Sivas Valisi Kolat, Gürün İlçesinde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Sivas Valisi Kolat, Gürün İlçesinde İncelemelerde Bulundu

Sivas Valisi Ali Kolat, Gürün ilçesinde incelemelerde bulundu.

12.04.2012 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Valisi Ali Kolat, Gürün ilçesinde incelemelerde bulundu.

Vali Kolat, temasları kapsamında Kaymakamı Ömer Kalaylı'yı makamında ziyaret etti. Kalaylı, Vali Kolat'a ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gürün Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen kitap fuarını da gezen Kolat, Sivas'ta Eğitimin Kalitesini Artırma Projesi (SEKAP) kapsamında ilçede sürdürülen Eğitimde El Ele Güçbirliği Projesi, Okullar Hayat Bulsun Projesi ve Kardeş Okul Kardeş Kurum Projelerinin protokol imza töreni ile Saanen Keçi Yetiştiriciliği kursiyerlerine sertifika dağıtım törenine katıldı.

Kardeş Okul Kardeş Kurum Projesi kapsamında Beypınar İlköğretim Okulu ile İlçe Jandarma Komutanlığı, Kurultay İlköğretim Okulu ile Gürün Belediye Başkanlığı'nın kardeş okul belirlendiği törende, Kaymakam Ömer Kalaylı, Gürün Belediye Başkan Vekili Osman Toplu, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Murat Gül, protokolü imzaladı.

Vali Kolat, burada yaptığı konuşmada, Sivas'ta Eğitimin Kalitesini Artırma Projesi'nin il için önemli bir çalışma olduğunu belirterek, "Sivas'ta eğitim kalitesini daha da artıracağız. Hem okullarımızın fiziki şartları gelişecek, hem veli okul kaynaşması, kurum okul kaynaşması ve hem de o beldenin okul konusunda, eğitim konusunda herkesin kendisini sorgulaması gerekiyor" dedi.

Saanen keçisi yetiştiriciliğinin son yıllarda Sivas'ta yaygınlaşmaya başladığını da anlatan Kolat, "Oldukça olumlu sonuçlar alınıyor. Gürün'de de başlatılmış olmasından memnun oldum. İnşallah devam edecektir" diye konuştu.

Vali Kolat daha sonra Gürün Devlet Hastanesi'ni gezerek, burada yatan hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Kadın doğum bölümünde yeni doğum yapan bir hasta ve bebeğini de ziyaret eden Kolat, yeni doğan bebeğe Cumhuriyet altını taktı.

Gürün Kapalı Spor Salonu'nda açılan Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde de incelemelerde bulunan Kolat, burada spor aletlerini denedi. Kolat, burada masa tenisi de oynadı.

Türk Telekom Çok Programlı Lisesi'ni de ziyaret eden Kolat, okulun çatlayan duvarlarını inceleyerek, bir an önce okulun onarılması gerektiğini kaydetti.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas Valisi Kolat, Gürün İlçesinde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement