Siverek'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Siverek'ten Kısa Kısa

Siverek\'ten Kısa Kısa

TMO randevulu sisteme geçti

20.06.2013 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siverek Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), çiftçilerin ürünlerini bu yıl randevulu sistemle satın alacak.

TMO Şube Müdürlüğü, alımlarında yaşanan yoğunluk ve araç kuyruğu gibi olumsuzlukların önüne geçmek için randevu sistemi geliştirdi. Siverekli çiftçi, "www.tmo.gov.tr" ve  "randevu.tmo.gov.tr" internet adreslerinden veya şube müdürlüğü ve ajans amirliklerine müracaat ederek ürünlerini satmak istedikleri günü belirtip, randevu alabilecekler.

TMO'dan yapılan açıklamada, kurumsal kalitenin artırılması amacıyla söz konusu sisteme geçildiği belirtildi.

Kurumun bu yıl alım döneminde uygulamalarına bir yenisini daha ekleyerek tüm ürün alımlarını randevulu olarak gerçekleştirece ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ürün sahipleri TMO'dan aldıkları randevu gününü dikkate alarak hasat ve ürün nakliyesini programlamalarını yapabilecek. Sistemle TMO'ya arz edilen ürünün en seri şekilde alım işlemine tabi tutulması öngörülüyor. Ürünlerin, randevu günü kesin olarak teslim edilmesi üreticileri ekstra nakliye masrafı yükünden de kurtarmış olacak. Randevu sisteminin devreye girmesiyle kurumumuzdaki yığılmalarda önlendi."

Kur'an-ı Kerim ve Osmanlıca kursu

Siverek'te Kur'an-ı Kerim ve Osmanlıca kursu açıldı.

Siverek Hayrat İlim ve Kültür Derneği (HAYRAT-DER)  Başkanı Mehmet Açıkalın, gazetecilere yaptığı açıklamada, derneğin her yıl olduğu gibi bu yıl da okulların tatil edilmesiyle gençlere ve çocuklara yönelik çeşitli sosyal faaliyetler gerçekleştireceğini söyledi.

Kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalıştıkları çocuklara toplumsal değerleri öğretme gayretinde olduklarını ifade eden Açıkalın, "Çocuklarımızı Allah'ın kelamıyla tanıştırmaya yönlendirmek amacıyla temel Kur'an-ı Kerim Kursu ile ilmihal, siyer ve adab-ı muaşeret kurallarını öğrenecekleri eğitimden geçireceğiz. Bunun yanı sıra isteyen öğrencilerimize de Osmanlıca Kursu vereceğiz" dedi.

Açıkalın, Camikebir Mahallesi Doktor Fuat Kılış Caddesi'nde dernek binasında kayıtların kabul edildiği kursa şu ana kadar 30 kursiyerin müracaat ettiğini belirtti. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siverek'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement