Siverek'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Siverek'ten Kısa Kısa

Görüntü kirliliğiyle mücadele

02.09.2013 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siverek Belediyesi trafoları sentetik bitkilerle döşüyor

Park ve Bahçeler Müdürü Ali Bucak, yaptığı açıklamada, ilçede görüntü kirliliğini önlemek amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüklerini belirtti.

Özellikle ana arterlerdeki trafolara yapıştırılan afişlerin ve yazılan yazıların bu yönde olumsuz etkisi olduğunu ifade eden Bucak, "Bu trafoların kirliliğe uğraması muhtemel bölgelerine sentetik bitkiler döşedik. Hem yaşanabilecek bir görüntü kirliliğini önledik hem de güzel bir görüntü ortaya çıktı" dedi.

- Okul bahçesinde hasarlı elektrik direği

Siverek'te bir okulun bahçesinde hasarlı elektrik direğinin tehlikeye neden olduğu öne sürüldü.

Doğukent Köyündeki orta okulun bahçesinde hasar görerek yan yatmış halde elektrik iletmeye devam eden direğin çevresi için tehlike oluşturduğu iddia edildi.

Köyde yaşayan Mehmet Artık, direk hakkında yetkilileri bilgilendirdiklerini ancak kimsenin ilgilenmediğini savundu.  Okulların açılmasına az bir zaman kaldığını anımsatan Artık, "Okul tatil girdikten sonra direk yan eğildi. Öğrenciler okula başlamadan bunun düzeltilmesi gerekiyor.Yoksa çocukların hayatı tehlikeye düşebilir" dedi.

Belediye meclis toplantısı yapıldı

Siverek Belediye Meclisi eylül ayı toplantısı düzenlendi.

Belediye Başkanı Ali Murat Bucak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda bir süre önce atık su projesine, projede çalışırken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatına kaybeden Slovakya inşaat mühendisi Pavol Jacoko'nun isiminin verilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda norm kadro güncellenmesi, Karacadağ memba suları hisse artışındaki belediye hissesinin yatırılması, belediyeye başvuracak olan üniversite öğrencilerine yol, yemek ve kırtasiye giderleri için maddi yardım yapılması ile beş ayrı imar komisyon kararı oy birliğiyle kabul edildi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siverek'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement