Yolda kalan 500 kişi yurt ve otellerde ağırlandı - Son Dakika
Güncel

Yolda kalan 500 kişi yurt ve otellerde ağırlandı

Sivas'ta geceden bu yana etkili olan yoğun kar yağışının ardından yollarda kalan 500 kişi, otel ve yurtlarda misafir edildi.

26.01.2022 15:47  Güncelleme: 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta geceden bu yana etkili olan yoğun kar yağışının ardından yollarda kalan 500 kişi, otel ve yurtlarda misafir edildi.

Armutlu grup köy yolunda İl Özel İdaresi ekiplerinin karla mücadele çalışmalarını inceleyen Sivas Valisi Salih Ayhan, görevlilere, helva, baklava ve çay ikram etti.

Ayhan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, öncelikli yollarda trafik akışının normale dönmeye başladığını belirtti.

İl merkezi ve ilçelerde ana arterlerin açıldığını anlatan Ayhan, şunları kaydetti:

"Dün gece itibarıyla yaklaşık 500'e yakın vatandaşımızı misafir ettik. 100'ün üzerinde aracı da depolama dediğimiz bazı bölgelerde tuttuk ama şu an onları da eritmiş durumdayız. Devlet ve öncelikli yollarımızda şu an trafik normale dönmüş vaziyette. İl ve ilçe merkezlerimizde de ana arterler açıldı. Köy yollarımızda da 2 bine yakın yerleşim yerimiz var. Yaklaşık 1030 yerleşim yerimiz kapalı vaziyette. Geceden sabaha kadar arkadaşlarımız çalıştı, şu saat itibarıyla da çalışmalara devam ediyor. Yarın öğleden sonraya kadar tamamını açacağımızı söyleyebiliriz. Ancak tipi olması ve yağışların devam etmesi halinde açılan yollar yeniden kapanabiliyor."

Kar yağışı nedeniyle il genelinde dün alınan kararları anımsatan Ayhan, bu tedbirlerin faydasını gördüklerini ifade etti.

İyi bir süreç yönettiklerini söyleyen Ayhan, karın rahmetini ve bereketini yaşadıklarını dile getirdi.

Öte yandan yurtlarda kalanlara Türk Kızılay Sivas Şubesi tarafından sabah kahvaltısı ikram edildi.

Bu arada Yağdonduran Geçidi'nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Sivas- Malatya kara yolu ulaşıma açıldı.

Yolda kalan 500 kişi yurt ve otellerde ağırlandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yolda kalan 500 kişi yurt ve otellerde ağırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement