Siverekli Öğrencilerden Şehit Öğretmenin Annesine Mektup - Son Dakika
Güncel

Siverekli Öğrencilerden Şehit Öğretmenin Annesine Mektup

ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesinde Molla Ramazan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, geçen Haziran ayında Tunceli'de kaçırılıp şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz'ın annesine ulaştırılmak üzere mektup yazdı.

21.11.2017 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞANLIURFA'nın Siverek ilçesinde Molla Ramazan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, geçen Haziran ayında Tunceli'de kaçırılıp şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz'ın annesine ulaştırılmak üzere mektup yazdı.

İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören 11/B sınıfı öğrencileri, şehit öğretmen Necmettin Yılmaz ve annesine duygu ve düşüncelerini aktardılar. Öğrencilerden Necati Özkan imzasıyla yazılan mektupta şu ifadeler kullanıldı:

"Necmettin öğretmenimizin Melek annesine. Merhaba sevgili annemiz; sen koca yürekli bir annesin bunu biliyor musun? Çünkü sen bu vatan uğruna, oğlunu şehit vermiş bir annesin. Allah bizi de öğretmenimiz gibi bir mertebeye ulaştırır inşallah. Öğretmen demek anne demek, baba demek, Necmettin öğretmen o çocukların hem annesi ve hem de babası oldu. Ben o çocuklardan birisi değilim ama bizim baş öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk öğretmenliğin yüksek bir makam olduğunu öğretti. Kim bilir daha o çocuklara sevmeyi, gülümsemeyi öğretecekti. seni aramızdan alan hain terör örgütü, yüreğimiz de gülen yüzünü ışığını hiçbir zaman söndürmeyecek. Sevgili annemiz, onlar bilsinler ki senin gibi anneler var oldukça, Necmettin Yılmaz gibi öğretmenlerimiz ve Ömer Halisdemir gibi askerlerimiz oldukça bu vatanı kimse bölemez."

Mektup ve üzerinde; 'Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve en saygın unsurlarıdır. Öğretmenler gününüz kutlu olsun Necmettin Yılmaz' yazılı plaket, 24 Kasım öğretmenler gününde şehidin annesine ulaştırılmak üzere postaya verildi.

Molla Ramazan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abbas Polat, duyarlılığından dolayı öğrencilerini kutladı. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siverekli Öğrencilerden Şehit Öğretmenin Annesine Mektup - Son Dakika

  • BIST 100 Endeksi İlk Yarıda Yükseldi
    13:15 BIST 100 Endeksi İlk Yarıda Yükseldi

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,54 değer kazanarak 8.852,28 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 3,13, holding endeksi yüzde 1,32 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 5,28 ile bilişim, en çok kaybettiren ise yüzde 5,06 ile spor oldu. Küresel piyasalarda, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) negatif faiz dönemine son vermesiyle fiyatlamalar zorlaşmaya devam ederken, yarın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları öncesi yoğun makroekonomik veri takvimi yatırımcıların odağında bulunuyor.

  • Yozgat İl Jandarma Komutanlığı, aranan 12 şahsı yakaladı
    13:14 Yozgat İl Jandarma Komutanlığı, aranan 12 şahsı yakaladı

    Yozgat İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, aranan şahısların yakalanması amacıyla yürütülen çalışmalar sonucunda 12 kişiyi gözaltına aldı. Yakalanan şahıslar adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • 'maNga' Grubunun Solisti Ferman Akgül'ün Açtığı Davada Karar Çıktı
    13:14 'maNga' Grubunun Solisti Ferman Akgül'ün Açtığı Davada Karar Çıktı

    'maNga' grubunun solisti Ferman Akgül'ün, kendisini siyasi bir oluşumun içindeymiş gibi göstererek linçe maruz bıraktıkları iddiasıyla Redd Grubu'nun 2 üyesi ile sanatçı Aylin Aslım'a açtığı manevi tazminat davasında mahkeme, Akgül'ün açtığı davanın reddine karar verdi.

  • Gazeteci Can Ataklı, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasıyla hakim karşısına çıktı
    13:10 Gazeteci Can Ataklı, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasıyla hakim karşısına çıktı

    Gazeteci Can Ataklı, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçunu işlediği iddiasıyla açılan dava kapsamında hakim karşısına çıktı.

  • Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Türk futbolunu bu kaostan çıkarması lazım
    13:10 Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Türk futbolunu bu kaostan çıkarması lazım

    Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylardan sorumlu herkesin ceza alması gerektiğini vurgulayarak, Türk futbolunun geleceği için Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) alacağı kararların önemli olduğunu belirtti.

  • Antalya Hıdırlık Kulesi Çevresinde Seyir Terası Projesi İlerliyor
    13:10 Antalya Hıdırlık Kulesi Çevresinde Seyir Terası Projesi İlerliyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen arkeolojik kazı çalışmaları sonucunda ortaya çıkan kalıntı ve eserlerin sergileneceği seyir terası projesi hızla ilerliyor. Proje kapsamında Hıdırlık Kulesi çevresindeki antik dönem kalıntıları ve yapılar cam yüzeylerle izlenebilecek. Ayrıca projede ahşap yürüme yolları da yer alacak.

  • Zeytinburnu'nda çıkan yangında çalışanlar binayı terk etti, bir kişi ise evcil hayvanını alarak ayrıldı
    13:09 Zeytinburnu'nda çıkan yangında çalışanlar binayı terk etti, bir kişi ise evcil hayvanını alarak ayrıldı

    Zeytinburnu'nda bulunan bir iş merkezinde çıkan yangında çalışanlar binayı terk ederken, bir kişi evcil hayvanı olan Gine domuzu cinsi hamsterini alarak binadan ayrıldı. Yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü ve olayda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

  • Bülent Kuşoğlu Hatay'da yerel seçim çalışmalarına devam etti
    13:08 Bülent Kuşoğlu Hatay'da yerel seçim çalışmalarına devam etti

    Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Hatay'da Reyhanlı Çerkes Derneği'ni ziyaret ederek yerel seçim çalışmalarını sürdürdü. Kuşoğlu, merkezi idarenin yanlışlarına dikkat çekerek Türkiye'nin iyi yönetilmesi gerektiğini vurguladı.


Advertisement