Siyasete Nükleer Fizikçi Transferi: Prof.dr. İskender Akkurt Akparti Aday Adayı - Son Dakika
Yerel

Siyasete Nükleer Fizikçi Transferi: Prof.dr. İskender Akkurt Akparti Aday Adayı

Siyasete Nükleer Fizikçi Transferi: Prof.dr. İskender Akkurt Akparti Aday Adayı

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi eski Rektör Yarımcısı olan ve halen de aynı Üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Nükleer Fizik Anabilim Dalı başkanlığı görevini sürdüren Kilisli Prof.Dr. İskender Akkurt, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde Ak Parti’den Kilis milletvekili aday adayı olabilmek için Üniversitedeki görevinden istifa ettiğini açıkladı.

11.02.2015 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi eski Rektör Yarımcısı olan ve halen de aynı Üniversitenin Fen- Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Nükleer Fizik Anabilim Dalı başkanlığı görevini sürdüren Kilisli Prof.Dr. İskender Akkurt, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde Ak Parti'den Kilis milletvekili aday adayı olabilmek için Üniversitedeki görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Prof.Dr. İskender Akkurt, yaklaşık 5 yıllık İngiltere eğitiminden sonra Türkiye'ye dönerek akademik hayatta birçok projeyi hayata geçirdiğini ifade ederek, "Bu alanda çalışmaları sürdürecek birçok öğrenciler yetiştirerek bilim camiasına kazandırdım ve idari anlamda da üniversitenin hemen her kademesinde görev yaparak yeterli birikime sahibim. Kilisli hemşehrilerinin ve parti genel merkezinin teveccühü ile tüm bu kazanımları ile ülkemizin başta bilim, teknoloji, enerji ve eğitim politikaları olmak üzere yeni Türkiye'nin inşasında siyaseten katkı sağlamak istiyorum" dedi.

Akademik çalışmalarını İngiltere Glasgow Üniversitesinde tamamlayan Prof.Dr. İskender Akkurt, Toryum, CERN, Nükleer teknolojiler alanında çalışma ve değerlendirmeleri bulunuyor. Prof.Dr. İskender Akkurt 2007 yılındaki Isparta'da yaşanan uçak kazası ile gündeme gelen, ülkemize hızlandırıcı merkezi kazandırılmasını amaçlayan "Türk Hızlandırıcı Merkezi Projesi"nin Isparta grubunun başında bulunuyor. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siyasete Nükleer Fizikçi Transferi: Prof.dr. İskender Akkurt Akparti Aday Adayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement