Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika
Politika

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan: "Hükümetin, uzun süredir birlikte olduğu bir grubu birden farklılaştırıp, onların muhalefetle ilişkisini kurma çabası, gerçekten kamuoyunu yanıltıcı ve haya duygularının olmadığı gibi bir neticeyi ortaya çıkarır" CHP Genel Başkan Yardımcısı Halıcı: "Hükümet, maalesef.

29.07.2014 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Ayhan, emniyet teşkilatındaki  "paralel yapı" iddialarına ilişkin "Hükümetin, uzun süredir birlikte olduğu bir grubu birden farklılaştırıp, onların muhalefetle ilişkisini kurma çabası, gerçekten kamuoyunu yanıltıcı ve haya duygularının olmadığı gibi bir neticeyi ortaya çıkarır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı ile Parti Meclis Üyeleri Umut Akdoğan ve Gaye Usluer, Ramazan Bayramı dolayısıyla MHP'yi ziyaret etti.

CHP'lileri, MHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Ayhan, Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Bulduk Özdemir karşıladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Halıcı, Türkiye'nin yakın coğrafyada yaşanan olaylar nedeniyle buruk bir bayram geçirdiğini belirtti. Gazze'de meydana gelen olayları "vahşet" olarak nitelendiren Halıcı, "Hükümetin, bu konuda sadece konuşmayı bırakıp, daha aktif ve daha etkin bir rol oynaması gerektiğinin altını çiziyoruz" dedi.

Türkiye'de de bir çok alanda "haksızlık ve adaletsizlik" yaşandığını ileri süren Halıcı, "Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı ve gelecek yıl yapılacak milletvekili seçimleri, ülkemiz ve milletimiz için önemli iki fırsattır" diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan da bayramların uzlaşma ve birlik açısından bir vesile olduğunu ifade ederek, Türkiye'de siyasi, ekonomik ve sosyal alanda maksimum mutabakat sağlanması gerektiğini bildirdi. Bunun için demokrasinin ve milliyetçiliğin çok önemli olduğunu anlatan Ayhan, "Böyle bir uzlaşmanın yapılabileceğine dair emareler de son Cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılmış olan mutabakatta ortaya çıkmıştır. Bundan sonra bu tür memleketin önemli meselelerinde mutabakat sağlanabileceği görülmüştür" dedi.

-Emniyetteki "paralel yapı" operasyonu

Bir gazetecinin, "Emniyet mensuplarına yönelik yapılan operasyon ve uygulanan muameleyi nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Halıcı, yapılan uygulamaların yanlış olduğunu söyledi.

Zaman zaman bu yanlışlara dönük eleştiriler getirilebileceğini ancak bunun herhangi bir kesimi müdafaa etme adına olmadığını ifade eden Halıcı, şöyle konuştu:

"12 yıldır iktidarda bulunan hükümet, maalesef yargıya, Türkiye'nin diğer bütün kurumlarına, emniyete, orduya her zaman müdahalelerde bulunan, bunları etkilemeye çalışan ve kendi politikası doğrultusunda yönlendirmeye çalışan bir tutum içerisinde olmuştur. Biz, tüm bunların tamamına karşıyız. Haksızlığa uğranıldığında, kimin uğradığına bakmadan kişi, kurum, herhangi bir mensubiyet aramadan yapılan yanlışın üzerine CHP olarak gidiyoruz. Ama hükümet, zaman zaman siyasi nedenlerle bir kesimi yanına alıp, bir başka kesimi rakip, düşman, hain, casus ilan ediyor.  Bunları siyasi nedenlerden arındırıp, tamamen hukuka bırakmak gerekiyor."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan da aynı soruya, "Bu olayla ilgili Sayın Genelkurmay Başkanının, Başbakan'a şu andaki ilgili polislerden bir kısmının listesini bizzat verdiğini, 'bugün bize, yarın size' diye söylediğini, buna rağmen Başbakan'ın hiç bir tedbir geliştirmediğini görüyoruz, ortaya çıkıyor" yanıtını verdi.

"Böyle bir durumun söz konusu olması halinde, hükümetin tedbir almadığının görüldüğünü" öne süren Ayhan, şöyle devam etti:

"Ayrıca, hükümetin, Sayın Başbakan'ın danışmanlarının, bunu bir komplo olarak, kumpas olarak değerlendirdiğini de dikkate aldığınızda hükümetin bu olayların bir kısmında daha önceden var ise haberdar olduğunun ortaya çıktığını görebiliriz. Burada önemli olan şey, bu işin doğru olup olmamasından ziyade, hükümetin uzun süredir birlikte olduğu bir grubu birden farklılaştırıp, onların muhalefetle ilişkisini kurma çabası, gerçekten kamuoyunu yanıltıcı ve haya duygularının olmadığı gibi bir neticeyi ortaya çıkarır. Niçin, MHP'nin böyle bir olayla ilişkilendirildiği ifade ediliyor, anlamakta zorluk çekiyoruz. Anlamaya da gerek duymuyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nde Yeni Başkan Seçildi
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nde Yeni Başkan Seçildi

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçim sonucunda Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçimde 14 oy alarak başkanlığa seçilen Özçelik'in yönetim kurulu üyeleri ise Sabahattin Çorbacı, Serkan Beşevli, Yücel Yalçınkaya ve İsmail Başbuğa oldu.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement