Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika
Politika

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

MHP'de Genel Başkan Yardımcısı Ayhan başkanlığındaki heyet, ilk olarak DSP ve AK parti temsilcilerini ağırladı AK Parti MKYK Üyesi Alpay: "(Hükümete sınır dışına asker gönderme ve operasyon yapma yetkisi veren Irak Suriye tezkeresi) MHP'nin ülkenin güvenliği ve selameti açısından tezkere de göstermiş.

05.10.2014 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti adına, MHP'ye bayram ziyaretinde bulunan MKYK Üyesi ve Elazığ milletvekili Şuay Alpay, "MHP'nin ülkenin güvenliği ve selameti açısından tezkerede göstermiş olduğu tavrı tebrik ediyorum, kutluyorum. Aynı gemide olduğumuz inancını hiç kaybetmememiz lazım" dedi.

Siyasi partiler arasında gerçekleştirilen bayram ziyaretleri kapsamında MHP'ye, ilk ziyaret DSP ve AK Parti heyetleri tarafından yapıldı.

MHP'de konukları, Genel Başkan Yardımcısı Haluk Ayhan, Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hidayet Vahapoğlu karşıladı.

Bayramlaşmaya, DSP adına Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova ile Genel Sekterter Yardımcısı Hasan Uğurtürk ve Parti Meclisi Üyesi Erdinç Özdil geldi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, dini vecibelerin yerine getirilmesi açısından milli ve manevi duyguların daha yoğun yaşanması açısından bayramların önemli zamanlar olduğunu belirterek, "İslam dünyasının böylesi bir günde fevkalade mutluluk içinde bir bayram geçirmesini arzu etmekle birlikte İslam dünyasında bu günlerde üzücü olaylar yaşanıyor" dedi.

İslam dünyasının acılar içinde olduğunu ifade eden Ayhan, bundan birlik ve beraberlik içinde çıkılması gerektiğine inandıklarını söyledi. Ayhan, "İslam dünyasında farklılıkların minimum düzeye indiği yakınlaşmaların birliğin ve beraberliğin arttırılması gerekli. Bölgede yaşanan gelişmelerden Türkiye önemli ölçüde etkileniyor" diye konuştu.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Tambova da  sadece İslam coğrafyası olarak düşünülmemesi gerektiğini vurgulayarak, Ukrayna'da da olayların devam ettiğini anımsattı. Tambova, şöyle devam etti:

"Orada da olaylar devam ediyor. 'Yurtta barış ve dünyada barış' ilkesini benimsemiş bir parti olarak bizlere katılmak mümkün değil. Bayram günlerinde de normal günlerde de İslam coğrafyasında ve diğer ülkelerde bu sıkıntıları yaşamamalarını diliyoruz. Ama böyle bir gündem var maalesef. Mecliste bulunan partilerin konumu daha fazla. Sizlere bu ülke gündeminde daha fazla sorumluluk düşüyor."

-AK Parti'den MHP'ye tezkere için teşekkür

MHP'ye ikinci ziyaret AK Parti heyeti tarafından gerçekleştirildi. AK Parti adına MKYK Üyesi ve Elazığ milletvekili Şuay Alpay başkanlığındaki heyet, Kurban Bayramı'nın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Partisi adına konuşan Alpay, günlerin yoğun geçtiğini belirterek, "Siyasetin formatı değişiyor. Eski alışkanlıklardan daha farklı, daha yoğun bir program izleniyor" dedi.

"Kurban Bayramı'nın öncelikle, ülkemize, milletimize ve İslam coğrafyasına hayır, sağlık ve esenlik getirmesini Rabbim'den niyaz ediyorum" diyen Alpay, "Siyasetin gereğini yaparken, aynı zaman dostlukları da koruyoruz. Bu sebeple bugün buradayız. İnşallah, bu bayram gerek ülkemiz ve milletimiz için gerek kanayan yaranın bulunduğu tüm coğrafyadaki tüm insanlar için barış ve esenliğin adımı olsun. Bütün arzumuz budur" diye konuştu.

Alpay, hükümete sınır dışına asker gönderme ve operasyon yapma yetkisi veren Irak-Suriye tezkeresi hakkında da değerlendirmede bulunarak, şunları kaydetti:

"MHP'nin ülkenin güvenliği ve selameti açısından tezkerede göstermiş olduğu tavrı tebrik ediyorum, kutluyorum. Doğrusu, yaklaşımları dikkate almak lazım. Onun için de ayrıca teşekkür ediyorum. Aynı gemide olduğumuz inancını hiç kaybetmememiz lazım. Farklı alanlarda farklı düşünebiliriz. Siyasi kanaatlerimiz, farklı şekillenebilir. Bu, fıtratın gereğidir.  Fakat, ülkenin güvenliği ve selameti açısından ortak noktada hareket etmek hepimize güç kazandırıyor, hepimiz de aynı güçten istifade ediyoruz."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan da "Partimin bu konuda gösterdiği tavır, MHP'nin daha önce aynı konularda gösterdiği hassasiyetle paralellik gösteren, partinin politikalarında bir sürekliliğin olduğunu göstermesi açısından önemlidir" dedi.

Partilerinin, bu konuda Türk milletinin geleceğini, güvenliğini ve güvenliğin sağlanmasında da Türkiye'ye yönelebilecek herhangi bir tehdide karşı hazırlıklı olunması yönünde bir değerlendirme yaptıklarını dile getiren Ayhan, "Bunun için kanaatimizi beyan ettik. Burada bir husus daha var ki, MHP'nin 2008'den beri beyan ettiği bu bölgede bir güvenlik şeridinin oluşturulması hususundaki düşünceler de bizim açımızdan önem kazanıyor" şeklinde konuştu.

Öte yandan Ayhan, bayramlara sevinçle girilmesinin arzu edildiğini ancak bu sevinci yaşayamadıklarını ifade etti. Türk İslam coğrafyasında sıkıntı yaşandığını belirten Ayhan, "Bu sıkıntılar hepimizi üzüyor, bu sıkıntıdan kurtulmanın gerekli olduğuna inanıyoruz. Başkalarının değil Türk milletinin belirlediği program üzerinden bu problemlerin çözüm yollarının araştırılması ve sağlanması gerektiğine inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement