Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika
Politika

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, "KHK ile bir anda 28 kişiyi alıp, kayyum atıyorsunuz, biz de şunun hesabını sormak durumundayız, böyle bir ilişki kurduysanız, bunu daha önce yargıya taşımadınız." dedi.

13.09.2016 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, "KHK ile bir anda 28 kişiyi alıp, kayyum atıyorsunuz, biz de şunun hesabını sormak durumundayız, böyle bir ilişki kurduysanız, bunu daha önce yargıya taşımadınız." dedi.

Sındır, Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşcıer, Kadın Kolları MYK Üyesi Zehra Eriç ve Gençlik Kolları Genel Sekreteri Genç Osman Killik'ten oluşan heyet, Kurban Bayramı dolayısıyla CHP'yi ziyaret eden siyasi parti temsilcilerini kabul etti.

HDP MYK Üyesi ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Serpil Kemalbay, Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ve PM üyesi Orhan Çelebi CHP'ye bayram ziyaretinde bulundu.

Kemalbay, "Coğrafyamız, gözyaşı acı dolu. Dileriz ki Kurban Bayramı bütün dünyada ve coğrafyamızda barışa vesile olur. Bölgedeki çatışmanın bir an evvel dinmesini, yüreğimizle diliyoruz." diye konuştu.

"Bölgedeki halkın iradesinin yok sayıldığını, belediyelere kayyum atanmasının 12 Eylül askeri darbe dönemi bir kez daha yaşattığını" savunan Kemalbay, bunun kabul edilemeyeceğini bildirdi.

FETÖ soruşturması kapsamında binlerce kişinin işsiz kaldığına da dikkati çeken Kemalbay, "Herkes terörle suçlanıyor, çalışma yaşamından el çektiriliyor yüz binlerce insan terörist olamaz, bu yaşama ters bir durumdur. İktidar 15 Temmuz'u, tamamen muhalefeti susturmak için bir silah olarak kullanıyor." ifadesini kullandı.

Sındır da yanlış ve haksız uygulamaların kabul edilemeyeceğine vurgu yaparak, barış çağrısı yapanların gözaltına alındığını ileri sürdü.

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve insan haklarına saygı duyulan bir anlayıştan uzaklaşmaması gerektiğini kaydeden Sındır, şunları söyledi:

"Kanunlar var. Kanunlar bir belediye başkanının hangi şartlarda görevden alınacağını düzenliyor. Ama siz bir KHK ile bir anda 28 kişiyi alıp kayyum atıyorsunuz, biz de şunun hesabını sormak durumundayız, böyle bir ilişki kurduysanız bunu daha önce yargıya taşımadınız. Maalesef kanun dışı bir süreç bu. Sonuç olarak 'FETÖ' mü dersiniz, 'PKK' mı dersiniz, 'DAEŞ' mi dersiniz ne derseniz deyin, birliğimize kastedenlere karşı hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Türkiye'de hukukun üstünlüğünün güvence altına alınması gerekiyor."

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, kendi yaşadığı bir mağduriyeti hatırlatmayı uygun gördüğünü, Erdoğan'ın okuduğu bir şiir nedeniyle belediye başkanlığının düşürüldüğünü belirterek, "O dönem yöneticileri, onun yerine bir kayyum atamamıştı." dedi.

Bayramın sürpriz konuğu "Şero"

Öte yandan, partiler arası bayramlaşmalar sırasında CHP Genel Merkezi'nin 11.katında sürpriz bir konuk da vardı. Söğütözü'ndeki CHP binasının inşaatından bu yana, parti binasında bulanan CHP'nin kedisi "Şero" da heyetlerin ağırlandığı odaya geldi.

Evinde bir kedi ve köpek beslediğini anlatan Genel Sekreter Sındır, Şero ile yakından ilgilendi. Sındır, kucağına alarak, bir süre sevdiği Şero ile foto muhabirlerine poz verdi.

BBP'den ziyaret

Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur başkanlığındaki Büyük Birlik Partisi (BBP) heyeti de CHP'yi ziyaret ederek, Kurban Bayramı'nı kutladı.

Ziyarette, 15 Temmuz kalkışmasına değinen Öznur, kalkışmanın millete, devlete ve demokrasiye yapılmış bir ihanet olduğunu bildirdi.

Darbe girişimini gerçekleştirenlerin Pentagon'da yetişmiş, dindar görünümlü, asker kıyafeti giymiş teröristler olduğunu savunan Öznur, "15 Temmuz kalkışmasında sokaklardaydık. Biz cemaat faşizmine de tek parti faşizmine de karşıyız. FETÖ ile mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz ama son zamanda sapla saman bir birine karıştırıldı. Sokaktaki vatandaşla mücadele ediliyor. Bu doğru değil. 28 Şubat'ın yol ve yöntemleri devam ettiriliyor. Kim bu kozmik çetenin mensubuysa yargı önüne çıkarılsın." değerlendirmesinde bulundu.

Muhsin Yazıcıoğlu davasına CHP'nin gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden Öznur, "8 sene geçti, devlet nerede, hükümet nerede?" ifadelerini kullandı.

Kamil Okyay Sındır da Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili faillerin bir an önce yargı önüne çıkmasını beklediklerini kaydetti.

Sındır, 15 Temmuz darbe girişiminden herkesin ders çıkarması gerektiğini vurgulayarak, bütün partilerin sosyal, demokrat ve laik Türkiye'ye sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement