunu kaydederken, "İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olmaz. Gerek hala yakalanamamış olan ve gerekse bu katliamda dahli görülenler, yönetici konumuyla olayda sorumluluğu olanlar adalet karşısına çıkarılmalıdır. Madımak Oteli Müze haline getirilerek bu utanç abidesi bir ibret vesilesi olarak kalmalıdır. Alevi yurttaşlardan devlet açıkça özür dilemelidir. Sadece bir mezhebe yönelik hizmet veren ve içlerinde 2 tane yatırımcı bakanlık dahil olmak üzere 8 bakanlıktan daha büyük bir bütçeye sahip olan Diyanet İşleri Başkanlığı lağvedilmelidir" diye konuştu.

GEZİ DE UNUTULMADI

Balıkesir Cemevi Yaptırma Derneği Başkanı Dr. Mehmet Ali Çiçek, "Günümüzde Hızır Paşalar var olduğu sürece Pir Sultanlar da olacaktır. Herbiri bir Pir Sultan olan Ahmet Atakan da, Ethem Sarısülük de, Mehmet Ayvalıtaş da, Abdullah Cömert de, Mustafa Sarı da, Medeni Yıldırım da, Ali İsmail Korkmaz da, Berkin Elvan da, Uğur Kurt da ve Madımak'ta katledilen 35 can da olacaktır. ve sizler, onlar birer birer hakka yürüdükçe bir kez daha vicdanlarda yok olacaksınız. Madımak'ta ve Gezi sürecinde katledilen canları, acılarını yüreğimizde hissederek bir kez daha anıyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Ölenler Balıkesir'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement