Siyasi Partilerde Bayramlaşma / Mhp- Chp - Son Dakika
Politika

Siyasi Partilerde Bayramlaşma / Mhp- Chp

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, 28 belediyeye yeni görevlendirmeler yapılmasıyla ilgili, "Yıllardır bu belediyeler terörü desteklemişlerdir, bizzat finanse etmişlerdir, lojistik desteklerini sağlamışlardır.

13.09.2016 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, 28 belediyeye yeni görevlendirmeler yapılmasıyla ilgili, "Yıllardır bu belediyeler terörü desteklemişlerdir, bizzat finanse etmişlerdir, lojistik desteklerini sağlamışlardır. Bunun için gecikmiş bir karar ama yerinde bir karar, hukuki bir karar." değerlendirmesinde bulundu.

Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşmalar kapsamında, MHP'yi, AK Parti, CHP, BBP, Saadet Partisi, DSP ve DP heyetleri ziyaret etti.

MHP'de heyetleri Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu ile MYK Üyesi Sultan Gündüz karşıladı.

Bayramlaşmaya gelen AK Parti heyetinde MKYK Üyesi ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Keçiören Kadın Kolları Başkanı Canan Başaran İzgi ile Gençlik Kolları MKYK Üyesi Gökhan Oruç Önalan yer aldı.

Şahin, 15 Temmuz gecesinde ve sonrasında siyaset kurumunun çok güzel bir sınav verdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Her mezhepten, her meşrepten, her siyasi partiden, her dünya görüşünden insan birlikte kenetlendi, bir oldu, beraber oldu. Adeta kurtuluş mücadelesi ruhunu yeniden ihya etmiş oldu. Bu anlamda başta Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli olmak üzere Milliyetçi Hareket Partisinin kadroları ve camiasının demokrasiden yana tavır alma konusunda örnek bir tutum ve duruş sergilediğini gördük. Bundan dolayı da bu ülkenin bir genci evladı olarak, AK Parti MKYK üyesi olarak şükranlarımı bir kez daha iletmek istiyorum. O güzel tabloyu Yenikapı'da taçlandırdık, inşallah bundan sonra bu devam eder. Milliyetçi Hareket Partisinin milli meselelerde, devlet meselelerinde özellikle terörle mücadele konusundaki tutum ve tavrı takdire şayan."

Kendileri için şu dönemde en kıymetli olan şeyin birlik, beraberlik ve dayanışma olduğunu ifade eden Şahin, "Çünkü Türkiye Cumhuriyeti birçok terör örgütünün tehdidinin altında. Bu terör örgütleri bakıldığında düşmanmış görünüyor ama Türkiye'ye karşı ortak mücadele sergilediklerini görüyoruz. Ancak biz bu birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz sürecek bunların üstesinden geleceğiz." dedi.

"FETÖ'cüler toplumun tüm alanlarında temizlenmeli"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya da Türk milletinin 15 Temmuz'da dünyada benzerine çok az rastlanan hain bir saldırıyla karşı karşıya kaldığını belirterek, parti olarak bu darbe girişiminin ilk saatlerinde demokrasiden yana gösterdikleri tavrın toplumun yaşadığı şoku atlatmasında etkili olduğunu ifade etti.

FETÖ'ye mensup olanların kamu kurum ve kuruluşlarında değil toplumun diğer tüm alanlarında da bir şekilde temizlenmesi gerektiğini düşündüklerini vurgulayan Karakaya, bu konuda Hükümete gerekli desteği vereceklerini dile getirdi.

Karakaya, FETÖ ile mücadele kapsamında masum vatandaşların cezalandırmaması konusunda dikkatli olunmasını gerektiğini, parti olarak bu konuda kendilerine gelen şikayetleri ilgili makamlara ilettiklerini söyledi.

İçişleri Bakanlığınca 28 belediyeye yeni görevlendirmeler yapılmasına da değinen Karakaya, "Yıllardır bu belediyeler terörü desteklemişlerdir, bizzat finanse etmişlerdir, lojistik desteklerini sağlamışlardır. Bunun için gecikmiş bir karar ama yerinde bir karar, hukuki bir karar." dedi.

Karakaya, yapılması gerekenin birlik ve beraberliğin sağlanması olduğunu, bir taraftan terörle mücadele konusunda Hükümete destek vereceklerini ama diğer taraftan yanlışların yapılmaması konusunda samimi uyarılarına devam edeceklerini söyledi.

"Hataların tekrar yapılmaması için elimizden geleni yapacağız"

CHP'yi temsilen Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya ve Gençlik Kolları MYK Üyesi Cihan Demirtaşoğlu MHP'yi ziyaret etti.

Cankurtaran, terör saldırıları ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanlar nedeniyle birçok ailenin bayramı buruk karşıladığını belirterek, bu ailelerin acılarının kendilerini de üzdüğünü ifade etti.

FETÖ'nün darbe girişimin ardından başka bir darbenin yaşandığını ileri süren Cankurtaran, farklı mesleklerden birçok kişinin 15 Temmuz'un ardından suçunun ne olduğunu bilmeden ya tutuklandığını ya da işsiz bırakıldığını öne sürdü.

Darbe girişiminin hangi parametrelerle ortaya çıktığına bakılması gerektiğini ifade eden Cankurtaran, şöyle konuştu:

"Bugün eğer FETÖ terör örgütü yargı dahil Türkiye'de tüm bürokrasinin kılcal damarlarına kadar işlediyse bunun sorumlusu kim? Evet, biz her türlü terör örgütüne karşı tüm Türkiye bütüncül olarak demokrasinin yanında durduk, demokrasinin daha da güçlendirilmesi için uzlaşıcı elimizi uzattık. Uzlaşıcı politikayı Türkiye'ye gösterdik fakat bundan sonra yaşanacak süreç çok önemli. Önce bu soruyu sormamız gerekiyor ki bundan sonra süreçte bu hatalar yapılmasın. Bizim bundan ders almamız, tüm ülke olarak olarak bundan sonraki aşamada da bu süreci o şekilde takip ettirmemiz lazım."

Cankurtaran, FETÖ ile mücadele edilirken çeşitli mağduriyetlerin ortaya çıktığını dile getirerek, "Bugün sizin izin verdiğiniz o okulda okuyan öğrencinin ailesi, sorguya alınıyor, tutuklanıyor. Sizin izin verdiğiniz bankanın para yatıranları sorgulanıyor, tutuklanıyor. Sizin izin verdiğiniz basın kuruluşlarında çalışanlar sorgulanıyor. Peki buna izin verenleri Allah affediyor da bu vatandaşın durumu ne olacak diye sormak lazım. Sorumlusu kim? Bundan sonraki süreçte inşallah tüm muhalefet olarak bu süreci takip edeceğiz ve bu hataların tekrar yapılmaması için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Bu değerlendirmeler üzerine Karakaya, Türkiye'nin iyi bir süreçten ve iyi günlerden geçmediğini ifade ederek, FETÖ'nin darbe girişiminin Türk milleti için bir travma olduğunu söyledi.

FETÖ'nün partilerine yönelik eylem ve girişimlerini daha önceden kamuoyuyla paylaştıklarını anımsatan Karakaya, bu konuda "Biz haklı çıktık" ifadesini ucuz bir söylem olarak gördükleri için de fazla üzerinde durmadıklarını kaydetti.

Karakaya, FETÖ soruşturması kapsamında mağdur oldukları gerekçesiyle çok sayıda kişinin kendilerine başvurduğunu belirterek, "Bir an önce hatalardan dönülmesi ve yanlış yapılma alanlarının bir şekilde yok edilmesi konusunda biz mümkün olduğu kadar, kendilerine ve muhataplarına bu konuları iletiyoruz ve sıkı takibini yapıyoruz." diye konuştu.

"Devletin içinde yuvalanmış hala kripto FETÖ'cüler var"

BBP Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Hakkı Öznur, Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Karaca, MKYK Üyesi Bekir Zararsız ve Kurucu Üyelerden Orhan Şahin de MHP'yi ziyaret etti.

Öznur, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin arkasında ABD ile İngiltere'nin olduğunu belirterek, dün 36. yıl dönümü olan 12 Eylül darbesinin arkasında da yine aynı güçlerin bulunduğunu söyledi.

FETÖ ile mücadelede sap ile samanın birbirine karıştırılmaması gerektiğini ifade eden Öznur, şöyle konuştu:

"FETÖ ile mücadale adı altında ülkücülere yönelik operasyonlar yapılıyor, alperenden, ülkücüden, Türk milliyetçisinden FETÖ'cü metöcü olmaz. Hükümetin bu noktada masumiyet karinesine dikkat etmesi lazım. Devletin içinde yuvalanmış hala kripto FETÖ'cüler var. FETÖ ile mücadele sonuna kadar devam etmeli ama hala Gülenist çeteyle gereken mücadele yapılmıyor, devlet içinde hala kripto FETÖ'cular var. Onun için Ankara'yı, Türkiye'yi parsel parsel FETÖ'ye veren kimse onların üzerine gidilmesi lazım."

Saadet Partisi, DSP ve DP ziyaretleri

MHP'yi, partiler arası bayramlaşma kapsamında Genel Başkan Yardımcıları Hasan Uğurtürk, Onur İste ve İhsan Feyzibeyoğlu'dan oluşan DSP heyeti, Genel Başkan Yardımcısı Atik Akdağ ve Ankara İl Başkan Yardımcısı Mahmut Akıncı'dan oluşan Saadet Partisi heyeti ile Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yavuz, Genel İdare Kurulu üyeleri Birol Gökçe ve Onur Başokur'dan oluşan Demokrat Parti heyeti de ayrı ayrı ziyaret etti.

Siyasi Partilerde Bayramlaşma / Mhp- Chp
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Siyasi Partilerde Bayramlaşma / Mhp- Chp - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement