Sivas'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Sivas'tan Kısa Kısa

Sivas\'tan Kısa Kısa

Sivas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, Et ve Süt Kurumunun Kombina Müdürü Zekeriya Güler'i makamında ziyaret etti.

09.06.2017 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, Et ve Süt Kurumunun Kombina Müdürü Zekeriya Güler'i makamında ziyaret etti.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Yıldız, ziyarette kurumun genel durumu ve ne zaman faaliyete gireceği konusunda bilgi aldı.

Sivas'a kazandırılan bu tesisin çiftçiler ve kentin istihdamı açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayan Yıldız, "İlimiz hayvancılığının gelişmesinde de önemli bir rol oynayacağı kanaatindeyim. Sivas Et ve Süt Kurumunun faaliyetleri ve çalışmaları konusunda İl Müdürlüğü olarak bütün imkanlarımızla yanınızdayız." ifadesini kullandı.

Yıldız, daha sonra Ulaş Tarım İşletmeleri Müdürü Metin Yurtdakal'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Ulaş Tarım İşletmelerinin genel durumu hakkında bilgi alan Yıldız, aynı amaç doğrultusunda ve aynı çatı altında faaliyet gösteren kurumların koordineli çalışması gerektiğine dikkati çekti.

Hibe almaya hak kazanan genç çiftçiler belirlendi

Sivas Gıda, Tarım Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, Genç Çiftçi Projesi kapsamında kentte hibe almaya hak kazanan genç çiftçilerin belirlendiğini belirtti.

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, 2017 yılında kentte elektronik ortamda 3 bin 875 başvuru yapıldığını aktardı. İl ve ilçe müdürlüklerine 2 bin 776 dosyanın teslim edildiğini dile getiren Yıldız, "2 bin 747'si hayvansal üretim 24'ü bitkisel üretim, 5'i ise tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konusunda yapılmıştır. İlimize bakanlığımız 310 proje için 9 milyon 300 bin lira bütçe ayırdı ve bu bütçeyle ilimiz Türkiye genelinde Genç Çiftçi Projesi kapsamında en çok destek alan 2. il oldu." ifadelerini kullandı.

Genç Çiftçi Projeleri kapsamında Sivas'ın 294 proje ile desteklendiğini ve 8 milyon 820 bin lira ödenek ayrıldığını anımsatan Yıldız, hibe sözleşmelerini süresinde imzalamayanların yerine yedeklerden en yüksek puan alan çiftçilerle sözleşme yapılacağını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sivas'tan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement