Sivas'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Sivas'tan Kısa Kısa

Sivas'ın Ulaş ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı "Kimim Ben" projesine öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

06.04.2015 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Ulaş ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı "Kimim Ben" projesine öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin amacının Sivas tarihine ismini altın harflerle yazdırmış şahsiyetleri öğrencilere tanıtmak olduğunu ifade etti.

"Ecdadını unutanlar kaynaksız ırmağa, köksüz ağaca benzer" sözünden yola çıktıklarını aktaran Aslan, "İlçemizdeki tüm ilk, orta ve lisede eğitim gören öğrencilerimizi proje kapsamına aldık. Okullarımızda 'Kimim Ben' projesi kapsamında oluşturulan kutulara öğrencilerin attıkları zarfları hafta sonu açarak değerlendirmeler yapılıyor. Öğrencilerden büyüklerimizin hayatı ve bırakmış oldukları eserler ipucu olarak verilerek sonuca ulaşmalarını yani 'Kimim Ben' sorusunun yanıtını bulmalarını, araştırmalarını hedefliyoruz" dedi.

Aslan, doğru cevap veren öğrencilere çeşitli hediyeler verileceğini anlattı.

Şarkışla'da madde bağımlılığı ve alınması gereken tedbirler anlatıldı

Şarkışla Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından Seyfettin Soysal Konferans Salonu'nda " Türkiye'de Madde Bağımlılığıyla Mücadele" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak Şarkışla Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Doktor İbrahim Karakaya ve Gazi Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan katıldı.

Karakaya ve İlhan madde bağımlılığının zararlarını sunumlarla anlattı.

Konferansa, Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Sivas Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yavuz Orak, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, Jandarma Komutanı Üsteğmen Ramazan Ergel, daire amirleri, sağlık görevlileriyle vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

"Maddeye Değil Manaya Bağlı Gençlik" projesi

Hacegan Derneği tarafından "Maddeye Değil Manaya Bağlı Gençlik" projesi kapsamında seminer gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Ortaokulu'ndaki seminerde konuşan Hacegan Derneği Başkanı Ahmet Öz, madde bağımlılığı konusunda gençleri bilgilendirmek amacıyla eğitimlere devam ettiklerini belirterek, gençlerin dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Madde bağımlılığı ve zararları konusunda bilgiler veren Dr. Uğur Hark da gençlerin merakları yüzünden madde bağımlısı olabileceklerine dikkat çekerek, "Gerek arkadaş ortamı gerekse de çevresi nedeniyle madde bağımlısı olan insan farkında olmadan çaresizlik içerisine düşüyor ve bağımlı oluyor. Zamanla öyle bir hale geliyor ki beyin fonksiyonlarını dahi kaybedebiliyor. Zamanla kendi elleriyle çevreden kopuyor ve kendini dar bir alana hapsediyor. Parası bitince madde bağımlısı olduğu için yankesicilik, hırsızlık yapıyor ve cinayetler işliyor. Sosyal hayatı bitiyor ve güvenini kaybediyor" ifadelerini kullandı.

Programdan sonra öğrencilere "Peygamberin Kulluk Hayatı" adlı kitap hediye edildi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement