Sivasspor Maçının Ardından - Son Dakika
Güncel

Sivasspor Maçının Ardından

Sivasspor Maçının Ardından

Fenerbahçe TEKNİK DİREKTÖRÜ KOCAMAN.

04.02.2013 06:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe TEKNİK DİREKTÖRÜ KOCAMAN: "SON DÖNEMİN EN İYİ OYUNLARINDAN BİRİNİ ORTAYA KOYMAYA BAŞLADIĞIMIZ MAÇI, MAĞLUP BİTİRDİK"

"VOLKAN DEMİREL'İN ŞANSSIZ BİR DÖNEM YAŞADIĞI BİR GERÇEK"

SİVASSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ÇALIMBAY: "ÇOK ÇOK İYİ MÜCADELE EDEREK KAZANDIK"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Sivasspor'a 2-1 mağlup oldukları maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, Kadıköy'deki son 3 maçta 1 puan aldıklarını belirterek, "Normal şartlarda Fenerbahçe'nin istatistiklerinin çok ötesinde bir şey. Maalesef şanssız bir dönem yaşıyoruz. 3 maçta da geriye düştük, sonra toparlamak için büyük bir efor sarf ediyoruz. Son dönemlerin en iyi oyunlarından birini ortaya koymaya başladığımız maçı, mağlup bitirdik. Özellikle yeni transferlerin de katkısıyla oluşan atmosfer, galibiyete gitme yolunda çok önemli bir avantaj sunuyordu bize. Son 10 dakikaya kadar bütün haliyle doğru ve başarılı bir şekilde götürdük. Futbolun bu şekilde, zaman zaman lehimize olan ama zaman zaman da aleyhimize olan garipliği, bir kez daha karşımıza çıktı. Pek çok gol pozisyonu, pek çok şut, defalarca korner... Fakat bir türlü öne geçme şansını bulamadık. Geriye düştük. Eşitliği sağladık ancak eşitlikten sonra da çabalarımız öne geçme şansını vermedi. Son 10 dakikada biraz da yüksek eforun getirdiği şuursuz ama yüksek istekle harmanlanmış yorgunluk ve takım bütünlüğünün bozulmasıyla elimizdeki puandan da olduk. Çok güçlü bir başlangıç yapacağımızı umarken, istemediğimiz bir skorla karşı karşıya kaldık. Kalemize gelen ilk şutun gol olması dengeyi bozdu. Sonra takım toparlandı ve şiddetli baskısını rakip üzerinde sürdürdü. Oyun ve kurgu olarak oyuncular adına söylenecek çok olumsuz bir şey yok. Olumsuz olan tek şey, bir türlü öne geçmeyi başaramamamızdı" diye konuştu.

Emre'nin gönderiliş ve tekrar geri dönüş sebebinin sorulması üzerine bu konuda konuşarak polemik yaratmak istemediğini vurgulayan Kocaman, "Yapmamız gereken önümüze doğru bakıp özellikle bu oyunu biraz daha tutup, bu oyunu sonuçlu hale getirebilmek. Emre'yle ilgili yanıta girerek, polemik konusu yaratmak istemiyorum" ifadesini kullandı.

Aykut Kocaman, " Volkan Demirel'in Türkiye'nin en iyi kalecisi olduğuna inanıyor musunuz, inanmıyor musunuz?" şeklindeki soru üzerine, futbolcusunun

şanssız bir dönem yaşadığını ifade etti. Fenerbahçe Teknik Direktörü, "Önce bir açılımını yapmak gerekiyor. Sadece Volkan'ın ya da kalecilerin değil, hepimizin inişleri, çıkışları oluyor. Moral olarak da form olarak da inişler, çıkışlar oluyor. Bunu bir tarafa koymak lazım. Dönemsel olarak tabii ki şanssız bir dönem yaşadığı bir gerçek" diye konuştu.

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, ilk maçında çok iyi bir başlangıç yapmak istediğini belirterek, "Çok üzgünüm, fakat futbolda bazen böyle şeyler oluyor. Maça istediğimiz tempoda başladık. Baskılı oynadık. Hiç beklemediğimiz bir anda gol yedik. Daha şanslı ve akıllı olsaydık çok farklı bir netice ortaya çıkabilirdi. Baskın oynadığımız maçı kaybettik. Artık kaybetme lüksümüzü ortadan kaldırdık. Her maçı kazanmak için oynayacağız. Bu büyük taraftarın ve camianın bizden beklediği bu. Bir an önce galibiyet serisi yakalayıp bir bütünlük sağlamalıyız" dedi.

Belözoğlu, taraftarın tepkisiyle ilgili olarak da, "Bu statta edindiğim tecrübe, taraftarımızı desteğiydi. Bazı şeyleri görmek şaşırtıcı oldu. Daha önce böyle tepkiyle karşılaşmamıştım. Taraftarlar kaybedilen puanlar sonrası tepki gösterecektir, bu normal. Bunu çevirmek de bizim elimizde. İyi sonuçlar gelirse, taraftar takımın arkasında olacaktır. Dünyanın her yerinde böyle, sadece Fenerbahçe'ye özgü değil" diye konuştu.

Takımın son zamanlarda kötü gitmesine bir teşhis koymanın kolay olmadığını kaydeden tecrübeli futbolcu, "6 aylık bir aradan sonra buraya güzel duygularla geldim. Çok büyük oyuncularla yan yana oynadım. Şu an bütün oyucularımız da çok değerli. Bazen değişimler sancılı oluyor. Kalitemiz yeterince var. Özellikle skor üretemezseniz, iç saha maçlarında işiniz zor. Taraftarın tepkisine üzüldüm. İlk defa şahit oldum. İnşallah bir an önce camianın içinde bir bütünlük olur" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Reto Ziegler, yenilgiyi hak etmediklerini belirterek, "Böylesine bir mağlubiyetten sonra konuşmak kolay değil. Ama yine de kafamız yukarıda. Bugün mağlubiyeti hak ettiğimizi düşünmüyorum. Maç içinde hatalar yaptık ama rakibimize de saygı duyuyoruz. İlk yarıda bir golle mağlup duruma düşünce işler zora girdi" dedi.

Ziegler, Fenerbahçe taraftarının önüne tekrar çıktığı için mutlu olduğunu ve taraftarın kendisini güzel karşıladığını belirterek, "Maçtan sonraki olumsuz havayı da reaksiyonu da iyi anlıyorum. Ben de hep kazanmak isteyen bir oyuncuyum. Ancak şimdi sahada konuşma zamanı, burada da fazla konuşmak istemiyorum. Sahada konuşma, hatalardan ders alma zamanı" diye konuştu.

Transferinin ardından ilk maçta oynamayı bekleyip beklemediği sorusu üzerine İsviçreli futbolcu, "Hocamızın kararı. Bana hazır olup olmadığımı sordu, ben de hazır olduğumu söyledim. Ancak çıkmak zorunda kaldım. Kasığımda sorun hissettim. Risk almak istemedim" şeklinde konuştu.

Reto Ziegler, takımda daha önceki dönemine göre ne fark gördüğü sorusu üzerine de, "Bizim en büyük gücümüz, sahamızda iyi sonuçlar almaktı. Bir yandan da aslında kenetlenme zamanı. İyi de başlamıştık. Maç öncesinde de iyi bir hava vardı. Ama çok açık ki şampiyonluk istiyorsak evimizdeki maçları kazanmamız gerekir. Kafamızı yukarıda tutma ve çalışma zamanı" ifadesini kullandı.

SİVASSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ÇALIMBAY: "ÇOK ÇOK İYİ MÜCADELE EDEREK KAZANDIK"

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, istedikleri futbolu oynayamamalarına rağmen iyi mücadele ederek güzel bir galibiyet aldıklarını söyledi. Çalımbay, şöyle konuştu:

"Fenerbahçe, yeni transferleriyle Türkiye'nin en iyi takımlarından biri olmuş. Çok iyi transferler yapmışlar. Birkaç hafta sonra daha iyi olacaklardır. Az pozisyona girdik ve iyi değerlendirdik. Fenerbahçe'nin maçta çok büyük üstünlüğü vardı. Her an oyunun kaderini değiştirecek oyunculara sahipler. Kalecimiz ve defansımız harika oynadı. Bu galibiyete ihtiyacımız vardı. Moral oldu bize. Artık telafisi olmayan maçlar oynanıyor. Bu galibiyetin arkasını getirmek çok önemli. Bugün istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Kesinlikle istediğimiz futbolu oynayamadık. Golü erken attık ve takım geri çekildi. Maçı çirkinleştirelim diye bir düşüncemiz yoktu. Beraberliğe oynadığınız zaman '3 Büyükler' karşısında golü yersiniz. Maçtan önce düşündüğümüz hiçbir şeyi yapamadık. Mükemmel mücadele ederek kazandık. Önemli olan galip gelmemizdi ve başardık."

Teknik direktör Rıza Çalımbay, Eneramo'yu sakatlığından dolayı oyundan almak üzereyken Sercan Yıldırım'ın sakatlandığını da belirterek, "Tam Eneramo'yu oyundan çıkaracaktık, Sercan sakatlandı. Vardır her şeyde bir hayır. Oyuna devam etti ve golü attı" dedi.

Daha önce Beşiktaş'ı çalıştırdığı dönemde babasının mesleği üzerinden bazı Fenerbahçe taraftarlarının açtığı pankartın hatırlatılması ve bugün babasının rahatsızlığından dolayı sarı-lacivertli tribünlerde açılan "Geçmiş olsun" pankartının belirtilmesi üzerine Çalımbay, "Fenerbahçe taraftarına böyle duyarlı oldukları için çok teşekkür ediyorum. Babam için de moral olmuştur. Bundan önce açılan pankartı Fenerbahçe'ye mal etmedim. Birkaç kişinin yaptığını, Fenerbahçe gibi Türkiye'nin gurur duyulacak bir kulübüne mal edemem" şeklinde konuştu.

Çalımbay, son olarak ligi Ziraat Türkiye Kupası'ndan daha fazla önemsediklerini ve bugün sakatlanan Sercan Yıldırım'ın en az 1 ay sahalardan uzak kalacağını kaydetti.

Sivassporlu futbolcular Erman Kılıç ve Hayrettin Yerlikaya ise inanılmaz bir seyircinin önünde harika mücadele ederek, kazandıklarını söylediler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivasspor Maçının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu
    10:04 Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu

    Çıldır Kaymakamı M. Enes İpek, AK Parti'den yeniden seçilen Çıldır Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu'nu makamında ziyaret ederek başarılar diledi.

  • Mersin Silifke'de Çilek Fiyatları Düştü
    10:03 Mersin Silifke'de Çilek Fiyatları Düştü

    Mersin Silifke'de açıkta çilek hasadının başlamasıyla birlikte 120 TL'ye ulaşan ürünün fiyatı 50 TL'ye kadar düştü. Çilek üretimi Türkiye'nin her tarafına gönderilirken, bazı ülkelere de ihraç ediliyor.

  • İnci Kefali İçin 3 Aylık Av Yasağı Başladı
    10:02 İnci Kefali İçin 3 Aylık Av Yasağı Başladı

    Van Gölü'nde yaşayan ve binlerce insanın geçim kaynağı olan inci kefali balığının tatlı sulara göçü nedeniyle uygulanan 3 aylık av yasağı başladı. İnci kefali göçünün en yoğun olduğu yerlerden biri olan Erciş Balık Bendinde önlerine çıkan engelleri adeta uçarcasına aşarak görsel şölen de oluşturan balıklar için fotoğraf çekmeye gelen Cihat Öztunç, 'Erciş Balık Bendi, Türkiye'nin cazibe merkezlerinden biridir. Baharın gelmesiyle çayımız coştu. İnci kefali göçümüz yakında başlayacak. Bu sebeple 15 Nisan ve 15 Temmuz arasında inci kefali göçü için av yasağına uyarak sadece seyredelim. Balık göçünü eşimizle, ailemizle, dostumuzla seyrederek çok keyifli vakitler geçirebiliriz. Bu güzel alanda güzel vakitler geçirip inci kefali av yasağına uyalım' dedi.

  • Kartal Belediyesi'nden minik öğrencilerin resim sergisi
    10:02 Kartal Belediyesi'nden minik öğrencilerin resim sergisi

    Kartal Belediyesi'nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören minik öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı konu alan 'Sanatın Çocukları' adlı resim sergisine imza attı. Sergi, büyük beğeni topladı.

  • Uşak'ta Ruhsatsız İşletmeler Kapatıldı
    10:02 Uşak'ta Ruhsatsız İşletmeler Kapatıldı

    Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde ruhsatsız işletmeler tespit edildi ve kapatıldı. Belediye Başkanı Özkan Yalım, halkın huzurunu bozabilecek hiçbir duruma izin vermeyeceklerini belirtti.

  • Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı
    09:59 Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan çocuğa motosiklet çarptı. Çarpmanın etkisiyle hem çocuk hem de motosiklet kullanıcısı yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Edirne'de Jandarma Ekipleri Okul Servislerini Denetliyor
    09:59 Edirne'de Jandarma Ekipleri Okul Servislerini Denetliyor

    Edirne'de, jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, okul servislerinin güvenliği ve trafik kurallarına uyumu sağlanmaya çalışılıyor. Ekipler, sürücüleri uyarırken öğrencilere de trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapıldı.


Advertisement