Sivas Tarım Platformu İlk Toplantısını Yaptı - Son Dakika
Yerel

Sivas Tarım Platformu İlk Toplantısını Yaptı

Sivas Tarım Platformu İlk Toplantısını Yaptı

Sivas’ta geçen ay kurulan Tarım Platformu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

29.11.2016 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta geçen ay kurulan Tarım Platformu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Bir otelde düzenlenen toplantıya Vali Davut Gül, Sivas Tarım Platformu Dönem Başkanı ve Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, Tarım Kredi Kooperatifi İsmail Köse ile platform üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını toplantıya ev sahipliği yapan Tarım Kredi Kooperatifi İsmail Köse yaparak kurum çalışmaları hakkında bilgi verdi. Daha sonra söz alan Sivas Tarım Platformu Dönem Başkanı ve Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, toplantılarının ilkini düzenlediklerini ve her ay bir kurumun toplantıya ev sahipliğini yapacağını söyledi. Çetindağ, "Tarım Platformu toplantımızın resmi olarak ilk toplantısı. Burada yaklaşık 20 tane Sivas'ta tarımla uğraşan kurum ve kuruluşlarımızın ortaklaşa kurduğu bir konseyimiz var. Amacımız Sivas tarımının ve hayvancılığının daha ileriye bir şekle nasıl getirilir? Nasıl çalıştırılır? bunun alt yapısını kurmak buradaki çok değerli başkanlarımızla, müdürlerimizle Sivas'a nasıl faydalı oluruz bunun fikir alışverişini yapıyoruz." dedi.

Vali Davut Gül ise platformun alacağı kararları destekleyeceklerini ifade ederek, "Çalışmalarınızı yapmışsınız güzel bir yol haritası belirlemişsiniz her ay bir katılımcının ev sahipliğinde devam edecek. Sivas'ın sorunlarını bütün paydaş kurumlarla beraber konuşuyorsunuz, karar veriyorsunuz. Bizlerde sizin verdiğiniz kararların uygulanabilir olanlarını inşallah imkanlar ölçüsünde hayata geçirmeye çalışacağız. Zaten uygulanabilir olmasa burada tarımın yirmi tane paydaşı bir araya gelip de karar almaz, aldığınız kararlar muhtemelen ayağı yere basan ki bundan sonra da öyle olacak. Sivas'ın gerçekleriyle örtüşen kararlardır. Bugün ki kararınız Et ve Süt Kurumu'nun daha aktif şekilde kullanılması onla ilgili Özel İdare yaklaşık olarak 27 milyon lira para harcadı. Et ve Süt Kurumu'na devredildi. Personelin bir kısmı başladı, kalanlarda inşallah kısa sürede başlayacak olabildiğince de bölgemize, ilimize hizmet etmesini bizlerde arzuluyoruz. Bunun olabildiğince yüksek kapasite ile çalışmasını arzuluyoruz. Tarım Bakanımız geldiğinde verdiği müjdelerden önemli bir kısmı bu Et ve Süt Kurumu'nun daha verimli şekilde çalışmasını sağlayacak işlerdi bizde bunun takipçisi olacağız." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Tarım Platformu üyeleri tarım ve hayvancılık sorunları hakkında görüşlerini dile getirdi.

(UY-SK) - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sivas Tarım Platformu İlk Toplantısını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement