Siverek'li Engelli Bayanın El Hünerleri - Son Dakika
Genel

Siverek'li Engelli Bayanın El Hünerleri

Siverek'li Engelli Bayanın El HünerleriŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşayan Demet Yaşaroğlu yaptığı el sanatları ile birçok engeli aşıyor.

26.09.2017 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siverek'li Engelli Bayanın El Hünerleri

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşayan Demet Yaşaroğlu yaptığı el sanatları ile birçok engeli aşıyor.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşayan engelli Bayan Demet Yaşaroğlu, yaptığı el işi sanatıyla, azmin birçok engeli aştığını gösteriyor.

Siverek'te doğan, eğitim ve öğretimini Mersin'de tamamlayan Yaşaroğlu, uzun yıllardan sonra tekrar Siverek'e gelerek öğrendiği el sanatlarını Siverek'li engelli bayanlara öğretmeyi amaçlıyor, Yaşaroğlu 'Öğrendiği el sanatlarını Siverek'li engelli bayanlara öğretmek için yetkililerden yardım bekliyor.

Siverek engelliler derneğinde yaptığı el sanatlarını sergileyen ve gönüllü olarak bayanlara el işi sanatını öğreten Demet Yaşaroğlu " Takı tasarım ve el sanatlarının yapımını Mersinde aldığım eğitim sonucu öğrendim, Mersinde takı tasarım sanatıyla ilgili birçok yerde ders verdim. İzmir'de yapılan el sanatları fuarında birçok el sanatımı yolladım. Kendi memleketimde yararlı olmak amacıyla bazı çalışmalar yapmak istiyorum, bunun için İŞ-KUR yardımıyla, Siverekli bayanlara takı tasarım ve el sanatları hakkında ders vermek istiyorum. Yapacağımız bu çalışmanın sonucunda, bunu öğrenen arkadaşlar hem maddi ve hem de manevi yönden kendilerine katkı sunacaklardır. Bundan dolayı yetkililerden destek bekliyorum" dedi

Siverek engelliler derneği başkanı Feridun Şenateş yaptığı açıklamada " İlçe engellilere yönelik çalışmalarımız var, gerek el sanatları olsun gerek değişik kurslar ve yardımlar olsun engelli kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Demet Yaşar arkadaşımız Mersin'de gördüğü el işi sanatlarını Siverekli engelli kardeşlerimize öğretmek istediğini söylediğinde bizde çok olumlu karşıladık.

Siverek\'li Engelli Bayanın El Hünerleri
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Siverek'li Engelli Bayanın El Hünerleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement