Siyasetçilere Yönelik Saldırı Asla Kabul Edilemez" - Son Dakika
Güncel

Siyasetçilere Yönelik Saldırı Asla Kabul Edilemez"

İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) son günlerde siyasetçilere yönelik yapılan kanlı saldırıları kınadı.

11.10.2016 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) son günlerde siyasetçilere yönelik yapılan kanlı saldırıları kınadı.

İHD ve TİHV'den yapılan "Siyasetçilere ve sivillere yönelik silahlı saldırılar kabul edilemez, kınıyoruz" başlıklı ortak yazılı açıklamada, AK Parti'li yöneticiler Aydın Muştu, Deryan Aktert ve Ahmet Budak'ın farklı tarihlerde uğradıkları silahlı saldırı nedeniyle yaşamlarını yitirdikleri hatırlatıldı.

Sivillere ve siyasetçilere yönelik silahlı saldırıların yaşam hakkı başta olmak üzere örgütlenme, demokratik siyaset yapma ve pek çok hak ihlaline neden olduğu belirtilerek, "Sivillere ve siyasetçilere yönelik bu tip saldırılar asla kabul edilemez. Bu saldırıları kınıyoruz. Bunlarla ilgili olarak bir an önce etkili soruşturma yürütülmesini ve sorumluların yargı önüne çıkarılmasını talep ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

1990'lı yıllarda gerçekleştirilen faili meçhul cinayetler ve suikastlar sürecinin yeniden yaşanmasından endişe duyulduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu sebeple silahlı çatışmaların bir an önce son bulmasını ve çatışmasızlığın sağlanmasını talep ediyoruz. Temmuz 2015'te yeniden başlayan silahlı çatışmalarda yüzlerce sivil yaşamını yitirdi, yüzlercesi yaralandı. Yaşamını yitiren asker, polis, korucu sayısı ise maalesef artık binlerle ifade edilmektedir. Hak örgütleri olarak bu anlamsız savaşın bir an önce sona erdirilmesini ve yeniden diyalog ve müzakere ortamına dönülmesi gerektiğini ısrarla belirtiyoruz."

İki ayda üç AK Parti'li öldürüldü

AK Parti Diyarbakır Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert, dün gece bölücü terör örgütü PKK mensuplarının silahlı saldırısında yaşamını yitirdi. Bu olaydan bir gün önce partinin Van Özalp İlçe Yöneticisi Aydın Muştu, çocuklarının gözü önünde öldürüldü. 14 Eylül'de ise AK Parti Hakkari milletvekili adayı Ahmet Budak yine PKK'lı teröristlerce evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siyasetçilere Yönelik Saldırı Asla Kabul Edilemez' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement