Siyaseti Bırakan Şengül Tavuk Besliyor, Bahçeyle Uğraşıyor - Son Dakika
Güncel

Siyaseti Bırakan Şengül Tavuk Besliyor, Bahçeyle Uğraşıyor

AK Parti İzmir İl eski Başkanı Aydın Şengül (50), göreviyle birlikte siyaseti de bıraktı.

25.04.2019 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İzmir İl eski Başkanı Aydın Şengül (50), göreviyle birlikte siyaseti de bıraktı. Menemen'deki evinde zamanının büyük kısmını spor yapıp, bahçesiyle ilgilenerek ve tavuklarını besleyerek, geçiren Aydın Şengül, artık çocuklarıyla daha fazla ilgilenmek istediğini söyledi.

AK Parti İzmir İl eski Başkanı Şengül, 31 Mart yerel seçiminin ardından görevinden istifa etti ve ailesi ile özel hayatına daha fazla zaman ayırmaya başladı. Eşi Nuriye Şengül ile çocukları Güler Serra (20), Sudenur (19) ve Muhammed Emir'i (16) hayata hazırlamak istediğini söyleyen Aydın Şengül, bunun dışında kendisinin de birçok projesinin olduğunu, yoğun olarak bunlarla ilgileneceğini belirtti. Menemen ilçesine bağlı Emiralem Mahallesi'ndeki evinin bahçesinde bulunan ağaçlar, güller ve tavuklarla da ilgilenen Şengül, spor yapıyor, güzel havalarda ise yüzüyor. İl başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra siyaseti de bıraktığını dile getiren Aydın Şengül, istifasıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

İl başkanlığından önce AK Parti Genel Merkezi tarafından çağrıldığını ve kendisine görev verildiğini aktaran Şengül, "Görev süremde yerel seçimler, genel seçimler, kongreleri atlattık. İl başkanlığı görevini yürütürken, kafamızın arkasında hiçbir hesap kitap olmadan hakikaten başarılı olmak adına ne yapılması gerekiyorsa onları yaptık. Sonuçta İzmir'de yerel seçimlerde başarılı olduk. AK Parti'nin İzmir'de aldığı en yüksek oyu aldık. Bu oyu alırken de biz adaya bağlı olarak almadık. İzmirlinin ciddi bir bıkkınlığı vardı. Biraz bundan dolayı tepki oldu. Bizim de teşkilatlar olarak iyi bir çalışmamız oldu" dedi.

Bazı adayların 2014 yerel seçiminde oyları bölmesi nedeniyle AK Parti'nin 7 ilçe kazandığını açıklayan Şengül, "Aldığımız belediyeleri oralardaki bölünmeden dolayı aldık. Yüzde 35- 36 ile aldığımız belediyeler oldu. Her parti kendisi seçime gitti. Bu seçimlerde her parti kendi seçime girseydi biz 4 değil, 15 belediye alıyorduk. Neredeyse belediye sayısını 2 katına çıkarıyorduk" dedi.

'DEDİKODULAR SÖYLENMEYE BAŞLANDI'

Görev yaparken, kimsenin karşısında eğilmediğini dile getiren Aydın Şengül, inandığı doğrulardan asla taviz vermediğini söyledi. Bu seçim sürecinde de birilerinin gelip, müdahale etmeye, yönlendirmeye çalıştığını; fakat buna izin vermediğini kaydeden Şengül, şöyle konuştu:

"Burada teşkilatın sorumlusu benim. Teşkilatın bir sıkıntısı, derdi olduğunda her şey benden soruluyor. Ben de teşkilatın menfaatlerini, çıkarlarını düşündüm. Milletin bireysel, kendi egolarını, kendi çıkarlarını tatmin edecek şeylerden uzak durdum. Ciddi de başarılı olduk. Bu süreçte birçok kişinin ayağına bastık, rahatsız oldular. Rahatsız olunca bizimle ilgili, içeriği dolu olmayan bir sürü dedikodular söylenmeye başlandı. Kızdım. O kızgınlığımdan dolayı böyle bir karar aldım."

'BAKAN OLACAKSIN, DESELER BİLE EN UFAK İSTEĞİM YOK'

10 yıl önceki halinden çok farklı yapıda olduğunu belirten Aydın Şengül, şunları söyledi:

"O zamanlar bazı şeylerin farkında da değildim. Geçen süreç içerisinde insanları tanımaya, hissetmeye, bazı şeyleri görmeye başladık. Görünce de dayanamadık. Artık siyaseti bıraktım. Bana 'Bakan olacaksın' deseler bile en ufak isteğim yok. Hepsini gördüm. Bakanlık, genel müdürler ne yapar; bütün o süreçleri gördüm. Kendimi vatanıma, milletime, partime borçlu hissettiğim için il başkanlığı görevini yürüttüm."

Aydın Şengül, "Partiden istifasınız veya ihracınız söz konusu olur mu?" sorusuna ise "İhraç etmezler. Ben de partimden istifa etmem ama aktif siyaseti düşünmüyorum. Bana başka partiden makam teklifleri gelse de asla kabul etmem. Gitmem. Partimi seviyorum. Partimin kendini toparlayacağına inanıyorum; fakat bazı şeylere dikkat çekmek gerekiyor. Umarım ki parti kendini toparlar" yanıtını verdi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siyaseti Bırakan Şengül Tavuk Besliyor, Bahçeyle Uğraşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne Valisi Yunus Sezer, mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi
    10:45 Edirne Valisi Yunus Sezer, mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Menzilahir Mahallesi'nde vatandaşların istek ve taleplerini dinledi. Ayrıca Yıldırım Hacı Sarraf Mahallesi'ni ziyaret eden Sezer, Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından organize edilen iftar programına katılarak vatandaşlarla iftar yaptı.

  • Aydın'da yerel seçimler için oy güvenliği önlemleri alındı
    10:45 Aydın'da yerel seçimler için oy güvenliği önlemleri alındı

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, oy güvenliği çerçevesinde il genelinde toplam 5 bin 626 kolluk kuvveti görev yapacak.

  • Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları'nda şampiyon oldu
    10:45 Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları'nda şampiyon oldu

    Düzce'de düzenlenen 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları sonucunda Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü şampiyon oldu. Ligde 16 kulüp ve 72 sporcu yer aldı ve 11 gün süren müsabakaların ardından Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü, Zirve Gençlik ve Spor Kulübü'nü finalde mağlup ederek şampiyonluk elde etti.

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan, devletimizin sevgisine emanet edilen çocuklarla iftar yaptı
    10:43 Düzce Valisi Selçuk Aslan, devletimizin sevgisine emanet edilen çocuklarla iftar yaptı

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, eşi Pınar Aslan ile birlikte Düzce'de Sosyal Hizmet tesisleri kazandıran hayırseverlerin katılımıyla, devletimizin sevgisine emanet edilen çocuklarla iftar sofrasında buluştu. Aslan, iftarda evlatlarımızın her zaman yanlarında olduklarını ve olacaklarını belirterek, sağlıkla kavuşmayı temenni etti.

  • Kastamonu Üniversitesi'nde Yabani Hayvanlarda İlk Yardım ve Rehabilitasyon Çalıştayı Gerçekleştirildi
    10:43 Kastamonu Üniversitesi'nde Yabani Hayvanlarda İlk Yardım ve Rehabilitasyon Çalıştayı Gerçekleştirildi

    Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Orman Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen 'Yabani Hayvanlarda İlk Yardım ve Rehabilitasyon' çalıştayında, yaban hayatı rehabilitasyonu ve yaban hayatı yönetimi konuları ele alındı. Çalıştayda, Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Yaban Hayat Danışmanı Veteriner Hekim Ahmet Emre Kütükçü ve Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Özkan Evcin konuşmacı olarak yer aldı. Çalıştayın ikinci gününde ise Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda arazi uygulaması gerçekleştirildi.

  • Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapmak gündemimizde yok
    10:42 Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapmak gündemimizde yok

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, İzmir'de termik santral yapılması konusunun gündemlerinde olmadığını belirtti. Dağ, İzmir'in doğasına, havasına, suyuna ve yeşiline zarar verecek projelerin içinde olmadıklarını vurguladı.

  • Seul'da Zincirleme Trafik Kazasında 17 Kişi Yaralandı
    10:41 Seul'da Zincirleme Trafik Kazasında 17 Kişi Yaralandı

    Güney Kore'nin başkenti Seul'ün Seongbuk bölgesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 13 araç karıştı ve 17 kişi yaralandı. Kazada ağır yaralanan kamyon sürücüsü ve bir araç sürücüsü hastaneye kaldırıldı. Olay yerine gelen ekipler, kullanılamaz hale gelen araçların kaldırılması için çalışma başlattı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Niğde'de 31 Mart Seçimleri İçin 1647 Kolluk Kuvveti Görevlendirildi
    10:40 Niğde'de 31 Mart Seçimleri İçin 1647 Kolluk Kuvveti Görevlendirildi

    Niğde'de 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 1647 kolluk kuvvetinin görevlendirildiği bildirildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, seçim günü ve öncesi alınması gereken tedbirlerin görüşüldüğü belirtildi. Seçimlerin güvenliği için Seçim Güvenliği İl Koordinasyon Merkezi oluşturuldu.

  • Elazığ Fırat Üniversitesi Öğrencilere Ücretsiz İftar Veriyor
    10:40 Elazığ Fırat Üniversitesi Öğrencilere Ücretsiz İftar Veriyor

    Elazığ Fırat Üniversitesi bünyesinde eğitim gören öğrencilere Ramazan ayı boyunca ücretsiz iftar veriliyor. Üniversitenin yerleşkesindeki Üniversite Evinde bulunan yemekhanede günlük ortalama 5 bin kişilik yemek çıkarılıyor. İftar programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz da katılarak öğrencilerle birlikte iftar açtı. Öğrenciler, kampanyadan dolayı teşekkürlerini iletti.

  • Çorum'da yapılan denetimlerde 4 araç sürücüsüne 58 bin 400 TL para cezası uygulandı
    10:40 Çorum'da yapılan denetimlerde 4 araç sürücüsüne 58 bin 400 TL para cezası uygulandı

    Çorum merkez ve Kargı ilçesinde yapılan denetimlerde, polis ekipleri tarafından 4 araç sürücüsüne toplamda 58 bin 400 TL para cezası kesildi. Ayrıca yapılan denetimlerde silahlar ve mermiler ele geçirildi.


Advertisement