Sivas 'Zeka Küpü' Projesiyle Özel Yetenekli Öğrencilere Destek - Son Dakika
Güncel

Sivas 'Zeka Küpü' Projesiyle Özel Yetenekli Öğrencilere Destek

'Zeka küpü' projesiyle özel yetenekli öğrencilere destekTURKCELL tarafından özel yetenekli öğrencileri desteklemek için Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilen 'Zeka küpü' projesi kapsamında, Sivas Bilim ve Sanat Merkezi'nde (BİLSEM) 'Zeka Küpü Laboratuvar'ı oluşturuldu.

03.05.2017 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Zeka küpü' projesiyle özel yetenekli öğrencilere destek

TURKCELL tarafından özel yetenekli öğrencileri desteklemek için Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilen 'Zeka küpü' projesi kapsamında, Sivas Bilim ve Sanat Merkezi'nde (BİLSEM) 'Zeka Küpü Laboratuvar'ı oluşturuldu.

Sivas'ta üstün yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü BİLSEM'de, Turkcell tarafından 'Zeka Küpü Laboratuvar'ı oluşturuldu. Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen açılış törenine, eski Kültür ve Turizm Bakanı Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Koç, Sivas Valisi Davut Gül, Hürriyet Gazetesi Yayın Direktörü Fikret Ercan, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Bilal Tırnakçı ile bazı protokol üyeleri katıldı. Törende konuşan Sivas Valisi Davut Gül, dünyanın değiştiğini ve geliştiğini belirterek, "Bu gelişmeyle beraber ihtiyaçlar değişiyor ve yeni metodlar ortaya çıkıyor. Bu BİLSEM'in ortaya çıkış amacı da bu, daha yetenekli çocukları alıp bunların iyi bir şekilde yetiştirilmesini sağlamak. Çok şükür Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi Türkiye'deki bütün bakanlıklardan daha fazla. Eğitime ayrılan yaklaşık 105 milyar liralık bir kaynak var. Sivas'ta devam eden eğitim yatırımlarının miktarı 193 milyon lira. Sırf bu sene 100 milyon liranın üzerinde eğitim yatırımımız var. Bunlar tabi kamunun yaptığı yatırımlar. Ama en az onlar kadar önemli olan Turkcell gibi kurumsal şirketlerin sosyal sorumluluk projeleri. Turkcell'in geçmişte de bugünde yaptığı çalışmalara baktığımızda, bu ülkenin değerleriyle barışık olduğunu ve bu ülkenin çocuklarına el uzattığını görüyoruz" dedi.

Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Koç ise Turkcell'in sadece bir iletişim operatörü olmadığını belirterek, donanım ve yazılım konusunda yenilikler meydana getirmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Konuşmaların ardından Atilla Koç ve beraberindekiler zeka küpü laboratuvarını gezerek, maker ve kodlama kiti setleriyle hazırladıkları robotlara komut veren öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Sivas \'Zeka Küpü\' Projesiyle Özel Yetenekli Öğrencilere Destek
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas 'Zeka Küpü' Projesiyle Özel Yetenekli Öğrencilere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement