Sızır Şelalesi'nde Çevre Günü Programı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Sızır Şelalesi'nde Çevre Günü Programı Düzenlendi

Sivas'ın Gemerek ilçesinde bulunan Sızır Şelalesi'nde çevre günü programı düzenlendi.

01.06.2016 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Gemerek ilçesinde bulunan Sızır Şelalesi'nde çevre günü programı düzenlendi.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Belediyesi tarafından 2016 yılı Bahar ve Çevre Temizliği etkinlikleri kapsamında, gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak adına Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile yürütülen faaliyetler sürdürülüyor. Şehir merkezinde çeşitli etkinlikler düzenleyerek yeni nesilde çevre bilincini oluşturmayı hedefleyen belediyece ilçelerdeki öğrenci ve vatandaşlara yönelik de çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Gemerek ilçesi Sızır beldesinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün desteğiyle program düzenlendi.

Sivas Belediyesince tahsis edilen otobüslerle Sızır'a gelen öğrenci, öğretmen ve veliler, burada ilçe protokolü ve Sızır Çok Programlı Lisesi öğrencileri tarafından karşılandı. Vali Alim Barut, protokol üyeleri ve öğrenciler ellerindeki çevre bilincini yansıtan pankartlarla Sızır Şelalesi'ne kadar yürüdü.

Barut, doğa harikası Sızır Şelalesi'nin güzelliğinin miras bırakılan bir emanet olduğunu belirterek, "Bizler de bu emaneti gelecek nesillere aktarmak için çalışmalıyız. Çevre bilincini oluşturmak ve bu konuda mesaj vermek adına Sızır Şelalesi'ndeyiz. Geleceğimiz, gençlerimize emanet. Çevre, atalarımızdan miras değil, çocuklarımızın emanetidir. Çevremizi her zaman korumalı ve temiz tutmalıyız, bu bizim öncelikli görevimizdir." ifadelerini kullandı.

Programa vali yardımcıları Turgay İlhan ve Mehmet Şerif Olcaş, Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç, Sivas Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, Gemerek Belediye Başkanı Mustafa Demir, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nazım Yakut, Belediye Temizlik İşleri Müdürü Emin Sakarya ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sızır Şelalesi'nde Çevre Günü Programı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement