"Sizleri Burada Ağırlamak Bizler İçin Onurdur" - Son Dakika
Güncel

"Sizleri Burada Ağırlamak Bizler İçin Onurdur"

Başkan Kimyeci, Zeytindalı Harekâtına Destek İçin İlimize Gelen Şehit Ailelerini Ağırladı

27.02.2018 08:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Zeytindalı Harekâtı kapsamında Afrin'de kahramanca mücadele veren Mehmetçiklerimize destek vermek amacıyla, Türkiye'nin dört bir yanından ilimize gelen şehit ailelerini ağırladı.

Ziyarete, 15 Temmuz Kahramanı Şehidimiz Ömer Halisdemir'in Babası Hasan Hüseyin Halisdemir, Kardeşi Soner Halisdemir, Şehit Ahmet Alp Taşdemir'in babası İmam İbrahim Taşdemir, Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz'ın babası Hamit Yılmaz, Şehit Eren Bülbül'ün abisi Çağlar Bülbül, Şehit Ramazan Konuş'un kardeşi Nazmi Konuş, Şehit Ahmet ve Şehit Mehmet Oruç'un babaları Ali Oruç Şehit İdris Polat'ın babası Muhammer Polat, Şehit Mustafa Şahin'in babası Cumali Şahin, Şehit Ziya Sarpkaya'nın babası Salim Sarpkaya, Şehit Ferhat Gedik'in annesi Hatice Gedik, babası Ahmet Gedik, kardeşi Arif Gedik ile heyet başkanı Haydar Albayrak katıldı.

Ziyarette konuşan heyet başkanı Haydar Albayrak şu görüşlere yer verdi; "Allah sizleri muvaffak etsin. Başarılarınız daim olsun. Vatanımızın bekası, vatan toprağının parçalanmayıp bütünlüğünün korunması için, zorlu hava şartlarına rağmen, canları pahasına savaşan kardeşlerimizin bu fedakarlığına borçluyuz, minnettarız. Bugün burada olma amacımız Mehmetçiğimize karınca misali en büyük desteğimizi verebilmek. Şehit ailelerimizin her biri değişik illerden buraya geldiler. Bizlere göstermiş olduğunuz yakın ilgi ve misafirperverliğinizden dolayı teşekkür etmek amacıyla ziyaret etmeyi arzu ettik. Rabbim sizlere güç kuvvet versin. Ayağınıza taş değmesin, başınıza yaş düşmesin."

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ise konuşmasında; " Kıymetli büyüklerim, aziz şehitlerimizin değerli aileleri, buraya kadar teşrif ederek bizleri onurlandırdınız. Ayaklarınıza sağlık. Allah sizlerden razı olsun. Siz kıymetli büyüklerimizle bir olmak, beraber olmak bizler için ayrı bir onur, ayrı bir şeref. Bizler bu vatanın topraklarında yaşıyorsak, sizler ve sizler gibi geçmişteki şehit ailelerimizin onurlu duruşu ve bizlere bir vatan bırakmak amacıyla şehadet şerbeti içerek, şehitlik mertebesine erişmiş evlatlarımız sayesinde bugün ülkemizde rahat yaşıyoruz. Bunun için ben gerek şahsım gerekse milletimiz adına sizlere şükranlarımı arz ediyorum. Buradan aziz şehitlerimize gönül dolusu dua ediyor, rahmet diliyoruz. Bir kez daha Antakyamıza teşriflerinizden dolayı şükranlarımı arz ediyorum." dedi.

15 Temmuz Kahramanı Şehidimiz Ömer Halisdemir'in Babası Hasan Hüseyin Halisdemir ise konuşmasında; "Biz buraya sınırdaki askerlerimizle kucaklaşmaya, onlara destek olmaya geldik. Buraya geliş amacımız Afrinde bulunan askerlerimizin "Ömer Halisdemir bizimle savaşıyor" isimli paylaşımları üzerine oldu. Ömer Halisdemir'in babası olarak gelmek, onları kucaklamak, yanlarında durup cesaret vermek amacıyla buradayım. Desteklerinizden dolayı sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm şehit ailelerimize başsağlığı diliyorum." dedi.

15 Temmuz Kahramanı Şehidimiz Ömer Halisdemir'in kardeşi Soner Halisdemir ise konuşmasında şunlara yer verdi; " Sayın Cumhurbaşkanımıza ve İçişleri Bakanımıza vatanımızın evlatları savaşa gitmiş, biz burada duramıyoruz, biz de gitmek istiyoruz notunu ilettim. Bize sağ olsunlar izin verdiler. Bugün sınırda Mehmetçiğimiz bizden, biz onlardan gururlandık. Biz bu yola çıkarken dedik ki, kimimiz kardeşimizi, kimimiz evladını kaybettik. Acımız da bir kaybımız da bir. Ama çok şükür vatanımızı kaybetmedik. Biz vatanımız için, sancağımız için buradayız. Biz şehitlerimizden aldığımız emanetleri layıkıyla devam ettirmek, bizden sonraki gençlerimize bu vatan topraklarını şehitlerimizin nasıl kazandığını anlatmak ve emanetimizi teslim etmek için gayret ediyoruz."

Şehit Ahmet Alp Taşdemir'in babası İmam İbrahim Taşdemir yaptığı konuşmada, " Biz böyle bir millete mensup olmaktan iftihar ediyoruz. Ülkemizin hangi kurumuna gitsek, şehitlerimize çok önem veriyorlar, şehit yakınlarına çok önem veriyorlar. Bizim bu birlik beraberliğimiz, bizim bu vatan, bayrak, ezan sevgimiz, gerçekten insanımızın iliklerine kadar işlemiş. Biz bu sevgiyi, bu hürmeti nereye gidersek herkeste görüyoruz. Onlar da bu tezahürden sevgi de aslında imanın göstergesi. Biz bugün tam sınır noktasına geldik. Orada şehit aileleri olarak askerimizle kucaklaştık, desteklerimizi bildirdik. Onlara hayır dualarımızı ve selamlar getirdik. Sizleri ziyaret etmek, askerlerimizle kucaklaşmak bizim için çok güzel oldu. Allah sizlerden razı olsun. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin." dedi.

Şehit Ferhat Gedik'in babası Ahmet Gedik, annesi Hatice Gedik ve kardeşi Arif Gedik ziyarette yaptıkları konuşmada; " Şehit ailesi olarak bizlere verilen kıymet ve değerden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve tüm emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah devletimizden razı olsun. Biz şehit ailesi olarak, Afrin'de kahramanca mücadele veren Mehmetçiğimizin yanında olmak, onlara destek vermek üzere buraya geldik. Bizlere göstermiş olduğunuz ev sahipliği, yakın ilginizden dolayı teşekkür ediyoruz." dedi

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ziyarete gelen tüm şehit aileleri teşekkürlerini iletti. Ziyaretin sonunda Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, şehit ailelerine Kuran-ı Kerim takdim etti, günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Sizleri Burada Ağırlamak Bizler İçin Onurdur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement