Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika
Politika

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

MHP'de Genel Başkan Yardımcısı Ayhan başkanlığındaki heyet, DSP, BBP, SP ve DP temsilcilerini ağırladı Ayhan: "Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgede meydana gelen olaylarda yürüttüğü dış politika anlayışını onaylamıyoruz.

29.07.2014 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Ayhan, " Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgede meydana gelen olaylarda yürüttüğü dış politika anlayışını onaylamıyoruz. Dış politikadaki siyaset bizi sıkıntıya sokuyor" dedi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arasında gerçekleştirilen bayram ziyaretleri kapsamında MHP'ye, DSP, BBP, SP, DP heyetleri de konuk oldu.

MHP'de konukları, Genel Başkan Yardımcısı Haluk Ayhan, Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Bulduk Özdemir karşıladı.

Bayramlaşmaya, DSP adına Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Kul ve Dilara Tambova ile Parti Meclis Üyesi Erdinç Özdil geldi.

Partisi adına konuşan Kul, tüm Müslümanların bayramını kutladı ve bir daha bayramların buruk geçmemesi temennisinde bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülke için hayırlı olmasını arzu ettiklerini dile getiren Kul, " Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kazanmasını temenni ediyoruz" dedi. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını da kınayan Kul, şunları kaydetti:

"Gazze ile ilgili samimiyetsiz ve iki yüzlü bir politika izlendiğini düşünüyoruz. Bu konuda Türkiye'nin tavrı da hoşumuza gitmiyor. Gazze'deki insanların yanındaymış gibi görünüp, diğer taraftan öldürenlere destek vermek, yardım etmek ve yakıt sağlamak ne Türklüğe ne Müslamanlığa sığmayan bir davranış. Burada samimiyetsizlik var.

Türkiye'nin dış politikadaki tutarsızlığı, sadece Gazze'de değil. Bunun dışında Irak'ta ve Suriye'de kendini gösteriyor. Ülkenin geleceğine umutla bakamıyoruz. Elbette ki siyasi partiler, hiçbir zaman umutlarını yitirmezler. Ancak bugünkü hükümet uygulamalarının, Türkiye'nin geleceğini her geçen gün karanlık bir noktaya götürdüğünü görüyoruz."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Ayhan, Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgede meydana gelen olaylarda yürüttüğü dış politika anlayışını onaylamadıklarını ifade ederek, "Dış politikadaki siyaset, bizi sıkıntıya sokuyor" değerlendirmesine bulundu.

-Alınan bir kararı yok saymak siyasi etiğe sığmaz"

Bayramlaşmaya BBP adına parti Genel Başkan Yardımcıları Selahattin Şenliler ve Tevfik Eren ile Teftiş Kurulu Başkanı Ali Keser geldi.

Partisi adına konuşan Şenliler, "Türkiye'nin her zaman birlik ve beraber olamamaktan dolayı sıkıntı çektiğini" ileri sürerek, "Biz, her zaman BBP olarak, milliyetçi güçler, her ortamda her vesileyle işbirliği, el birliği yapmak mecburiyeti içerisindedir. Esas olan ülke meselesi ise, esas olan bu memleketin temel davasısıyla particilik falan teferruat olmalıdır" diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan ise "Türkiye'de ayrışma ve kutuplaşma yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanılığı seçimi vesilesiyle de bir uzlaşı ortamı oluştu. Bu nedenle, seçimlerde maksimum mutabakatın sağlanması çok önemli" dedi.

-"Akan kan durmuyor"

Bayramlaşmaya Saadet Partisi adına Genel Sekreter Tacettin Çetinkaya ile Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Ali Vural katıldı.

Çetinkaya, Gaze'de yaşanılanların kabul edilemeyeceğini vurgulayarak, Irak'ta ve Suriye'de yaşananlardan üzüntü duyduklarını dile getirdi.

DP adına da Genel Sekreter Ertan Küçükay, Genel Başkan yardımcısı Nuri Efebey, Kadın Kolları Genel Başkanı Fikret Çakmakaş ile Gençlik Kolları Genel Başkanı Borahan Günalp MHP'ye geldi.

Genel Sekreter Küçükay, Gazze'de yaşananlara ilişkin olarak, "Maalesef, elimizden de gelen birşey yok. Sorumlu mevkide olanlar, ülkeyi idare edenler bol bol konuşuyorlar ama neticede bir yaptırım gücü yok. Akan kan durmuyor" diye konuştu.

" Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası tehlikede" iddiasında bulunan Küçükay, partileri için önemli olan tek şeyin "devletin birliği ve bekası" olduğunu vurguladı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement