Sivas'ta "Seyit Ahmet Arvasi" Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Sivas'ta "Seyit Ahmet Arvasi" Konulu Konferans Düzenlendi

Ülkü Ocakları Sivas Şubesi tarafından "Mekke Fatihi ve Onun Ehlibeyti'nden Türk Milliyetçisi Seyit Ahmet Arvasi" konulu konferans düzenlendi.

02.01.2012 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkü Ocakları Sivas Şubesi tarafından "Mekke Fatihi ve Onun Ehlibeyti'nden Türk Milliyetçisi Seyit Ahmet Arvasi" konulu konferans düzenlendi.

Ülkü Ocakları'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen "Mekke Fatihi ve Onun Ehlibeyti'nden Türk Milliyetçisi Seyit Ahmet Arvasi" konulu konferansa, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı konuşmacı olarak katıldı.

Mekke'nin Fethi hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Yuvalı, Türk milliyetçiliğinin fikir önderlerinden Seyyit Ahmet Arvasi'nin hayatını anlattı.

Türk devletini yıkmak ve Türk milletini parçalamak isteyen bölücülerin, yalnız Türklüğe değil, İslam'a da ihanet etiğini ifade eden Yuvalı, "Türk ayağa kalktığı zaman İslam dünyası ayağa kalkacaktır. Selçuklu çöktü, İslam dünyası köleleşti, Osmanlı çöktü, İslam dünyası sömürgeleşti. Biz ayağa kalkacağız ve İslam dünyası ayağa kalkacak. İslam dünyasının ayağa kalkması demek, beşeriyetin büyük kurtuluşa adım atması demektir. Bu gün ülkemizin bir kısmını bizden ayırmak ve etnik çatışma ortamı oluşturmak isteyen güçler var. Burada bizlere düşen görev Seyit Ahmet Arvasi hocamızın dediği gibi 'Kandırılan kardeşlerimizi düşman ilan etmek yerine, onlara sahip çıkmak, aynı olduğumuzu anlatmaya çalışmak, çatışma ortamından uzak durmaktır. Devlet vazifesini yapmalıdır. Ülkücü hareket bir polis, jandarma hareketi değildir. Üniversitede anarşi varsa, sokakta anarşi varsa, bu devletin sorunudur. Ülkücünün can ve mal varlığı tehlikeye giriyorsa, bunu devlet önleyecektir' sözlerine bağlı kalmaktır" diye konuştu.

Ülkü Ocakları Sivas Şube Başkanı Cengizhan Uludağ ise Ülkü Ocakları olarak Türk gençliği için bilimsel ve kültürel faaliyetlere hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, "Ömrünü Türk gençliğine ve Türk milliyetçiliği davasına adamış Seyit Ahmet Arvasi'nin duygu ve düşüncelerini yaşatmanın ve onun gibi gençliği ilim ve irfan yoluna sevk etmenin gayreti içerisindeyiz. Türk milliyetçiliğini, Türk-İslam ülküsünü anlayabilmenin yolu Seyyit Ahmet Arvasi hocamızı anlamaktan geçer" ifadelerini kullandı.

Konferansın sonunda "Seyyit Ahmet Arvasi" konulu kompozisyon yarışmasına dereceye giren öğrencilere hediyeleri, MHP İl Başkanı Kürşad Ergün tarafından verildi.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas'ta 'Seyit Ahmet Arvasi' Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement