Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika
Güncel

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Suriyelilerin kitlesel olarak vatandaşlığa kabulü, Türkiye'yi gelecekte ekonomik, sosyal ve siyasi olarak çok ciddi sorunlara sürükleyecektir.

06.07.2016 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Suriyelilerin kitlesel olarak vatandaşlığa kabulü, Türkiye'yi gelecekte ekonomik, sosyal ve siyasi olarak çok ciddi sorunlara sürükleyecektir. İnşallah hükümet bu konuda bir deneme yanılmaya girmez." dedi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşmalar kapsamında, MHP'yi, AK Parti, CHP, Saadet Partisi, DSP, BBP ve DP heyetleri ziyaret etti.

MHP'de heyetleri Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, Ankara Milletvekili ve TBMM İdari Amire Amiri Erkan Haberal ile MYK Üyesi Sultan Gündüz karşıladı.

Bayramlaşmaya gelen AK Parti heyetinde, Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Sevde Bayazıt Kaçar ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Osman Söyler yer aldı.

Şahin, bayramların birlik ve beraberliğin pekiştirildiği günler olduğunu belirterek, terör saldırıları nedeniyle buruk bir bayram geçirdiklerini bildirdi.

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında ve Giresun'daki helikopter kazasında yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara şifa dileyen Şahin, Batı'nın terör karşısında ikircikli tavır sergilediği eleştirisinde bulunarak, teröre karşı küresel bir tavrın sergilenmesi gerektiğini kaydetti.

Mevlüt Karakaya da parti olarak çözüm sürecine yönelik yanlışlıkları defalarca dile getirdiklerini anımsattı.

"Hükümetin 7 Haziran seçimlerinin ardından, terörle mücadelede gösterdiği kararlılığı sonuna kadar destekliyoruz" diyen Karakaya, "Biz terörün kökünün kazınmasını istiyoruz. Genel Başkanımızın 'Kandil'e Türk bayrağı dikilmeli' sözlerinin haklılığı bugün ortaya çıkmıştır." ifadelerini kullandı.

Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilecek olmasıyla ilgili tartışmalara da değinen Karakaya, Türk halkının Suriyelilere kucak açtığını ve onları misafirperver bir şekilde karşıladığını belirterek, misafirperverliğin insani bir durum olduğunu ancak vatandaşlık verilmesinin çok farklı değerlendirilmesi gerektiğini anlattı.

Vatandaşlık müessesesinin çok farklı dinamiklerinin olduğuna dikkati çeken Karakaya, "Suriyelilerin kitlesel olarak vatandaşlığa kabulü, Türkiye'yi gelecekte ekonomik, sosyal ve siyasi olarak çok ciddi sorunlara sürükleyecektir. İnşallah hükümet bu konuda bir deneme yanılmaya girmez." diye konuştu.

Bunun üzerine Fatih Şahin, Türkiye'deki Suriyelilere yönelik politikalarının bundan sonra da insani ve İslami ölçüler içerisinde devam edeceğini belirtti.

" Siyaset, kutuplaştırmadan yönetme sanatı"

CHP'yi temsilen Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve Parti Meclisi Üyesi Ahmet Caner Yenidünya MHP'yi ziyaret etti.

Cankurtaran, terör saldırıları nedeniyle buruk ve hüzünlü bir bayram geçirdiklerini ifade ederek, bu bayramın yasla geçen son bayram olması temennisinde bulundu.

Hükümetin izlediği yanlış politikaların terör saldırılarının yaşanmasına yol açtığını ve ülkenin üzerinde kara bulutların dolaştığını savunan Cankurtaran, "Siyaset, kutuplaştırmadan yönetme sanatıdır ancak hükümet insanlarımızı kutuplaştırarak yönetmeyi tercih ediyor." dedi.

Karakaya da bunun üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sıkça kullandığı "Sevgide serbestlik, saygıda mecburiyet vardır" sözünü anımsatarak, toplumdaki kutuplaşmanın saygıyı da bitirdiğini kaydetti.

"Misafirperverlik ayrı, vatandaşlık ayrı"

MHP'yi, Genel Başkan Yardımcıları Erdinç Özdil ve Dilara Tambova'dan oluşan DSP heyeti de ziyaret etti.

Ziyarette, Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilecek olmasıyla ilgili tartışmalara dikkati çeken Özdil, Suriyelilerin siyasi bir rant olarak kullanılmak istendiği iddiasında bulundu.

DSP olarak her insanın kendi ülkesinde, kendi topraklarında barış ve huzur içinde yaşamasından yana olduklarını ifade eden Özdil, "Suriyelilere vatandaşlık verilmesi ileride daha büyük sıkıntılara, daha büyük endişelere, daha büyük sosyal, siyasal ve ekonomik bunalımlara yol açacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya da yapılan değerlendirmelere katıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti devletinin temel politikası 'yurtta sulh cihanda sulh' ve komşu ülkelerin toprak bütünlüğünü kendi toprak bütünlüğü olarak görmesidir. Maalesef, bu temel kökleşmiş politikalar bir şekilde yok edildikten sonra malum olaylar yaşandı. Birçok insan evinden, yurdundan oldu, çok acılar çekti. Bu acıları paylaştık ve her zaman da kapılarımızı açtık. İnsanlarımız onlarla aşını ve işini paylaştı ancak vatandaşlık müessesesi çok farklı bir şey, yani bizim için farklı anlamları olan bir müessese. Dolayısıyla bu müesseseyi basit birtakım amaçlarla farklı yerlere götürecek şekilde kullanmak bir defa bu ülkeye, bu ülkenin değerlerine verilebilecek en büyük tahribatlardan biri olacak. Zaten tahrip edilmedik değerler kalmadı. Bu anlamda işin bu tarafına şiddetle karşıyız ama bunu hiç kimse insani görevin dışına çıkma gibi bir şekilde lanse ettirme hakkına da sahip değil. Yani misafirperverlik, kucak açma ayrı bir şey bunun zamanı yok. Bunun zamanı o insanların kendi ülkelerindeki şartlara bağlı ama vatandaşlığa karşı çıkmak da tamamen başka bir şey."

BBP'den takipsizlik kararına tepki

BBP Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren, MKYK Üyesi Mehmet Türksoyu, Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Zekiye Ülker'den oluşan heyet de MHP'yi ziyaret etti.

Samimi bir havada geçen ziyarette Eren, eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verilmesini eleştirdi.

Olayın açığa çıkartılmasını istediklerini belirten Eren, olayın yaşandığı dönemde ihmali olduğunu düşündükleri bazı bürokratların sonraki dönemde terfi ettirilmesine tepki gösterdi.

Bunun üzerine Karakaya, olayla ilgili Büyük Birlik Partisi'nin hassasiyetlerini paylaştıklarını ifade ederek, olayın tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

Mahkemenin verdiği takipsizlik kararının yargının içinde bulunduğu durumu yansıttığını anlatan Karakaya, 2010 yılında yapılan referandumun yargıya olan güvenin sarsılmasına ve yargının siyasallaşmasına neden olduğunu savundu.

O dönemde parti olarak referandumla yapılacak düzenlemelere karşı olduklarını anımsatan Karakaya, "Haklılığımız aradan 6 yıl geçtikten sonra ortaya çıktı. Adalete güveni sarsarsanız, bu ülkenin birliğinin ve beraberliğinin temelini de sarsarsınız." dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Eren, bayramdan sonra Kahramanmaraş Adliyesine dilekçe sunarak davanın tekrar görülmesi talebinde bulunacaklarını bildirdi.

Saadet Partisi ve DP ziyaretleri

Saadet Partisi adına Genel Sekreter Tacettin Çetinkaya, Ankara İl Başkan Yardımcısı Mahmut Akıncı ve Gençlik Kolları Genel Merkez Yöneticisi Fatih Beyazıt'tan oluşan heyet de MHP'ye bayramlaşmaya geldi.

Hükümetin Suriye ve terörle mücadele politikalarını eleştiren Çetinkaya, söz konusu politikalar nedeniyle Türkiye'nin bugün birçok sorunla karşı karşıya olduğunu öne sürdü.

Demokrat Parti'den (DP) ise Genel Sekreter Ertan Küçükay, Genel İdare Kurulu üyeleri Onur Başokur ve Gürkan Eryol MHP'yi ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti
    20:11 Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğeri ve şehri tanıtmak için yaptığı çalışmalarla bilinen Dinar'ın vefat haberi, Edirnelileri derin bir üzüntüye boğdu. Cenaze törenine birçok önemli isim katıldı ve Bahri Dinar için duygusal açıklamalar yapıldı.

  • 2023 Yılı Faaliyet Raporunu Meclise'e Sunan İmamoğlu:
    20:06 2023 Yılı Faaliyet Raporunu Meclise'e Sunan İmamoğlu: "5 Yıl Boyunca, Tam 1.019 Teftiş ve İncelemeden Alnımızın Akıyla Çıktık"

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı ‘Faaliyet Raporu Sunumu’nu gerçekleştirdi. Önceki dönem görev süreleri boyunca, belirli kişi ve grupları koruyup, kollama anlayışı içerisinde olmadıklarını, bundan sonra da olmayacaklarını vurgulayan İmamoğlu, “Ne yaptıysak, hukuk ve dürüstlük içerisinde yaptık. O nedenle, 5 yıl boyunca, tam 1.019 teftiş ve incelemeden alnımızın akıyla çıktık. Ülkemizin tarihinde, hiçbir belediyeye karşı böylesine bir teftiş dönemi ve teftiş süreci yaşatılmamıştır. Bu bir rekordur” dedi.

  • Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri Düzce'de devam ediyor
    19:58 Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri Düzce'de devam ediyor

    Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Dairesi Başkanlığı'nın düzenlediği Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Finalleri müsabakaları, Düzce'de devam ediyor. Türkiye'nin 28 ilinden takımların katıldığı şampiyonada 40 kız ve 40 erkek sporcu ter döküyor. Final müsabakaları ise Pazar günü yapılacak.

  • TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak
    19:48 TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak

    TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerde, bilimde, eğitimde, sporda ve sanatta başarı elde etmiş çocukların yer alacağını açıkladı. Bu yılki kutlamalarda çocuklar, ödül töreni ve Genel Kurul'da konuşma yapma fırsatı bulacak. Ayrıca, Türk milletinin hikayesini anlatan bir ışık gösterisi ve uzay teması da etkinliklere dahil edilecek.

  • Muş Valisi Avni Çakır Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi
    19:44 Muş Valisi Avni Çakır Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi

    Muş Valisi Avni Çakır başkanlığında yapılan 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve koordinasyonun önemi vurgulandı. Muş'ta 2024 yılında planlanan 172 projenin durumu açıklandı. Toplantıda, işlerin hızlı bir şekilde ilerlemesi ve tüm yatırımların vatandaşın hizmetine sunulması için uyum içinde çalışılacağı belirtildi.

  • Burdur Yeşilova'da çıkan yangın söndürüldü
    19:43 Burdur Yeşilova'da çıkan yangın söndürüldü

    Yeşilova ilçesindeki otluk ve kavaklık alanda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangın sonucunda yaklaşık 40 dönümlük arazideki ağaçlar zarar gördü.

  • Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti
    19:40 Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti

    Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan 289 sözleşmeli er için yemin töreni düzenlendi. Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, törende yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türk milletinin hizmetinde olduğunu vurguladı. Ant içme törenlerinin milli birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirten Baş, sözleşmeli erlerin yemin etmesiyle tören sona erdi.


Advertisement