Sivil Toplum Örgütlerinin Tarım Projelerine Destek - Son Dakika
Yerel

Sivil Toplum Örgütlerinin Tarım Projelerine Destek

Sivil Toplum Örgütlerinin Tarım Projelerine Destek

İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, yeni yılda tarım sektöründeki sivil toplum örgütlerinin projelerine destek vermeyi amaçlıyor.

13.01.2014 17:01  Güncelleme: 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarımsal Hizmetler Müdürü Fahri Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, çok geniş coğrafyaya hakim olan, pek çok ürünün yetiştirilebildiği Sivas'ta idare olarak tarım ve hayvancılığın gelişmesi için çalışmalarına devam etmeyi vaadetti.

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bütçesinden tarımsal projeler için 600 bin lira harcama yapmayı amaçladıklarını belirten Keskin, geniş bir coğrafyaya sahip ilde mikroklima bölgelerinden Akıncılar, Gürün ve Suşehri ilçelerinde Köylere Hizmet Götürme Birliklerince hazırlanan ve İl Özel İdaresi tarafından desteklenmesi istenen projelere katkı sunulması durumu bildirdi.

Sivas'ta üreticisine para kazandıran ürünlerin yetiştirilmesine destek verdiklerini aktaran Keskin, "Ceviz yetiştiriciliği ve yabani melengiç ağacına Antep fıstığı aşılama projeleriyle Gürün ilçesine özgü olan Gürün elması yetiştiriciliği geliştirilerek bölgede üretimi yaygınlaştırılacaktır. Akıncılar ilçesinde örtü altı sebze yetiştiriciliği teşvik edilerek, sera projeleri yapılacaktır." ifadesini kullandı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivil Toplum Örgütlerinin Tarım Projelerine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement