Sivasspor Teknik Direktörü Aybaba - Son Dakika
Güncel

Sivasspor Teknik Direktörü Aybaba

Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un teknik direktörü Samet Aybaba, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü görevine Mircea Lucescu'nun getirilmesine ilişkin, "Türk teknik direktörlerin gerçekten kendisini çok iyi sorgulaması lazım.

03.08.2017 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un teknik direktörü Samet Aybaba, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü görevine Mircea Lucescu'nun getirilmesine ilişkin, "Türk teknik direktörlerin gerçekten kendisini çok iyi sorgulaması lazım. Aslında daha önce de Futbol Federasyonunun kendini sorgulaması lazım." dedi.

Aybaba, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, yoğun bir kamp dönemi geçirdiklerini, Sivasspor'un ligin alt sıralarında kalmaması ve ilk 10 içerisinde bulunması için mücadele ettiklerini belirtti.

Bunun için yönetimle istişare ederek doğru transferler yapmanın peşinde olduklarını, takıma katkı sağlayacak transferler yaptıklarını vurgulayan Aybaba, "Bundan sonra alacağımız 3 oyuncuyu çok daha kaliteli, daha çok katkı sağlayacak oyuncu tiplerinden seçmeyi planlıyoruz. Bu da bizi biraz zorluyor. Umut ediyorum ki 3-4 gün içerisinde bu transferleri gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Transferleri forvet ve orta saha mevkilerine yapacaklarını ifade eden Samet Aybaba, takımda hak edenin formayı giyeceği bir sistemi benimsediğini kaydetti.

Sivasspor'un altyapıya destek projesi başlattığını dile getiren deneyimli teknik adam, 5 senelik proje kapsamında yörenin çocuklarını futbola katkılı olarak yetiştirmeyi planladıklarını anlattı. Aybaba, bu proje için ciddi çalışma yürüttüklerine değinerek, şu ifadeleri kullandı:

"Gelecekte bu kadronun içerisinde Sivas'tan ya da yakın illerden oyuncular görürseniz şaşırmayın. Bana göre bu ligden de önemlidir, ligde bulunduğumuz konumdan da, transferlerden de, hepsinden önemlidir. İnşallah bu proje sabırla, destekle devam eder. Bu, sabır isteyen bir iştir, en az 5 sene gibi düşünülen bir plandır, projedir. O nedenle herkesin bu plan ve projeye sahip çıkmasını istiyorum. Bu konuda destek veren başkanımıza ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Göreceksiniz burası bölgenin futbolda lideri konumuna gelecek, hem futbolcu yetiştirecek hem geliştirecek hem de onları başka takımlara göndererek kulüp bütçesine de katkı sağlayacak."

"Hedefimiz ilk 10"

Teknik direktör Aybaba, bir basın mensubunun Sivasspor'un bu sezonki hedefini sorması üzerine, "Bu sezon hedef olarak ligi ilk 10'da bitirmeyi planlıyoruz. Daha küçük düşünmenin bir sürü sıkıntısı var. Geçen sezon ne sıkıntılar çekiyorduk, bunu hep birlikte atlattık. Hep birlikte yapmanın, hep birlikte konuşmanın, doğruyu konuşmanın birçok faydası vardır. Bunu sezon içerisinde hep birlikte yaşayacağız. Bulunduğumuz yeri, geldiğimiz noktayı çok iyi değerlendirip daha yukarıları hedeflememiz lazım." şeklinde görüşlerini aktardı.

Yeni transferlerin performansından memnun olduğunu anlatan Aybaba, eksikliği ve sakatlığı bulunan futbolcuların bir an önce takıma kazandırılması için de çalışmalarının yoğun tempoda süreceğini kaydetti.

"Ülkemizde futbol bitmiştir"

Samet Aybaba, bir gazetecinin, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü görevine Rumen Mircea Lucescu'nun getirilmesiyle ilgili düşüncelerini sorması üzerine, şöyle devam etti:

"Teknik direktör seçimi bir tercihtir, bunun nasıl faydalı olup olmadığını çalışmalardan sonra göreceğiz, daha doğrusu maçlardan sonra. Ülke futboluna katkısı sportif anlamda veya başka destek anlamında oluyor mu, olmuyor mu. Şimdi onu eleştirmek doğru değil. Türk teknik direktörlerin gerçekten kendisini çok iyi sorgulaması lazım. Aslında daha önce de Futbol Federasyonunun kendini sorgulaması lazım. Dünya markası dedikleri ülke futbolunun içerisinden 3-4 tane isim dışında teknik direktör çıkartamıyorlarsa bence bizim ülkemizde futbol bitmiştir. Doğru bakmak, doğru yönetmek, doğru yönlendirmek lazım. Rıdvan Dilmen'in bir sözü var; 'Türk teknik direktörler kendilerini Boğaz Köprüsü'nden atsın.' Bence İstanbul'daki arkadaşlar başlasın, bizim oraya gitmemiz biraz uzun sürer. Bir temizlik olsun yani. Sadece 3-4 ismin dışında bu ülkede çok daha değerli, çok kaliteli, çok bir şeyleri yapabilecek, ülkesini çok seven, katkılı olmaya çalışan teknik direktör tipleri var diye biliyorum. Eğer futbolu yönetenler de araştırırlarsa, biraz içine girerlerse sadece bu birilerinin esiri olmazlarsa bu arkadaşları onlar da bu ülke futbolunun başına getirebilirler."

Veli Kavlak ve Kweuke'nin isimlerini Sivasspor ile anılması

Çaykur Rizespor'dan Leonard Kweuke ve Beşiktaş'tan orta saha oyuncusu Veli Kavlak'ın isimlerinin Sivasspor ile anıldığının sorulması üzerine Samet Aybaba, Kamerunlu golcüyle ilgili bir düşüncesinin olmadığını söyledi.

Kafasında planladığı oyun düşüncesinde öyle bir oyuncu bulunmadığını aktaran Aybaba, "Veli Kavlak evlat gibidir, çok severim. Çok başarılı bir oyuncudur, Beşiktaş'ta birlikte çalıştık, çok katkılıydı. Türkiye'nin en iyi orta alan oyuncularından bir tanesidir. Uzun bir sakatlık süresi geçirdi, hala nasıl olduğunu bilemiyoruz. Keşke Veli Kavlak sağlıklı, hazır durumda olsa da biz de alıp onu kullanabilsek." diye konuştu.

Aybaba, kırmızı-beyazlı ekibin yarın sezon açılışı yapacağını da hatırlatarak, taraftarları Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda yapılacak törene davet etti.

Sivasspor Teknik Direktörü Aybaba
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sivasspor Teknik Direktörü Aybaba - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement