Siyanür ölümleriyle ilgili komisyon kuruldu - Son Dakika
Güncel

Siyanür ölümleriyle ilgili komisyon kuruldu

Siyanür ölümleriyle ilgili komisyon kuruldu

AİLE, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, siyanür ölümleriyle ilgili, "Söz konusu olayları ve etkilerini araştırmak üzere Bakanlığımız tarafından bir araştırma komisyonu kuruldu" açıklamasında bulundu.

15.11.2019 13:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AİLE, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, siyanür ölümleriyle ilgili, "Söz konusu olayları ve etkilerini araştırmak üzere Bakanlığımız tarafından bir araştırma komisyonu kuruldu" açıklamasında bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bakanlığın birkaç haftadır gündemde yer alan intihar vakaları karşısında derin üzüntü duyduğu bildirildi. Bu vakaların kamuoyuyla paylaşım biçimlerinin, durumu daha hassas bir noktaya çektiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Söz konusu olayları ve etkilerini araştırmak üzere Bakanlığımız tarafından bir araştırma komisyonu kuruldu. Araştırmanın sonuçlarını kamuoyuyla detaylı bir rapor halinde paylaşacağız.  Yaşanan bu üzücü olaylara ilişkin görüntüler mağdur aileleri olduğu kadar toplumu da defaatle yaralamaktadır. Bu nedenle vakalara ait görüntülerin paylaşılmaması konusunda tüm vatandaşlarımızdan duyarlılık beklemekteyiz.  Derin üzüntü duyduğumuz bu süreçte basın mensuplarımızın da kullanılan dil, video ve fotoğraflarla ilgili üst düzeyde hassasiyet göstereceklerine inanıyoruz."


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siyanür ölümleriyle ilgili komisyon kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Simav İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, yeni kayıt olan seraları denetledi
    11:55 Simav İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, yeni kayıt olan seraları denetledi

    Simav İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Naşa beldesinde bulunan yeni kayıt olan seraların tespitlerini ve ürün kontrollerini gerçekleştirdi.

  • Emekli vatandaşın geçim sıkıntısı: 'Emekli maaşımla zor geçiniyorum'
    11:54 Emekli vatandaşın geçim sıkıntısı: 'Emekli maaşımla zor geçiniyorum'

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan emekli vatandaş Süleyman Kısacıkoğlu, emekli maaşıyla geçinemediğini belirtti. Kısacıkoğlu, maaşının düşük olmasından dolayı zorluklar yaşadığını ve ay başından ay başına zor çıktığını ifade etti. Kendisini 'yaşayan ölü' olarak tanımlayan Kısacıkoğlu, giyim ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiğini ve cenaze masraflarını bile karşılayacak parasının olmadığını söyledi.

  • TARİŞ Pamuk Birliği'nde Sahte Delege İddiası Üzerine İnceleme Başlatıldı
    11:53 TARİŞ Pamuk Birliği'nde Sahte Delege İddiası Üzerine İnceleme Başlatıldı

    TARİŞ Pamuk Birliği'nin olağan genel kurulunda yapılan 'sahte delege' şikayeti üzerine Sanayi Ticaret Bakanlığı tarafından inceleme başlatıldı. Söke Tariş Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, sahte belgelerle delege yapıldığını tespit ettiklerini ve dosyaları ilgili bakanlık ve müdürlüklere ilettiklerini belirtti. Müfettişlerin incelemelerine başladığı bildirildi.

  • CHP Milletvekili Suiçmez, Trabzon Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezi'nin Kapatılmasına Karşı Çağrıda Bulundu
    11:52 CHP Milletvekili Suiçmez, Trabzon Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezi'nin Kapatılmasına Karşı Çağrıda Bulundu

    CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya hitaben, Trabzon'da istihdam sağlayan Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezi'nin kapatılacağı iddialarına karşı çözüm üretme çağrısı yaptı. Suiçmez, çağrı merkezinin kapatılması durumunda 350 kişinin işsiz kalacağını ve bu durumun ciddi mağduriyetlere yol açacağını belirtti.

  • Teknolojiye rağmen demircilik mesleğini sürdüren Leyla usta ve eşi
    11:52 Teknolojiye rağmen demircilik mesleğini sürdüren Leyla usta ve eşi

    Zonguldak'ın Devrek ilçesinde yaşayan Leyla ve Erol Keskin çifti, gelişen teknolojiye rağmen unutulmaya yüz tutmuş demircilik mesleğini sürdürüyor. Her gün ateş başında demir döverek ürettikleri ürünleri satarak geçimlerini sağlayan çift, gençlere taş çıkartıyor. Sel felaketi sebebiyle bir süre iş yapamayan çift, borç alarak işyerini yeniden açtı.

  • Adana'da dolandırıcılık ve uyuşturucu satışı suçundan aranan 2 kişi yakalandı
    11:51 Adana'da dolandırıcılık ve uyuşturucu satışı suçundan aranan 2 kişi yakalandı

    Adana'nın Kozan ilçesinde yapılan huzur güven uygulamasında 1 tabanca ve 12 fişek ele geçirildi. Ayrıca uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında 1.97 gram uyuşturucu ve 66 tablet ele geçirilerek 2 şüpheli tutuklandı.

  • Aras Kargo, 23 Nisan'da 11 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu
    11:51 Aras Kargo, 23 Nisan'da 11 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu

    Aras Kargo, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Tarsus'ta 11 bin fidanı toprakla buluşturdu. Ege Orman Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, Aras Kargo çalışanlarının çocukları fidanlara kendi isimlerini verdi. Aras Kargo, doğayı koruma ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma vizyonuyla hareket ederek, erken yaşta farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

  • Atv ile yayaya çarptı, kaçarken yakalanıp darp edildi
    11:49 Atv ile yayaya çarptı, kaçarken yakalanıp darp edildi

    Bursa'da atv motosikleti ile yayaya çarptıktan sonra kaçan sürücü, 1 kilometre ileride vatandaşlar tarafından yakalanıp darp edildi. Sürücü, polis ekiplerine teslim edildi. Olay, merkez Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi Özlüce Bulvarı üzerinde meydana geldi. Atv sürücüsü çarptığı yayanın arkadaşları tarafından yakalanarak darp edildi. Polis ekipleri olay yerine gelerek sürücüyü gözaltına aldı.


Advertisement