Siyaset Okulunun Konuğu Eski Bakan Osman Pepe Oldu - Son Dakika
Yerel

Siyaset Okulunun Konuğu Eski Bakan Osman Pepe Oldu

Siyaset Okulunun Konuğu Eski Bakan Osman Pepe Oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren siyaset okulunun bu haftaki konuğu Çevre ve Orman eski Bakanı Osman Pepe oldu.

02.03.2016 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren siyaset okulunun bu haftaki konuğu Çevre ve Orman eski Bakanı Osman Pepe oldu.

Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinden bu güne kadar önemli ölçüde darbeler atlattığını hatırlatan Pepe, "28 Şubat darbesi de Türk siyaset tarihinin dönüm noktalarından birisidir. Tarihte 16 tane büyük imparatorluk kurmuş bir milletiz. Adnan Menderes'in yüzde 50'yi aşkın oy aldığı seçimde tek partili dönemin de sonu gelmiş oldu. Fakat Cumhuriyet tarihi boyunca milletin seçtiği siyasetçilere bazı güçler tarafından darbeler yapılıyordu. Yapılan bir takım entrikalar sonrasında Adnan Menderes ve beraberinde iki bakanın da idam edilmesi, tarihimizde kara bir leke olarak yerini aldı" dedi.

Türkiye'de birçok darbenin yaşandığını belirten Pepe, "Kronolojik olarak bakarsak, 31 Mart Vakası olarak bilinen ayaklanmanın ardından Abdülhamit'in tahttan indirilmesi büyük zarar vermiştir. Oysaki Abdülhamit Han'ın 33 yılda yaptıkları Cumhuriyet döneminde yapılanlarla neredeyse emsaldir. 1960 darbesiyle Adnan Menderes ve beraberindekilerin idamı, 1971 yılında meclisin askıya alınması, 1982'deki askeri darbe tarihte yaşanılan elzem olaylardandır. 1997'deki 28 Şubat darbesi ile ülke maddi olarak büyük kayıplara uğramıştır" şeklinde konuştu.

Siyasette aktif olabilmek için yakın tarihi çok bilinmesi gerektiğini belirten Pepe, "Türkiye'deki çoğu üniversite mezunları, doçentler, profesörler, siyasetçiler kısacası kendine aydın diyen kesimin birçoğu son 150 yıllık tarihimizi bilmiyor. Çünkü tarih kitaplarında bizlere tarihimizi hep yanlış öğrettiler. Bizlere dayatma tarih kitapları okutup yanlış bilgilendirdiler. Tarihini bilmeyen, tarihini özümsememiş hiçbir milletin ayakta kalması mümkün değildir. Rüzgar nereden eserse o milleti o tarafa savurur" ifadelerini kullandı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siyaset Okulunun Konuğu Eski Bakan Osman Pepe Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement