Sivas'ta Soma Madencileri İçin Mevlid-İ Şerif Okutuldu - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Soma Madencileri İçin Mevlid-İ Şerif Okutuldu

Sivas\'ta Soma Madencileri İçin Mevlid-İ Şerif Okutuldu

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için Sivas’ta mevlid-i şerif okunarak gıyabi cenaze namazı kılındı.

17.05.2014 21:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için Sivas'ta mevlid-i şerif okunarak gıyabi cenaze namazı kılındı.

AK Parti Sivas İl Başkanlığı ve Gençlik Kolları tarafından Buruciye Medresesi önünde, Soma'daki faciada hayatını kaybeden 301 madenci için program düzenlendi. Programa AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, İl Başkanı Ziya Şahin, Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda daha sonra mevlid-i şerif okunarak dualar edildi. Dua edilmesi sırasında bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı görülürken, programın sonunda hayatını kaybeden madenciler için Abdullah Ağbektaş tarafından gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

Programın sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Milletvekili Hilmi Bilgin, "Çok elim bir kaza sonucunda 301 tane vatandaşımızı şehit vermiş bulunuyoruz. Ben kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Geride kalanlarına, yakınlarına, ailelerine, eşlerine, çocuklarına ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Beklenmeyen ve umulmayan bir kazaydı, tabi bu kaza neticesinde alınması gereken tedbirleri hükümet yetkililerimiz devletimiz orada kurtarma çalışmalarını bugün itibariyle tamamladılar. İnşallah bu kazadan gereken dersleri alacağız bundan sonra da böyle olayların yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapılacak" dedi.

İl Başkanı Ziya Şahin ise, "Soma'da vahim kaza sonucu hayatını kaybeden 301 madencimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm Soma halkına, tüm milletimize ve onların yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Gerçekten büyük bir kazaydı ancak Türk milleti bu kazadan sonra da birliğini, beraberliğini, duyarlılığını gösterdi ve ülkemizin her tarafında bu kaza neticesinde hayatını kaybedenlere dualar, namazlar, yardımlar çığ gibi yağıyor" ifadelerini kullandı.

Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman da Soma'daki kazaya duyarsız kalmak istemediklerini belirterek, "Bugün burada binlerce vatandaşımızın katılımıyla program düzenledik. Kur'an-ı Kerim'ler okuduk, okumuş olduğumuz hatim-i şerifleri dualadık. Mevlid-i şerif okuduk ve gıyabi cenaze namazı kıldık. Bu anlamda tabi şehit olanlarımızın acısı taze üzülmemek elde değil ama şehitlik de her insana nasip olan bir şey değil. Ben mekanlarının inşallah cennet olacağını düşünüyorum ve önümüzdeki süreçte böyle acıların tekrar yaşanmamasını umuyorum" diye konuştu.

Şehit madenciler anısına vatandaşlara, mevlid şekeri dağıtıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Soma Madencileri İçin Mevlid-İ Şerif Okutuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement