Sivaslı 'Minik Herküller'in Gözü Şampiyonlukta - Son Dakika
Yerel

Sivaslı 'Minik Herküller'in Gözü Şampiyonlukta

Sivaslı \'Minik Herküller\'in Gözü Şampiyonlukta

Sivas'ta doğuştan boy kısalığı bulunan, 1.20 santimetrelik bedensel engelli iki halterci, Türkiye ve Avrupa şampiyonlukları için çalışmalarını sürdürüyor.

23.08.2014 12:01  Güncelleme: 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SERHAT ZAFER - ÖNDER FELEK - Sivas'ta doğuştan boy kısalığı bulunan, biri 1 metre 20 santimetre, diğeri 1 metre 25 santimetre boyundaki bedensel engelli iki halterci, Türkiye ve Avrupa'da şampiyonluklar kazanmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bedensel engelli sporculardan 22 yaşındaki Abdullah Kayapınar ve 13 yaşındaki Emircan Karabulut, Sivas 4 Eylül Stadı'ndaki halter salonunda, Görme ve Bedensel Engelliler Milli Takım Antrenörü Mehmet Semih Ceylan yönetiminde antrenman yapıyor.

Gelecek yıl düzenlenecek Türkiye Bedensel Engeliler Halter Şampiyonası'nda büyükler kategorisinde 40 kiloda yarışacak 1 metre 20 santimetre boyundaki Kayapınar ve minikler kategorisinde 35 kiloda podyuma çıkacak 1 metre 25 santimetre boyundaki Karabulut, haftada 5 gün 2'şer saat çalışarak şampiyonalara hazırlanıyor.

Antrenör Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halterde dünya ve Avrupa'da derece alan sporculara sahip olduklarını belirtti.

Sivas'ta halterle uğraşan 50'ye yakın sporcu olduğunu, bunun yaklaşık 25'inin bedensel ve görme engellilerden oluştuğunu ifade eden Ceylan, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında düzenlenen Avrupa ve dünya şampiyonalarına giden birçok engelli sporcunun birincilik, ikincilik ve üçüncülük elde ettiğini aktardı.

Ceylan, Sivas'ta 2012 yılında bedensel engellilere yönelik halter branşını açtıklarını anımsatarak, "Bedensel engelli arkadaşlarımızla 2012 ve 2013 yılında 4'er Türkiye rekoru elde ettik. İnşallah, bu şampiyonluklar devam edecek" dedi.

Abdullah ve Emircan'ın haltere yeni başladığını belirten Ceylan, "Diğer arkadaşlarımız gibi çok yetenekliler. Onların önce Türkiye Şampiyonası'nda derece alıp, sonra Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu olarak ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil etmelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Engelli olmaları nedeniyle iki sporcunun da çalışmalar sırasında zaman zaman zorlandığını ifade eden Ceylan, şunları söyledi:

"Engelli bir insanın yapabileceği en iyi spor branşlarından birisi halter. Bunlar, tatlı zorlanmalar, ortamımız çok güzel ve aynı zamanda eğleniyoruz. Sadece spor yapıp evimize gitmiyoruz. Sivas'taki engelli arkadaşlarımıza ve ailelerine sesleniyoruz. Sporcuları bize getirsinler, çocuklarını evlerinde saklamasınlar. İl Müdürlüğümüzde birçok branşımız açıldı. Ailelerimiz çocuklarını evlerinde saklamasınlar ve spora kavuştursunlar. Abdullah ve Emircan'dan çok umutluyum. Abdullah ve Emircan'da sadece boy kısalığı var, diğer her şeyleri normal."

Ceylan, zor şartlarda çalıştıklarını dile getirerek, iş adamlarından sponsor desteği beklediklerini kaydetti.

Sporcuların görüşleri

Abdullah Kayapınar da 8 kardeşi olduğunu ve ailede sadece kendisinin engeli bulunduğunu belirterek, yaklaşık 2 ay önce haltere başladığını söyledi.

Halterin çok eğlenceli olduğunu ve çalıştıkça kendini geliştirdiğini kaydeden Kayapınar, "Bedensel engellilerin halter sporuna yönelmesini tavsiye ediyorum. Haltere başladıktan sonra hayatımda bazı değişikler oldu. Yürümem ve çalışmam kolaylaştı. Her şey eğlenceli hal aldı" ifadesini kullandı.

Kayapınar, gelecek yıl düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na hazırlandığını dile getirerek, "Haltere 2 ay önce başladım ve ilk etapta 40 kilogram kaldırdım, şimdi 90 kilogram kaldırıyorum. Türkiye rekoru 100 kilogram. Hedefim, 120 kilogram kaldırarak şampiyon olmak" dedi.

Türkiye şampiyonluğunun ardından Avrupa'da derece elde etmek istediğini belirten Kayapınar, bunun için çok çalışması gerektiğinin bilincinde olduğunu dile getirdi.

Kilosunun iki katından fazlasını kaldırdığına dikkati çeken Kayapınar, bunun ilk başlarda imkansızmış gibi geldiğini ancak bunu başardığını söyledi.

Emircan Karabulut da sanayide babasıyla araba tamiri yaptırırken halter antrenörü Ceylan'la karşılaştığını ve onun tavsiyesiyle bu spora başladığını anlattı.

Haltere 3 hafta önce başladığını ve ilk başlarda 20 kilogram kaldırdığını dile getiren Karabulut, "Şimdi 40 kilogram kaldırıyorum. Halterle uğraşmak zor olmuyor, çok zevkli. Hedefim önce Türkiye'de sonra da Avrupa şampiyon olmak" diye konuştu. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivaslı 'Minik Herküller'in Gözü Şampiyonlukta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Cankat Erdoğan: helal olsun böyle antrenörlere ihtiyacımız var Allah razı olsun ne diyelim. başarılarınızın devamını diler örnekteşkil etmesini ve böyle antrenörlere sahip çıkılmasını dilerim. 0 0 Yanıtla

Advertisement