Sivasspor'da Mecnun Otyakmaz yeniden başkan seçildi - Son Dakika
Spor

Sivasspor'da Mecnun Otyakmaz yeniden başkan seçildi

Sivasspor Kulübünün olağan genel kurul toplantısında tek aday olarak seçime giren Mecnun Otyakmaz, yeniden başkan seçildi.

15.08.2020 23:01  Güncelleme: 02:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivasspor Kulübünün olağan genel kurul toplantısında tek aday olarak seçime giren Mecnun Otyakmaz, yeniden başkan seçildi.

Sivas Valisi Salih Ayhan, AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç ve delegelerin katılımıyla Ticaret Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen olağan genel kurulda, yönetim ile denetim kurulu raporları okunup, bilanço ibra edildi.

Vali Ayhan, burada yaptığı konuşmada, her zaman Sivasspor'un yanında olduğunu belirterek, bundan sonraki süreçte de ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade etti.

Otyakmaz: "Bu yolun sonu bir gün şampiyonluğa çıkacak"

Mecnun Otyakmaz, takımı her yıl daha ileri taşıma amacında olduklarını dile getirerek, "Sürekli gelişen, zirveye adım adım yaklaşan bir grafiğimiz söz konusu. Bu yolun sonu bir gün şampiyonluğa çıkacak." dedi.

Gerek mali yapı gerekse tesisleşme konusunda Sivas halkının verdiği güvene layık olmak için çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Otyakmaz, "4 yıl önce 20'ye çıkarmış olduğumuz yönetim kurulu üyesi sayımızı 14'e düşürüyoruz. Yeni dönemde listemizde yer bulamayan arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı sunarız." diye konuştu.

Rüya gibi geçen 2019-2020 sezonunda ilk yarıyı lider olarak tamamladıklarını ancak ikinci yarıda kendilerini zor günlerin bekleyeceğini bildiklerini anlatan Otyakmaz, şunları kaydetti:

"Gerek sporcularımıza yapılan transfer teklifleri, gerek tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını işlerimizi daha da zorlaştırdı. Mert (Hakan Yandaş) ve Emre (Kılınç) konusunu biraz açmak gerekirse, alt liglerden aldığımız ve çok şeyler kattığımız iki ismin bonservis ücreti kazandırmadan ayrılmaları bizi üzdü. Aslında bu konuda söyleyecek çok şeyimiz var ancak bu saatten sonra polemiğin kimseye faydası yok. Transfer eden kulüplerimiz futbolcuların ne kadar dürüst ve ahlaklı olduklarından bahsetti. Sözleşmesi devam eden futbolcularla görüşmek ne kadar doğruydu, onu da takdirlerinize bırakıyorum. Her iki oyuncunun isimlerinin özellikle ikinci yarıda başka kulüplerle anılmaya başlaması ve medyanın bu isimleri sürekli kullanması, sporcularda performans düşüklüğüne sebep oldu."

Otyakmaz, pandemi sürecinin de bu döneme denk gelmesiyle takımın puan kayıpları yaşayıp, zirve yarışında yara aldığına dikkati çekerek, "Ancak başarılı kadro mühendisliği ve teknik heyetimizin bilgi ve birikimiyle yapmış olduğumuz tüm çalışmalar neticesinde ligi dördüncü tamamlayarak ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil etme hakkını almayı başardık." ifadelerini kullandı.

Türk futbolunun hareketli günler yaşadığına dikkati çeken Otyakmaz, "Pandemi, döviz kuru tehdidi, yeni konulan vergiler, yayıncı kuruluşun indirim istekleri, ligin 21 takıma yükseltilmesinden kaynaklı kulüplerin gelir kaybına uğraması önümüzdeki dönemi çok daha zorlu bir hale getirecek." değerlendirmesinde bulundu.

Yeni yönetim belirlendi

Genel kurulda gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından seçim gerçekleştirildi. Sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılan ve tek listeyle gidilen seçimde Mecnun Otyakmaz, yeni yönetim kuruluyla 3 yıllığına tekrar başkan olarak belirlendi.

Mecnun Otyakmaz başkanlığındaki yönetim kurulunun asil üyeleri, Erdal Sarılar, Erkan Bozatlı, Mehmet Oflaz, Mehmet Akif Bağce, Ahmet Kuzan, Serkan Aydın, Halit Yazıcı, Mehmet Ali Topal, Faruk Taşseten, Uğur Akkuş, Bahattin Eken, Elahattin Akyüz, Ömer Sepet ve Mehmet Boyraz'dan, yedek üyeleri ise Muhammet Şeker, Emre Özgü, Yasin Ocak, Ferhat Şahin, Vahit Polat, Resul Kayacı ve Mehmet Öztürk'ten oluştu.

Sivasspor\'da Mecnun Otyakmaz yeniden başkan seçildi
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Sivasspor'da Mecnun Otyakmaz yeniden başkan seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.


Advertisement