Siyasi Partilerde Bayramlaşma / Ak Parti-Hüda Par - Son Dakika
Güncel

Siyasi Partilerde Bayramlaşma / Ak Parti-Hüda Par

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Daha dün Van'da bir bombalı saldırı gerçekleştirildi.

13.09.2016 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Daha dün Van'da bir bombalı saldırı gerçekleştirildi. Bayramları kan gölüne çeviren PKK gibi düğünleri cenaze evine çeviren DEAŞ'la da mücadelenin, FETÖ'yle de mücadelenin aynı kararlılıkla devam etmesi gerekiyor. Terörle mücadele konusunda vereceğiniz destekler çok önemli." dedi.

Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşma kapsamında, HÜDA PAR, Saadet Partisi, BBP, DSP ve Demokrat Parti heyetleri, AK Parti'yi ziyaret etti.

AK Parti'de siyasi parti heyetlerini, Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ın başkanlık ettiği heyet karşıladı.

Çalık, HÜDA PAR heyeti ziyaretinde yaptığı konuşmada, ülkenin sıkıntılı bir coğrafyada yer aldığını, yaşanan sıkıntıları çözmek için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından terör örgütleriyle sınırda ve sınır ötesinde de mücadele ettiklerini ifade eden Çalık, "Daha dün Van'da bir bombalı saldırı gerçekleştirildi. Bayramları kan gölüne çeviren PKK gibi düğünleri cenaze evine çeviren DEAŞ'la da mücadelenin, FETÖ'yle de mücadelenin aynı kararlılıkla devam etmesi gerekiyor. Terörle mücadele konusunda vereceğiniz destekler çok önemli." diye konuştu.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz ise 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bir mutabakat ortamının oluştuğunu, bu ortamın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Toplumsal mutabakatın ruhuna uygun yeni bir sivil anayasanın yapılması gerektiğine işaret eden Yavuz, "FETÖ mensubu oldukları gerekçesiyle cezaevlerine atılan binlerce hakim ve savcı var. Bunların aldıkları kararlar doğrultusunda cezaevlerine atılmış yüzlerce mahkum var. Terörist oldukları gerekçesiyle cezaevlerine atılan savcı ve hakimlerin altında imzaları bulunan kararlarının yok hükmünde kabul edilmesi için mutlaka bir girişimin olması gerekiyor. Buradan doğan ve doğacak mağduriyetlerin giderilmesi lazım." dedi.

Yavuz, Suriye'deki durumu İslam coğrafyasının bir meselesi olarak gördüklerini, bölgedeki ateşin söndürülmesine yönelik adımların atılmasını desteklediklerini ifade etti.

AK Parti'yi HÜDA PAR'ın ardından Saadet Partisi ziyaret etti.

Saadet Partisi heyetine başkanlık eden Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek, Türkiye'nin güçlü bir devlet olmanın güzelliğini yaşadığını söyledi.

Öztek, "Terör örgütleri farklı isimlerle çıkıp Türkiye'ye saldırıyor. Uluslararası akıl bunları idare ediyor. DEAŞ'ın, PKK'nın, PYD'nin ülkemize yönelik yapmış oldukları saldırılar göz önündeyken Türkiye'nin ne kadar güçlü bir devlet olduğunu bütün dünyaya bir kez daha gösterdik. 15 Temmuz darbe girişiminde de gösterdik, şimdi terörle vermiş olduğumuz mücadelede de göstermeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Öztek, ülkeyi karıştırmak isteyen birtakım kötü niyetli insanların olduğunu, milletin bu oyununa gelmeyeceğini dile getirdi.

AK Parti'yi, BBP heyeti de ziyaret etti.

BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimi ve terörle mücadelede hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, gazilere şifa diledi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından eski genel başkanları merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının tekrar gündeme geldiğini ifade eden Öznur, takipsizlik verilen davayla ilgili gerekli düzeltmenin yapılması gerektiğini vurguladı.

AK Parti'yi, ayrıca Genel Başkan Yardımcısı Hasan Oğultürk başkanlığındaki DSP heyeti ve Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Yavuz başkanlığındaki Demokrat Parti heyeti ziyaret etti.

Siyasi Partilerde Bayramlaşma / Ak Parti-Hüda Par
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siyasi Partilerde Bayramlaşma / Ak Parti-Hüda Par - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement