Sivas - Yaralı Pilotun Tedavisi Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Sivas - Yaralı Pilotun Tedavisi Sürüyor

Sivas - Yaralı Pilotun Tedavisi Sürüyor

Yaralı pilotun tedavisi sürüyor (2)VALİ ZİYARET ETTİSivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi süren yaralı jandarma pilot üsteğmen Yüksel Kandemir'i Vali Davut Gül ziyaret etti.

06.07.2016 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaralı pilotun tedavisi sürüyor (2)

VALİ ZİYARET ETTİ

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi süren yaralı jandarma pilot üsteğmen Yüksel Kandemir'i Vali Davut Gül ziyaret etti. Vali Gül, hastane girişinde yaralı pilot üsteğmenin kendisi gibi asker olan ikizi piyade üsteğmen Murat Kandemir karşıladı. Vali Gül, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık ile birlikte yaralı pilotun tedavisinin sürdüğü Beyin Cerrahi Servisini ziyaret etti. Burada bekleyen pilotun babası Aydoğan ve annesi Güney Kandemir ile de görüşerek bir süre sohbet edip geçmiş olsun dileklerini iletti. Yakın ilgi nedeni ile teşekkür eden pilotun ailesi, tedavisinin Sivas'ta sürmesinden yana olduklarını, şu an için sevki istemediklerini söyledi. Vali Gül, yaralı pilotun da yanına giderek, kısa bir süre görüştü.

'BİR HAFTAYA KADAR TABURCU'

Ziyaret sonrası açıklama yapan Vali Gül, şehitler nedeni ile üzüntü yaşadıklarını, yaralılara acil şifalar dilediklerini belirterek, "Öncelikle milletimizin başı sağ olsun. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Yaralı kurtulanlardan yardımcı pilot üsteğmen Yüksel Kandemir, buraya gelir gelmez Jandarma Alay komutanımız Bektaş Arslan olayı koordine ederek helikopterden hastaneye kadar gelme sürecini takip etti. Rektörümüz de tüm ilgili hastane personellerini hazır tutarak, hiç vakit kaybetmeden müdahalede bulundular. Derhal ameliyata alındı ve ameliyat çok başarılı geçti. Aileye haber verildi. Ailenin insani ihtiyaçları temin edildi. Aile şu an burada, ameliyat çok başarılı geçti. Üsteğmenimizin durumu çok iyi, hayati tehlikeyi atlattı. Ben emeği geçen personelimize teşekkür ediyorum. Burada tıbben yapılabilecek her şey çok çabuk yapıldı. Üsteğmenimize geçmiş olsun diyorum. İnşallah tez zamanda iyileşir ve görevinin başına geçer" dedi.

Şu an sevkin sez konusu olmadığını belirten Vali Gül, "Taburcu durumu tamamen doktorların ve ailenin karar vereceği bir şey. Buradan GATA'ya sevk edilme durumu var. Eğer sevk edilirse, her an sevk edilebilir. Burada kalırsa yaklaşık bir hafta içerisinde eve gidebilecek durumda. Burada da kalırsa her hangi bir sıkıntısı yok. Bundan sonraki aşama tamamen doktorlarımız ve ailenin karar vereceği bir şey." ifadelerini kullandı. Olayın kazadan ibaret olduğunu belirten Vali Gül, "Yoğun sisten dolayı yaşanan bir kaza. Bu tür helikopterler zaman zaman kaza geçirebiliyor. Bunun ötesinde her hangi bir şey yok" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas - Yaralı Pilotun Tedavisi Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement