Siverek'te Engelliler Gönüllerince Eğlendi - Son Dakika
Yerel

Siverek'te Engelliler Gönüllerince Eğlendi

Siverek'te engelliler gönüllerince eğlendiŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlenen etkinlikte bir araya gelen engelliler gönüllerince eğlendi.

06.12.2017 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siverek'te engelliler gönüllerince eğlendi

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlenen etkinlikte bir araya gelen engelliler gönüllerince eğlendi.

Siverek Belediyesi, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Siverek Engelliler Derneğince Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı.

Programda engelli öğrenciler dans gösterisi yaptı, çeşitli şarkılar seslendirdi ve oyunlar oynadı.

-Salonda duygulu anlar yaşandı

Programda engelli bir öğrencinin okuduğu annem şiiri sırasında salonda duygulu anlar yaşandı. Bazı engelli anneleri gözyaşlarını tutamadı.

Programda bir konuşma yapan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, 2002 yılından bu yana engellilerin şartlarının iyileştirildiğini belirterek, "Hamdolsun 2002 yılıyla birlikte iktidarımız döneminde engelli kardeşlerimizin sorunlarını gidermeye dönük hayatlarını kolaylaştırmaya dönük çok önemli adımlar atıldı. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimizin her bir ferdi bu konuda çok duyarlılar. Her gittikleri yerde yöneticilere bu yönde talimatları vardır. Benimde bizzat katıldığım toplantılarda şu talimat verilmiştir, başta fakr-u zaruret içerisinde olan vatandaşlarımız olmak üzere ve hasletten de engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılık yapınız" dedi.

Siverek Belediyesi olarak ilçedeki engellilere yönelik çalışmalarını anlatan Yılmaz, çalışmaların bu yönde sürdürüldüğünü söyledi.

Siverek Engelliler Derneği Başkanı Feridun Şenateş dernek çalışmaları hakkında bilgi vererek katılımcılara teşekkür etti. Şenateş, ilçede yılın annesi seçilen Zehra Kutay'a çiçek vererek tebrik etti.

Mahalli ses sanatçısı Hüseyin Aypan'ında katıldığı etkinlikte engelliler gönüllerince eğlendi.

Engelliler Dernek Başkan Yardımcısı Musa Ağırtaş kendilerini yanlız bırakmayan davetlilere teşekkür ederek, "3 Aralık dünya engelliler günü, yılda sadece bir gün engelliymişiz. Oysaki biz her gün engelliyiz, sadece bir gün engelli değiliz. Biz her gün varız, sadece bir değil, bize her zaman destek verilsin, biz neleri aşabileceğimizi o zaman gösteririz, yeter ki bizlere fırsat verilsin, engeller konulmasın" diye konuştu.

Yaklaşık iki saat süren etkinlik çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Programa Belediye Başkanı Resul Yılmaz'ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, STK Temsilcileri, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, rehabilitasyon merkezleri ile engelli aileleri katıldı.

Siverek\'te Engelliler Gönüllerince Eğlendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siverek'te Engelliler Gönüllerince Eğlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement