Siverek'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Siverek'ten Kısa Kısa

Siverek Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği tarafından başlatılan "Atık Pil Toplama" kampanyasında en çok pil toplayan öğrenciler ödüllendirildi.

15.10.2016 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siverek Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği tarafından başlatılan "Atık Pil Toplama" kampanyasında en çok pil toplayan öğrenciler ödüllendirildi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hilmi Bilgiseven, yaptığı açıklamada ilçe genelinde başlatılan kampanya ile öğrencilere çevre kirliliğinin önlenmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi ve geri dönüşüm uygulamasını yaygınlaştırmayı amaçlandığını söyledi.

Kampyada en çok pil toplayan öğrencileri ödüllendirdiklerini belirten Bilgiseven, "Düzenlediğimiz Atık Pil Toplama yarışmasında dereceye giren Ahmet Arif İlk ve Ortaokulu öğrencilerimize içerisinde zeka oyunu ve kırtasiye malzemelerinin bulunduğu çeşitli hediyeler armağan ettik. Kampanyamız yaklaşık bir yıl boyunca devam etti. 30 Nisan 2016 tarihinde sona eren atık pil toplama işlemi sonucunda en fazla atık pil toplayan okulumuzdaki öğrencilerimizin çevreye gösterdikleri duyarlılıklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Muharrem ayı etkinlikleri

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında Kerbela ve Hz. Hüseyin'in Evrensel Mesajı konulu program düzenlendi.

Alimler ve Medreseler Birliği Başkan Yardımcısı Muhammed Şenlik, programda yaptığı konuşmada, Kerbela'ya bakış açılarına dikkat çekerek, "Bizim Kerbela'ya bakışımız, Hz. Hüseyin için ağlamak, sızlamak ve dövünmek değil, onun evrensel mesajını insanlara ulaştırmaktır." dedi.

Kerbela faciasından sonra İslam tarihinde iki profil çizildiğine altına çizen Şenlik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tıpkı Habil- Kabil olayında olduğu gibi, artık Yezid denince akıllarda hep kötü adam, zalim, saltanat düşkünü bir figür canlanacak. Hüseyin denince de hep hakkın hakikatin yaşanması uğruna canını ortaya koyan bir civanmert; zulmün, ihanetin gerçek yüzünü herkese göstermek için korkusuzca meydanlara atılan bir şecaat timsali ve yolunu şaşırmışlara Allah'ın dosdoğru yolunu gösteren bir ilim ve irfan meşalesi, hak ve hakikatin sembolü bir kişilik canlanacak."

Program, yapılan dua ile sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siverek'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement